Milyen az alvásod nyomon követése a WHOOP hevederrel

Avatar admin | 2021.02.06. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

A WHOOP alkalmazás képernyőképe, amely a pulzusszámot mutatja a nap folyamán

Pillanatkép: Beth Skwarecki, UJJONG

A döntőben Az alváskövető fitneszprobléma részleteiről a WHOOP hevederrel kapcsolatos tapasztalataimról fogok beszélni. Ez és az Oura gyűrű, amelyet én múlt héten, a két nagy szereplő a helyreállítási nyomkövető térben. Mindkettő nyomon követi a napközbeni aktivitását és az éjszakai pulzusát, és célja, hogy elmondja, elegendő jó minőségű alvást kap-e az Ön sporttevékenységének támogatásához.

A WHOOP és az Oura is többé-kevésbé azt teszi, amit ígér. Egyik sem szükséges az alvás nyomon követéséhez; az alacsony technológiájú megoldások elég jól képesek elvégezni a munkát. De ha több adatot szeretne, akkor bármelyik a jó eszköz erre a célra. Mindkettő figyelni fogja az alvást és pontszámot ad; mindkettő össze fogja kapcsolni ezt a pontszámot azzal, hogy mennyi testmozgást végzett. A WHOOP jobban működhet az Ön számára, ha állóképességű sportoló vagy sok kardiózással foglalkozik, míg az Oura valószínűleg a jobb választás, ha főleg más típusú edzéseket végez, vagy általánosabban érdekli az alvás. Előnyben részesítettem Oura mindennapi tapasztalatait, de a WHOOP havi elemzései örülnek az adatcsinálónak.

Ezek a gondolatok jelentik a legjobb útmutatómat az alkalmazások közötti választáshoz, de két fontos kérdést is fel kell tenned magadnak, mielőtt megvásárolnád az egyiket vagy a másikat.:

  • Bosszantana, ha állandóan gyűrűt vagy karszalagot viselsz? Ha erősen preferálja, őszintén szólva ez a legnagyobb tényező.
  • Inkább előre vagy havonta fizetne? Az Oura 300 dollár (vagy több) az eszközért, de utána már igen szabadon használhatja az alkalmazást. A WHOOP heveder ingyenes, de a tagság hat hónapig havi 30 dollárt fizet – bár ez egy kicsit kevesebb, ha hosszabb tagságra jelentkezik.

A WHOOP árazási modellje elgondolkodtat: How meddig szükség hogy nyomon kövesse a gyógyulását? Számos vitára bukkantam a r / whoop subreddit amelyben az emberek csak azt mondták hat hónapig vagy egy évig használta a készüléket. Ez idő végére hatékonyan megtanította őket arra, hogyan helyezzék előtérbe az alvásukat, és hogyan egyensúlyozzák aktivitásukat és felépülésüket.

Nem kellett feltennem magamnak ezt a kérdést, mert a WHOOP emberei hozzáférést biztosítottak az alkalmazáshoz, hogy kipróbálhassam, de kissé zavarónak tartom az egzisztenciális kérdés elgondolkodását: Meddig fogom érdekelni?

Egyébként a WHOOP-nak van néhány jó tulajdonsága.

Milyen a WHOOP heveder viselése

A WHOOP szíj egy olyan eszköz, amely úgy néz ki, mint egy óra, csakhogy nincs képernyője. Ez egy könnyű téglalap, rugalmas pánttal. Vannak zöld LED-ek a téglalap bőrfelületén hogy vegye fel a pulzusát, és egy gyorsulásmérőt a mozgás érzékeléséhez.

A hevedert a hét minden napján, 24 órán át kell viselni, és ügyesen tölthető. Van egy kis műanyag tégla, amelyet külön tölt fel, majd amikor a heveder akkumulátorának lemerülése van, húzza ki a téglát a zsinórjából, és csúsztassa a karszalagjára. Így soha le kell szállnia maga a heveder.

Ez azt mondta, ha megnedvesíted a bandát – mondjuk, ha a zuhany alatt viseli – akkor nedves szalagot visel. WHOOP küldött nekem egy tartalékot, amelyre hasznos volt váltani ilyen alkalmakkor. (Tartalék szalagok és tartalék akkumulátorok, mindkettő külön fizet.)

határozatlan

Pillanatkép: Beth Skwarecki, UJJONG

Az alkalmazás használata

A WHOOP alkalmazása néhol egyszerű és arcán másokban. Eleinte mindig elfelejtettem, hol láttam egy bizonyos számot vagy funkciót. De ha egyszer rájön a dologra, rájön, hogy az alkalmazás percenként teljes részletes nézetek és további információk.

Elöl, ahol nem hagyhatja ki, két szám van: a napi törzs pontszáma, és az alvás módja alapján a helyreállítási pontszám.

A törzs pontszám a nap pulzusán alapszik. Ez a legérzékenyebb azok számára, akik sok kardiózással foglalkoznak, ami az alkalmazást kissé kínossá tette, mint olyan ember, aki csak igazán sétál és súlyt emel. Ha futó volnék, vagy csapatban sportoltam volna, vagy sok aerobic videót csináltam volna, ezt nagyon szeretném.

A megerőltetésed nagyobb lesz, ha többet edzel, és a szám is számított oly módon, hogy nem különösebben könnyű körbefogni a fejét. Ennek ellenére a nagyobb számok azt jelentik, hogy több időt töltött az emelt pulzusszámmal. Ez azt jelenti, hogy ha sok időt töltött magas pulzusszámmal, mert ideges volt, és nem sportolt, akkor a megterhelése nagy lesz – ennek van értelme, őszintén, mert még mindig stresszt jelent a testén.

