Mi volt a HTC Sense, és hogyan változtatta meg az Androidot?

Avatar admin | 2021.03.18. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

HTC Sense telefonon
Joe Fedewa

Mivel a Windows és a macOS még mindig felpörög, nem gondoljuk az Androidot „régi” operációs rendszerre, de mégis az. Az Android története tele van nagy pillanatokkal. A HTC Sense egy maradandó nyomot hagyott maga után.

A HTC gyártotta az első Android telefont

A HTC kiadja az alkalmi okostelefont, de az Android ökoszisztémájában való részvétele drasztikusan kisebb, mint korábban. A HTC volt a eredeti Android gyártó, gyártja a T-Mobile G1 a Google számára még 2008-ban.

Mondhatni, hogy a HTC felelős az Android sikeréért pusztán azért, mert ő gyártotta az első androidos telefont. Ez minden bizonnyal felpörgette a labdát, de a cég szoftverbőre, a HTC Sense volt az igazi tartós hozzájárulása.

A HTC hosszú kapcsolata az Androiddal

Mint korábban említettük, a HTC és az Android visszalép. Miután a cég elkészítette az első Android-telefont a Google számára, egy csomó saját márkájú Android-telefont pumpált ki. Ezek az eszközök valójában sokkal népszerűbbek voltak, mint a G1, és világszerte több hordozón is elérhetők voltak.

Az Android világában sokáig a HTC eszközöket tartották a termés krémjének. Mielőtt a Verizon 2010-ben megszerezte az iPhone-t, ez volt számos csúcskategóriás HTC okostelefon kizárólagos otthona, amelyek nagyon népszerűek voltak.

htc droid eris
HTC Droid Eris Joe Fedewa

Annak ellenére, hogy a saját márkájú eszközei jól teljesítenek, a HTC sokáig folytatta a munkát a Google-lal. 2010-ben gyártotta a Nexus One-t és a T-Mobile G2-t. Ezután hosszú szünet után a HTC 2016-ban elkészítette az eredeti Pixelt, 2017-ben pedig a Pixel 2-t.

Az elmúlt években a HTC kiadott néhány középkategóriás okostelefont és pár csúcskategóriás készüléket 5G eszközöket, de ez semmi a korai időkhöz képest. Bár a HTC mindig nagyszerű hardvert készített, a szoftvere az, ami igazán ragyogott.

Mi a HTC Sense?

A HTC Sense az, amit általában a szoftver „bőr”. Ez egy testreszabási réteg az operációs rendszer tetején, amely jelen esetben az Android. A gyártók bőröket használnak készülékeik megkülönböztetésére.

Rengeteg eszköz futtatja az Androidot, de az Android nem mindig ugyanúgy néz ki. A Samsung telefon szoftvere drasztikusan más, mint a Google Pixel telefon szoftvere, mégis mindkettő androidot futtat.

A HTC Sense egyszerűen az a bőr, amelyet a HTC a saját márkájú eszközein használ. Számos nagy frissítés történt a Sense dizájnján, de valószínűleg ez változott a legkevésbé az összes Android-bőr közül. A HTC ma is az eszközökön használja.

Könnyű úgy gondolni a Sense-re, mint egy bőrre, de valójában ennél sokkal több rejlik benne. Az esztétikai változásokon túl a Sense exkluzív funkciókat, alkalmazásokat és widgeteket is tartalmaz. A Sense az, ami a HTC telefont nem csak egy, hanem inkább HTC telefonvá teszi HTC gyártmányú telefon.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mik azok az Android Skins?

Miért volt fontos a HTC Sense?

állomány android 2.0 vs sense 2.1
Stock Android 2.0 vs HTC Sense 2.1 Google | Joe Fedewa

A HTC Sense fontosságának megértéséhez újra vissza kell térnünk a T-Mobile G1-re. A G1-en elindított Android-verzió rendkívül egyszerűnek tűnt. Barebones operációs rendszer volt, különösebb érzék nélkül. Nagyon haszonelvű.

A HTC első két Android-eszközén megtalálható volt az Android ezen barebones verziója, de 2009 októberében a vállalat piacra dobta a HTC Hero-t, az első telefont, amely HTC Sense-t tartalmaz. Körülbelül ugyanabban az időben, amikor más gyártók is elkezdték az Android készülékek gyártását, de a HTC Sense egyszerűen a legszebb kinézetű volt.

Ezért volt olyan fontos a HTC Sense. A „bőr” oka annak lett, hogy egy bizonyos Android-eszközt vásároljon egy másik Android-eszköz helyett. Még akkor is, ha a másik eszköz jobb specifikációkkal rendelkezik, sokan a HTC-eszközöket részesítették előnyben a Sense szoftver helyett. Maga a bőr olyan „tulajdonság” volt, amelyet az emberek vágynak.

HTC Sense 2.1
HTC Sense 2.1 Joe Fedewa

A HTC Sense személyre szabási lehetőségekkel rendelkezett, gyönyörű kütyü, fényes ikonok, egy szép kezdőképernyő-indító, hasznos beépített alkalmazások és egy csiszolt felhasználói felület több sötét elemmel. A Sense olyan szoftvernek érezte magát, amelyet fejlesztési platform helyett emberek számára fejlesztettek ki.

ÖSSZEFÜGGŐ: A HTC Sense Weather & Clock Widget letöltése Androidra

A HTC Androidra gyakorolt ​​tartós hatása arra kényszerítette a többi gyártót, és ami talán a legfontosabb, magát a Google-t is, hogy komolyan vegye a dizájnt. Manapság „sima” Android, amely megtalálható a Pixel telefonok, gyönyörű. Ebben nagy szerepet játszott a HTC Sense.
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok