Mik az Android biztonsági frissítései, és miért fontosak?

Avatar Gadam | 2021.03.31. 753 Views 0 Likes 0 Ratings

753 Views 0 Ratings Rate it

android biztonsági frissítés

A frissítések gyakori téma, amikor az Android operációs rendszerről van szó. Vannak valójában különbözőek típusok az Android-frissítések közül, amelyek egyike a „Biztonsági frissítés”. Mi a különbség ezeken a frissítéseken, és miért olyan fontosak?

Az androidos világban alapvetően háromféle frissítés létezik: nagy éves firmware-frissítések, amelyek felpörgetik a verziószámot (11–12), kisebb havi biztonsági frissítések és „Google Play rendszerfrissítések, Amelyek egy másik típusú biztonsági frissítés.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mik azok a Google Play rendszerfrissítések az Android rendszeren, és fontosak-e?

Mi az Android biztonsági frissítése?

Az Android biztonsági frissítése egy olyan frissítés, amely elsősorban a biztonság javítására és a hibák kijavítására irányul. Ezek a frissítések általában nem tartalmaznak olyan funkciókat, amelyeket a napi használat során észrevehet.

Mint korábban említettük, az Android általában évente egy nagy verziófrissítést kap, de ez nem elég gyakori ahhoz, hogy a biztonsági fenyegetéseken és hibákon felül maradjon.

Egy új Android verzió megjelenésekor óhatatlanul problémák merülnek fel. Ez csak az ember által tervezett termékek valósága. A Google azonban nem akar teljes rendszerfrissítést küldeni, csak néhány hiba elhárításához. Ehelyett egy kisebb frissítéssel oldják meg a problémákat.

Ahogy a névtől elvárható, ezek a frissítések biztonsági okokból is nagyon fontosak. Egyes hibák biztonsági kockázatot jelentenek, és ezek frissítéssel gyorsan elháríthatók. A biztonsági frissítések javíthatják az új támadások biztonsági réseit is.

Ezeket a frissítéseket néha „javításoknak” nevezik, ami remek módszer arra, hogy gondoljunk rájuk. Apró javítások, amelyek hozzájárulnak az operációs rendszer egészéhez.

Miért fontosak az Android biztonsági frissítései?

Előfordulhat, hogy nem észlel semmilyen divatos új funkciót az Android biztonsági frissítésének telepítésekor, de ennek ellenére nagyon fontosak. A szoftvereket ritkán „készítik”. Folyamatosan karbantartásra és javításokra szorul, hogy biztonságban lehessen.

Ezek a kisebb frissítések fontosak, mivel halmozottan javítják a hibákat és javítják a lyukakat. Gondoljon rájuk, mint egy vízzel teli vödör lyukaira. Néhány apró lyuk miatt a vízszint nem csökkenhet sokat, de ha elég lyukat üt, akkor a teljes alja kieshet.

Korábban említettük, hogy a kisebb frissítések gyorsan kezelhetik az új biztonsági réseket, és ez szintén kritikus fontosságú. Nem akarja, hogy várjon a teljes verzió frissítésére, hogy foltozzon egy feltűnő biztonsági kockázatot. A kisebb frissítések lehetővé teszik a gyorsabb átfutási időt. Fontos, hogy minél hamarabb letöltse ezeket a frissítéseket.

Az Android biztonsági frissítéseinek ellenőrzése

Mindezt szem előtt tartva valószínűleg azon gondolkodik, hogyan ellenőrizheti, hogy rendelkezik-e a legújabb biztonsági frissítéssel. Könnyű megtudni.

Először csúsztassa lefelé a képernyő tetejét (egyszer vagy kétszer, az eszköz gyártójától függően). Ezután koppintson a fogaskerék ikonra a Beállítások menü megnyitásához.

csúsztassa lefelé, és koppintson a fogaskerék ikonra

Koppintson a „Biztonság” elemre.

válassza a biztonságot

A képernyő tetején megjelenik egy „Biztonsági állapot” szakasz. Keresse meg a „Biztonsági frissítés” elemet, és ellenőrizze a dátumot.

ellenőrizze a dátumot

Nagyon jó esély van arra, hogy nem fogja megkapni az aktuális hónap frissítését. Sajnos sok Android-eszköz elmarad. Ha új Samsung telefonja vagy Google Pixelje van, akkor naprakésznek kell lennie.

A „Biztonsági frissítés” kiválasztásával és a „Frissítés keresése” gombra kattintva ellenőrizheti a frissítést.

Koppintson a "Ellenőrizze a frissítést."

Miért van az Android telefonom a biztonsági frissítések mögött?

A tökéletes világban minden Android-eszköz egyidejűleg megkapja a legújabb biztonsági frissítést. Sajnos, ez nem történik meg.

A Google minden hónapban elvégzi a javításokat és közzéteszi a biztonsági frissítést partnerei (Samsung, LG, OnePlus stb.) Számára. Ezután ezeknek a vállalatoknak kell jóváhagyniuk a javításokat, hozzáadniuk a sajátjukat, és kiadniuk őket az eszközökre.

Ezért a Pixel telefonok általában azonnal megkapják a biztonsági frissítéseket. A Google ellenőrzi az egész folyamatot. Más eszközök a gyártótól függenek. A Samsung jól tudja tartani csúcskategóriás készülékeit naprakészen, de néhány alacsonyabb kategóriájú telefon lemaradhat.

Android-telefon vásárlása előtt szánjon egy kis időt arra, hogy ellenőrizze, mit mond a gyártó az ígért frissítésekről. A Samsung például ígéretet tesz négy év frissítés számos eszközéhez. Tartson távol a gyártóktól a gyenge eredmények.

ÖSSZEFÜGGŐ: A töredezettség nem az Android hibája, hanem a gyártóké
Forrás link


753 Views 0 Ratings Rate it