A helyreállítás egy másik szám, amelyet ezúttal százalékban adunk meg. Ha 33% -nál kevesebb a felépülésed, akkor piros vagy; ha meghaladja a 66% -ot, zöld lesz. Ha keményen dolgozik, de jól alszik is, akkor sok sárgát és zöldet lát, esetleg alkalmi pirosat. A pirosak húrja viszont valószínűleg azt jelenti, hogy valami nincs rendben.

határozatlan

Pillanatkép: Beth Skwarecki, UJJONG

Amíg az alkalmazást nézegeti, a legjobb tanácsom az, hogy elrontja mindazt, amit lát. Ha van egy kis kártya, amely ad némi információt, koppintson rá; lehet, hogy átfordul, és további részleteket ad. Amikor megnézi a helyreállítási pontszámát, csúsztassa ujját felfelé, és az elmúlt heti pontszámok diagramja hirtelen lecsúszik a nézetbe.

A legmenőbb meglepetés funkció, amelyet addig nem vettem észre, amíg valaki a cégből rám nem hívta fel, hogy ha oldalra fordítja a telefonját, akkor a nap folyamán megjelenik egy képernyő, amely a pulzusát mutatja, kiemelve az alvást és a testmozgást.

Az egyik legérdekesebb funkció WHOOP kínál az alvásedző. Megmondja, hogy holnap mikor szeretne felébredni, és megmondja, mikor kell ma este lefeküdnie. Ta kalap nem így van önmagában különleges; sok alkalmazás ugyanezt teszi. Ami itt más, az az, hogy kiválaszthatja, hogy „csúcsot” szeretne-e „teljesíteni” vagy „kijönni” szemben. Nem tudom, mennyire pontos a három becslés, de bélrendszeri szinten jónak érezték magukat. Például egy olyan napon, amikor az alvásigényemet 7: 48-kor számolták, az ajánlott alvás idō valamire csúcsteljesítmény 8:33 volt; hogy egyszerűen beérni, meg volt 5:59.

Sokat tanulhat a heti és havi jelentésekből

A napi képernyőket kissé zavarónak találtam a navigáláshoz, de imádtam a heti és havi jelentéseket. Addig nem kapod meg a havilapokat, amíg egy teljes naptári hónapig nem viseled a hevedert, de érdemes várni rá.

Ezek a jelentések a trendjeiről árulkodnak. Mivel a helyreállítás és a törzs összehasonlításának lényege az, hogy kiderüljön, kiegyensúlyozódnak-e, vannak diagramok, amelyek megmutatják, mennyire illesztette össze a kettőt.

határozatlan

Pillanatkép: Beth Skwarecki, UJJONG

Úgy értem, csak nézze meg ezeket:

határozatlan

Pillanatkép: Beth Skwarecki, UJJONG

A halmaz legmenőbb grafikonja és valószínűleg a legmenőbb jellemzője a korrelációs mátrix, amelyet a napi napló szolgáltatásból kap.

A napló használatához minden nap meg kell nyitnia az alkalmazást (vagy az elmúlt nap képernyőjén meg kell találnia a vágólap ikonját), és válaszolnia kell egy saját felmérésre. Alapvetően a változót választja, amelyet meg szeretne nézni, és a havi jelentés megmondja, hogy ezek a változók korrelálnak-e a jó alvással vagy a rossz alvással. Többet választottam, többek között azt, hogy volt-e alkoholom és hogy a stresszem különösen nagy volt-e. A napló segítségével értékelheti az Ön által szedett kiegészítéseket nézd meg, hogy a hidratációs szint befolyásolja-e az alvást, vagy nézze meg, hogy megváltozik-e a helyreállítási pontszáma a menstruáció alatt. Az egyetlen fogás az, hogy az alkalmazásnak igen és nó keverékre van szüksége (mindegyikből legalább öt), hogy kiszámíthassa a korrelációkat. Mindenesetre itt van az egyik az alkoholról:

határozatlan

Pillanatkép: Beth Skwarecki, UJJONG

Azt hiszem, minden alvásszakértő, akit valaha megkérdeztem, megemlítette, hogy az emberek ritkán hisznek az alkohol befolyásolja az alvásukat, és elképednek, amikor figyelni kezdenek, és rájönnek, hogy igen. énÉrdekes látni az adatokat közvetlenül előttem.

Most ezek vannak összefüggések, különbözik az okozati összefüggéstől. Tudom, hogy hajlamos vagyok későn maradni olyan éjszakákon, amelyekben alkoholt fogyasztok, és ezek az éjszakák általában egy edzéshét végén vannak, amikor már valószínűbb, hogy alul vagyok felépülve. Ha meditál, vagy kiegészítést szed olyan éjszakákon, amelyekre alvászavarai vannak, akkor ez a dolog negatív összefüggést mutathat, még akkor is, ha valóban segít aludni. Ezért fontos, hogy átgondoltan értelmezze adatait.

Mindezek alapján a szokásos figyelmeztetések érvényesek: Nem támaszkodnék egyetlen fogyasztói alváskövető eszközre sem, hogy biztosan megmondjam, hogy elegem van-e egy adott alvási szakaszból (ne feledje, Oura azt mondja nekem, hogy mindig túl keveset alszom a REM-en, és a WHOOP rendszeresen azt mondja nekem, hogy a REM a magas oldalon van). Használom a alváskövetők adatai, amelyek segítenek irányítani a közép- és hosszú távú tervezésemet, nem pedig az edzések kihagyásának ösztönzésére. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mindkét eszköz jól működik, hogy lássa ezeket a mintákat, mindegyikben saját út.


Source link


28 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok