Miért néz ki Joe Biden ilyen nagynak?

Avatar admin | 2021.05.04. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Hétfőn megjelent egy fénykép, amin Joe Biden elnök és Jill Biden first lady térdelt Jimmy és Rosalynn Carter mellett. Az idősebb pár eltörpül a Bidensnél; Joe és Jill ogre nagyságú államfőknek tűnnek, míg a Carters törp méretűnek látszik, és nagy virágmintás székeikbe süllyednek.

Vicces fotót készít, de nyilvánvalóan nem szólítja meg az egyes emberek tényleges méretét. Joe Biden nem elég magas ahhoz, hogy elmerüljön, és Jimmy Carter valójában nem is olyan kicsi. Akkor miért néz ki így?

Nos, a fotósoknak rendszeresen olyan technikákat kell használniuk, amelyek lehetővé teszik a fényképek megvalósíthatóságát, ha a munkakörülményeik szinte lehetetlenné teszik őket. A Bidens és Carters esetében a fotósnak négy embert kellett elhelyeznie egyetlen keretben, mindannyian egy kis szobába zárva. Az eredmény néhány gyakori fotótrükk, amelyet valójában gyakran látunk, de hajlamosak nem gondolkodunk el kétszer.

Miért néztek ki a Bidens ekkora (és a Carters ilyen kicsi)

Jack Crosbie fotós és író elmondja a Lifehacker-nek, hogy a méretbeli különbségek alapvetően e két dologra vezethetők vissza: „Többnyire az, amit látsz, egyfajta rossz keretezés, mivel a fotósnak széles látószögű lencsét kellett használnia a egy elég kicsi szoba – mondja.

“Nagy látószögű lencsével minden kifeszül a szélén” – folytatja Crosbie, megjegyezve, hogy amit lát egy nagylátószögű fotóval, az a hal-szem effektus.

Van még az a tény, hogy a Carters vannak kisebb mint a Bidens, csak nem olyan mértékben. Az ülőhely sem segített, ahogy Crosbie kifejti:

A testtartás is fontos ezen a képen, mivel Carter mindketten ülnek, székekbe hajtva, Bidens pedig egyenesen térdel a kamera felé.

Tehát a valóságban a fotósnak négy embert kellett összegyűjteni egy kis szobába, egyetlen keretben, és széles látószögű lencse segítségével azt a hatást érhette el, hogy a Carters-t kissé mélyebbre tolta, és a Bidens nagyobbnak tűnt.

Milyen trükköket használnak a fotósok?

Rengeteg más trükk van, amelyet a fotósok rendszeresen használnak, amelyek többségét a rendszeres olvasók észre sem veszik. Íme néhány, amellyel a leggyakrabban találkozunk:

A teleobjektívek miatt a helyek zsúfoltabbá válhatnak, mint amilyenek

Egy dolog, amellyel a megfigyelőknek mindig tisztában kell lenniük, az az egyetlen keret korlátozása. Csak annyi terület van, amelyet a kézi kamerák egyetlen pillanat alatt képesek rögzíteni, amint azt Scott Heins, New York-i székhelyű fotóriporter elmondja a Lifehacker-nek:

Tizenhárom ember jelenhet meg tiltakozáson / felvonuláson, de én közelről fényképeztem őket egy meglehetősen teleobjektívvel, hogy úgy tűnjön, mintha az esemény tele lenne emberekkel.

Heins szerint a teleobjektíveket gyakran használják a sűrített tér illúziójának megteremtésére, holott a valóságban a a fényképezett tér nem annyira zsúfolt. “A teleobjektív összenyomja a távolságot a dolgok között, így az emberek mélységileg sokkal közelebb jelennek meg egymáshoz” – mondja.

A világjárvány korai napjaiban ez a fajta fénykép felkavart, különösen akkor, amikor rengeteg embert fényképeztek le a parkokban gyülekezni. Azok a mulatozók, akik nem tudnak társadalmilag elhatárolódni, azok voltak sokkoló a képzetlen szemlélő számára, de a valóságban az emberek sokkal távolabb voltak egymástól, mint amilyennek látszottak.

A zeneszerzés arra késztetheti az embereket, hogy együtt nézzenek ki, amikor valóban nem

Az egyik kevésbé ismert technika, amely gyakran előfordul, főleg szerkesztői értelemben, az összetétel. Ez általában akkor fordul elő, amikor sok-sok embert próbál egy képbe elkapni, amikor nem valószínű, hogy az összes téma valaha is ugyanabban a közelben lesz. Ez vonatkozik azokra a „fotókra, amelyeket gyakran látni olyan magazinokban, amelyek nagy csoportos felvételek” – mondja Heins.

Majd elmagyarázza:

Mint a teljes szereplőgárdája Csillagok háborúja film – ezek a fotók nagyon gyakran több képet fognak összeállítani, mert elég lehetetlen egyszerre mind a 6-20 embert a szobába juttatni. Ez túlmutat azon, hogy egy csomó ember fotózása egy borítón történik, mivel a fotó „szettje” (gyakran egy nagy, csinos szoba) elég határozottan arra utal, hogy mindenki ugyanazon a helyen pózol.

Természetesen meg tudja mondani, hogy ez mikor történik meg egy olyan szabványos eszközzel, mint a Photoshop, mivel bizonyos szerkesztett képek meglehetősen nyersek lehetnek. Az igazán profi munkákról azonban kissé nehezebb megmondani, hogy mikor vannak trükk a színfalak mögött.


Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok