Miért van szükség egy évközi költségvetési ellenőrzésre

Avatar admin | 2021.07.22. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Miért van szükség egy évközi költségvetési ellenőrzésre című cikk képe

Fénykép: Yuricazac (Shutterstock)

Most, hogy 2021 felénél járunk, itt az ideje, hogy felülvizsgálja a költségvetését, és megnézhesse, jó úton jár-e pénzügyi céljaival. A járványhoz kapcsolódó összes adójóváírás, a fogyasztói árak inflációja és a fenyegetõ idõszak lejáró küszöbének lejárta után a szünet diákhitel kifizetések, teljesen lehetséges, hogy a kiadásai és kiadásai meg fognak váltás a másodikban az év fele – miért ne léphetne előre és finomíthatja a költségvetését most?

Ellenőrizze pénzügyi céljainak előrehaladását

A havi kiadások ellenőrzése mellett, költségvetés segíthet nyomon követni a sok hónapot vagy évet átfogó pénzügyi célokat (például pénzt takaríthat meg egyes üdülési kiadásokra vagy nyugdíjazásra). Ha most ezen a megtakarításon van túllépve, és szükség szerint kiegyensúlyozza a költségvetését, akkor kevésbé valószínű, hogy később a magas kamatozású hitelkártya-tartozásra támaszkodik.

Vizsgálja felül költségvetését – különösen a kiadásait

Kezdje az összes költség felsorolásával. Az alaposság érdekében fésülje át az elmúlt év havi hitelkártya-kimutatásait, és ellenőrizze az egyes költségeket. Ennek során fedezhet fel visszatérő kiadásokat például egy alig használt alkalmazás számára. Ezenkívül próbáljon előre nézni: Avannak-e egyéb kiadások, például a diákhitelek, amelyek októberben folytatódnak? Számolnak-e velük abban, ami lényegében a világjárvány utáni költségvetésben szerepel?

Ellenőrizze az adó visszatartását

Hacsak nem volt gyereke, férjhez ment vagy elvált az elmúlt fél évben az adóját a forrás visszatartása valószínűleg jó állapotban van ha fizetett alkalmazott vagy (használja ezt a számológépet hogy kitaláljon egy becslést azzal, amivel tartozhat). Ha gyermekei vannak, és a jövedelmük 2021-ben nőtt, akkor meg kell erősíteni gyermekadó-jóváírás jogosultságot, mivel vissza kell fizetnie a kreditet, ha jövedelme meghalad egy bizonyos küszöböt. És ha vállalkozó vagy vagy szabadúszó, ne feledje, hogy a következő negyedéves adófizetés napja szept. 15.

Ellenőrizze a beszámolóit

A kredit pontszáma meghatározza, hogy jogosult-e hitelek, amelyek kedvező kamatlábat számítanak fel, de ez olyan hiteljelentéseken alapul, amelyek gyakran tele vannak hibákkal lehúzhatja a pontszámát. Ráadásul a személyazonosság-lopás krónikus probléma, ezért érdemes megbizonyosodnia arról, hogy néhány csaló nem az ön nevében folyamodik hitelhez. Látogatás AnnualCreditReport.com az ingyenes hiteljelentéshez mindhárom nagy hitelirodától: Experian, TransUnion, és az Equifax.

Tekintse át befektetéseit

Ha olyan befektetései vannak, mint egy IRA vagy 401 (k), akkor meg kell erősítenie, hogy továbbra is jó úton halad a befektetési céljaival. Fontolja meg a portfólió kiegyensúlyozását ha nem aktívan kezelik, és értékelje újra az eszközök – részvények, kötvények és készpénz – kombinációját, ha a prioritásai megváltoztak.

Végül módosítsa a költségkeretet

Ha a vártnál többet kell megtakarítania egy pénzügyi cél érdekében, vagy ha a kiadások nemrégiben nőttek, akkor módosítania kell a költségvetését. Ami a prioritásokat illeti, a pénzügyi tervezők általában azt javasolják, hogy először töltsék fel a sürgősségi alapot, majd fizessenek vissza magas kamatozású adósságot, amennyire csak tudnak. Ezt követően meg szeretné győződni arról, hogy a havi költségvetése kezelhető-e, szükség szerint módosítva a kiadásait és a megtakarításait.


Forrás link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok