Miért érdemes megértenie az asztrológiát, még akkor is, ha nem hisz benne

Avatar admin | 2021.07.08. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

A Miért kellene megértenie az asztrológiát című cikk képe, még akkor is, ha azt gondolja, hogy baromsága

Fénykép: Marius Ruhnau (Shutterstock)

Soha nem keresek tanácsot az égre, és nem gondoltam, hogy a születésnapomon – 1989. július 5-én – található bolygóillesztés segít megmagyarázni, miért küzdök szorongással, és miért szeretek birkózni és dobolni. Nem hiszem, hogy ezeket a dolgokat a kozmosz elõre rendelte volna el, de lehet, hogy másképp hiszed ha te valóban az asztrológiába.

Az asztrológiát nem hobbiként ütögetem – ez nem sok tekintetben illuzórikus, mint a szervezett vallás -, de ami a tudományt illeti, meglehetősen egyszerű: Nincs bizonyíték arra, hogy az égitestek mozgása befolyásolhatná a tulajdonságok halmazát amelyek egy személyiség alapját képezik. Ennek ellenére valójában a jó dolog megérteni valamit, amit sokan szeretnek, ha csak jobban megértik azt a sok embert, aki hisz ezekben a dolgokban.

Mi az asztrológia?

Az asztrológia a jóslás olyan területe, amely megpróbálja megérteni az életünket azáltal, hogy összekapcsol minket a kozmosszal, ami azt sugallja, hogy az égitestek – főként a bolygók és a csillagok – elhelyezkedése éterikusan megragadja érzéseinket és személyiségünket a Földön. Az asztrológia talán legfontosabb kérdése az ember születésnapja és ahol a Zodiac naptárra esik, asztrológiai jelet adva neked (az enyém például a Rák), amely egyfajta spirituális hívókártyává válik; a Nyilasról ismert, hogy bizonyos módon, akárcsak a Halak stb.

Ha szívesen belemerül a saját kozmológiai DNS-be, megszerezheti saját asztrológiai diagramját vagy horoszkópját, amely technikailag mindenki rendelkezik. Rengeteg erőforrás van ott ingyen megmutatja a tiedet. Meg lehet tanulni olvassa el és dekódolja ezt a táblázatot egyedül, vagy megkérheti bizonyos szakértők konzultációját (van egy egész subreddit erre).

Ez a diagram alapvetően a lelked útiterve, ami vicces, mert tudományosan az asztrológia hokum rengeteg. Nyugat-Texas A&M professzora Christopher S. Baird elmagyarázza, miért van ez így:

Az asztrológia szerint a csillagászati ​​testek az alapvető időjárási mintákon túl is befolyásolják az emberek életét, születési dátumuktól függően. Ez az állítás tudományosan hamis. Számos tudományos tanulmány cáfolta, hogy a csillagászati ​​testek születési dátumuk szerint befolyásolják az emberek életét. Például Peter Hartmann és munkatársai több mint 4000 egyént vizsgáltak és találtak nincs összefüggés a születési dátum és a személyiség vagy intelligencia között.

Miért fontos megérteni az asztrológiát?

A hitrendszerek az emberi civilizáció alapkövei, és még akkor is, ha valami technikailag nem igaz – legyen az egy vallás, ideológia, szubkulturális irányzat, összeesküvés vagy valami más alapja -, még mindig nagy hatást gyakorolhat az emberekre. életét és a nagyobb társadalmat, ha elég sok ember akarja létezni vagy fontossá tenni. Érdemes legalább megérteni, honnan származnak bizonyos hitrendszerek, és miért ragaszkodnak hozzájuk az emberek, mert legalábbis segít értelmezni a világot.

Ez lényegében a lényeg Thomas tétel, amelyet William Isaac Thomas és Dorothy Swaine Thomas szociológusok fogalmaztak meg az 1920-as években. A „tények”, függetlenül azok valódiságától, akkor kelnek életre, amikor elég hívei igaznak hiszik őket. Morbid példaként emlékszem a Január 6-án megrohamozta a Capitoliumot felkelők által, akik szilárdan meggyőződtek arról, hogy az amerikai választások csalások voltak? A nagy hazugságba vetett hit csak egy példa WI Thomas munkájának valós életben való megnyilvánulására, csaknem 100 évvel a koncepció elterjesztése után.

Vagy miben valószínűleg a legtömörebb artikuláció a Thomas-tételből, mindkét Thomase híresen írta 1928-ban: „Ha az emberek valóságosnak definiálják a helyzeteket, akkor következményeikben valóságosak.”

Bár az asztrológia sokkal jóindulatúbb példa, mégis segít megérteni, már csak azért is, hogy tisztázza, miért ragaszkodhatnak hozzá meggyőződéssel az emberek. Ez segíthet az embereknek a kényelem érzésének elsajátításában az élet bizonytalansága és állandóan változó szelei között, és bár soha nem szabad a tényleges tudomány helyettesítésére használni, helyszíneként szolgálhat az emberek számára, akik valamilyen egyértelműségre vágynak. Ez véleményem szerint nem feltétlenül rossz.


Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok