Miért mondja iPhone készüléke, hogy “elérhetőek a COVID-19 expozíciós értesítések”

Avatar Gadam | 2021.02.12. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

A COVID-19 expozíciós értesítési buborék illusztrációja.

Nagy eséllyel hamarosan megjelenik egy „COVID-19 expozíciós értesítések elérhetőek” felugró ablak iPhone-ján – ha még nem látta. Az Apple és a Google tavaly indította el ezt a funkciót, akkor miért kéri most?

Néhány helyi önkormányzat lassabb, mint mások

Ha kíváncsi arra, miért látja most ezt az üzenetet, az azért van, mert a kapcsolattartó funkció függ a helyi egészségügyi hatóság alkalmazásaitól, amelyek ezt kihasználják. Az Egyesült Államokban ez azt jelenti, hogy az állam kormányának általában ki kell dolgoznia saját kapcsolattartó alkalmazását. Ezt még nem minden állami kormány tette meg.

Például Kalifornia bevezette az érintkezéskövető alkalmazását, CA ÉrtesítésOregon azt tervezi, hogy bevezetik az érintkezéskövető alkalmazást valamikor április előtt [2021]– „remélhetőleg” a kormány képviselője szerint. Lehet, hogy más államok nem is tervezik olyan alkalmazások kiadását, amelyek ezt kihasználják.

Ezt az értesítést akkor látja, amikor a helyi egészségügyi hatóság elindítja az alkalmazását, ha még nem tette meg. Ha államok között utazik, akkor megjelenhet az értesítés, amikor olyan helyre érkezik, ahol van ilyen alkalmazás is.

Ugyanez igaz más országokban is – amikor egy helyi egészségügyi hatóság elérhetővé tette az alkalmazását, látnia kell ezt az előugró ablakot.

A COVID-19 expozícióról szóló értesítések elérhetőek egy iPhone készüléken.

Mik azok a COVID-19 expozíciós értesítések?

Az Apple és a Google együttműködve alkotta meg digitális keretrendszer az érintkezés felkutatásához. Az Apple megoldása 2020 májusában jelent meg az iPhone készülékeken.

A kapcsolattartók nyomon követése alapértelmezés szerint nincs engedélyezve, és nem tesz semmit, hacsak nem ön engedélyezi. Ez is csak egy API, amelyet a helyi közegészségügyi hatóság – például az állami kormány egészségügyi ügynöksége – használhat. Ha a helyi közegészségügyi hatóság nem adott ki olyan alkalmazást, amely kihasználja az API előnyeit, akkor nem lehet használni. (A jövőben az Apple és a Google közvetlenül integrálhatja az iOS-be és az Android-ba, hagyva, hogy az alkalmazás nélkül működjön.)

Alapvetően, amikor engedélyezi ezt a funkciót, az iPhone rendszeresen Bluetooth-on keresztül küld pinget. Ez magában foglal egy véletlenszerű azonosítót, de ez a véletlenszerű azonosító 10-20 percenként változik. Más eszközök, amelyeknél engedélyezett az expozíciós értesítés, emlékezni fognak a közeli eszközök által küldött azonosítók listájára.

Amikor az alkalmazás telepítettje pozitívan teszteli a COVID-19-et, akkor jelentheti a pozitív tesztet. Az iPhone letölti a kulcsok listáját azokhoz az eszközökhöz, amelyek tulajdonosának pozitívnak bizonyultak, és összehasonlítja a helyi azonosítók listáját az adott adatbázissal. Ha van meccs, az azt jelzi, hogy fizikailag voltál közelében, aki később pozitív eredményt ért el, és tanácsot kapsz, mit tegyél – például láthatsz egy ajánlást, amelyet tesztelned kell.

Összességében ezt nagyon magánéletvédő módon tervezték. A kormányzati szervek nem kapnak naplót mindenki mozgásáról ezekről az alkalmazásokról, és az Apple és a Google sem.

Ezen adatvédelmi védelem alatt álló kapcsolattartó rendszer nélkül egyes kormányok úgy döntöttek, hogy bevezetik azokat az érintkezési nyomkövető rendszereket, amelyek GPS segítségével figyelik az emberek mozgását és központi adatbázisokban tárolják őket. Az Apple és a Google ezt nem engedélyezi. Megkövetelik a kormányoktól, hogy használják ezt a jobb rendszert.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan működnek iPhone új COVID-19 expozíciós értesítései

Mi a teendő, ha látja a figyelmeztetést?

Ha értesítéseket szeretne kapni, koppintson a „Folytatás” gombra, és a rendszer felszólítja az alkalmazás telepítésére a helyi közegészségügyi hatóságtól. Ez a felugró ablak arra figyelmeztet, hogy az Ön területén működő közegészségügyi hatóság elérhetővé tette az alkalmazást – különben sok ember nem veszi észre, hogy erre lehetősége van.

Természetesen nem kötelező, és szabadon megérintheti a „Nem most” lehetőséget, és visszautasíthatja az ajánlatot. A választás rajtad múlik, de a helyi közegészségügyi hatóság valószínűleg azt tanácsolja, hogy telepítsd az alkalmazást.

Választhatja az expozíciós értesítések jövőbeni aktiválását a iPhone Beállítások> Expozíciós értesítések> Kapcsolja be az expozíciós értesítéseket.

Koppintson a "Az expozícióról szóló értesítések" a Beállítások alatt.

A rendelkezésre állási riasztások letiltása

Ha nem szeretné látni a rendelkezésre állási riasztásokat iPhone-ján, amikor egy COVID-19 nyomkövető alkalmazás elérhető az Ön területén, menjen a Beállítások> Expozíciós értesítések menüpontba. Itt kikapcsolhatja az „Elérhetőségi figyelmeztetések” opciót.

A COVID-19 expozíciós értesítések elérhetőségi riasztások beállítása iPhone-on.
Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok