Miért jó a tornaterem szelfi?

Avatar admin | 2021.04.29. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

szakállas ember hajlik egy selfie-hez az edzőteremben

Fénykép: Olena Jakobcsuk (Shutterstock)

A közösségi média tele van edzőtermi szelfivel, amelyeken az emberek izzadtsággal sugároznak egy jó edzés után. Tele van olyanokkal is, akik panaszkodnak az edzőtermi szelfikre. Önmegszállottak-e azok, akik őket veszik? Éhen a figyelem? Negatívan befolyásolja, hogy nézőként mit érz a testével kapcsolatban? Mindenki hagyja abba a szedését?

Szeretnék javaslatot tenni egy forradalmi alternatívára: Lehet, hogy az embereknek tetszőleges képeket kell készíteniük. Lehet, hogy az edzőtermi szelfik több örömet okoznak a világnak, mint amennyit elvesznek. Lehet, hogy ha zavarnak, egyáltalán nem a szelfizőkkel van a probléma.

A hírcsatorna kurátora

Bizonyos típusú tornateremhez kapcsolódó közösségi média tartalom valóban inspiráló, míg más típusúak unatkoznak vagy bosszantanak. Ha a közösségi hírcsatornákban vannak olyan dolgok, amelyek meghökkentik Önt, szüntesse meg a fiókok követését vagy némítását, és fontolja meg, mit szeretne inkább megnézni.

Például nem sok olyan embert követek, aki pózol szelfizik az edzőteremben – nem azért, mert van valami rossz ezzel, de azért, mert látni akarom az embereket csinál dolgokat. Olyan embereket követek, akik megmutatják lenyűgöző felvonóikat, vagy szemléltetik edzésük napról-napra való alapját. Látni valakit elhivatottság emlékeztet arra, hogy én is lehetek ilyen elhivatott. Ha ide vagy oda bedobnak egy szelfit, nem bánom; ha nincs kedvem ilyet látni, elgörgetem.

Miután felismerte, mi zavarja az edzőtermi önportrókat a hírcsatornájában, akkor is intelligens döntéseket hozhat. Ne kövesse a követést, aki rosszul érzi magát önmagában, vagy akinek társadalmi jelenléte egyszerűen nem gazdagítja az életét. Ha valaki mindennap ab-flexing szelfiket tesz közzé, és inkább nem szeretne ilyen sokakat látni, talán egyáltalán nem velük van a probléma.

Más emberek szelfi nem rólad szól

Az igazság az, hogy az emberek tornatermi szelfiket készítenek maguknak, barátaiknak és követőiknek, és ennek megvannak a saját okaik.

Az emelő videók és a testalkat-fotók hasznosak az idő előrehaladásának értékeléséhez. Az űrlapellenőrző videók nem feltétlenül felelnek meg a tornaterem szelfi meghatározásának (attól függően, hogy kit kérdezel), de értékes eszköz bárkinek, aki távoktatóval dolgozik, vagy saját felvonóinak elemzésére törekszik.

A tornateremmel kapcsolatos közösségi média bejegyzések szintén sok ember részvételét jelentik egy közösségben. Talán otthon edz, vagy elmegy egy kereskedelmi edzőterembe, ahol a többi mecénás nem osztja az Ön fitnesz iránti érdeklődését. De te akarod valaki odakinn, hogy tudd, mindennap dolgozol egy nagy cél érdekében – bármi is legyen az -, így nem érzed magad annyira egyedül. Gyakran nagyobb valószínűséggel találja meg ezt a valakit a közösségi médiában, mint mondjuk azzal, hogy végtelenül elmondja erről munkatársainak.

Különösen a járvány idején rengeteg más emelőt ismertem meg ezen a módszeren keresztül. Látom, hogyan edzenek, és látnak engem; örvendezzük egymás személyes nyilvántartásait és elbűvöljük azokat a napokat, amelyek nem mennek jól. Megtervezhetjük közösen, hogyan lehet legyőzni egy akadályt, vagy megbeszélhetjük, hol lehet megvásárolni a legjobb térdujjat. Ezek az emberek a tornatermi haverjaim, függetlenül attól, hogy valaha látom-e őket a való életben, vagy sem.

A tornaterem szelfik további előnyei

Edzőtermi szelfik, videók, és az összes többi hasznos lehet azok számára is, akik megtekintik őket. Amikor új emelést tanulok – mondjuk naplóprést -, követem annak hashtagjét az Instagram-on, és elkezdem figyelni, hogyan teljesítik az emberek. Figyelem a formájukat, de odafigyelek arra is, hogy hol és hogyan helyezkednek el az edzőteremben vagy otthon. Így fedeztem fel, hogy egy abroncsból jó ütközésgátló lehet például a rönk vége alatt.

Ezek a bejegyzések segíthetnek egy új edzőterem kihasználásában is – az edzőtermeimet és a verseny helyszíneit úgy néztem meg, hogy felkutattam az ezeken a helyeken címkézett bejegyzéseket, hogy tudjam, mire számíthatok, amikor odamegyek -, vagy túljuthatok a félelmeitől, hogy valami újat próbálnak ki. Inspiráló olvasni az emberek feliratait is, amikor a saját félelmeik meghódításáról, új cél kitűzéséről vagy eléréséről tesznek közzé üzenetet.

Az edzőtermi szelfik szinte mindig többről szólnak, mint a nárcizmusról. És azokban az esetekben, amikor valóban csak valaki szomjazik néhány kedvelésre, mi a rossz ebben? Az, hogy szeretni akarjuk, része az emberiségnek.


Forrás link


14 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok