Milyen gyakran kell mosnia a kutyáját?

Avatar admin | 2021.03.11. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Illusztráció a

Fénykép: Tara Lynn és társa (Shutterstock)

A kutyák lehetnek a legáltalánosabban szeretett lények, amelyek a saját mocskuknak is örülnek. Sziasztanak más kutyák fenekét, hogy köszönjenek. Vidáman gurulnak a sárba, és még sok minden más sokkal piszkosabb, mint az iszap. Időnként egyél kakit kedvvel. Néhány kutya nem habozik megölni a veszett állatokat, és visszataszító emlékként behozni őket otthonába.

De nagyon szeretjük őket, és ezért kell rendszeresen mosnunk és ápolnunk vélhetően mocskos szőrös barátainkat. Annak ellenére, hogy nincs egzakt tudomány arról, hogy évente hányszor kell felszívnia a pórusát, vannak dolgok, amelyeket figyelembe vehet, hogy jobban tájékoztassa a kutya mosási ütemtervét.

Három szempontot kell figyelembe venni

Mivel annak meghatározása, hogy mikor kell lemosni a kutyáját, pontatlan tudomány, itt az egyik módja annak, hogy megközelítse a kiskakas samponját: vegye figyelembe kutyája kabátjának hosszát, általános egészségi állapotát és életmódját.

Ezeket a kritériumokat az American Kennel Club határozta meg, amely különböző szabályokat tanácsol a különböző kutyákra. Általános szabály, hogy az AKC megjegyzi, hogy a közepesen hosszú és hosszú kabátot viselő kutyákat négy-hat hetente kell ápolni, attól függően, hogy milyen mocsokba kerülnek.

Jorge Benderskyháziállat-szakértő és híresség kutyakozmetikus az AKC-nak elmondta:

Közepes és nagy szőrzetű kutyák esetében fürdésre lehet szükség hetente és 4-6 hetente, mindaddig, amíg a kabátot a fürdések között megfelelően karbantartják.

Ez azt jelenti, hogy ha gyakran mossa a kutyáját, győződjön meg arról, hogy a használt sampon gyengéd. Ne használjon sampont, amely eltávolítja a természetes olajokat a kutya kabátjáról. A Canine Journal elmagyarázza hogy három havonta egyszeri fürdés valószínűleg rendben van, feltéve, hogy kölyke nem érzi szörnyű szagát [emphasis theirs]:

Legalább ajánlott legalább három havonta fürödje meg a kutyáját. Megmoshatja a kutyáját olyan gyakran, mint minden második héten (gyengéd samponnal még gyakoribb lehet). Ha kétségei vannak, használja ítélőképességét – ha a kutyája szagolni kezd, valószínűleg ideje a fürdésnek.

A legtöbb rövid szőrű fajta hosszabb ideig mehet a fürdők között. A Vad Föld ajánlja figyelemmel kíséri a kutya szőrzetét, de azt állítja, hogy valószínűleg csak hathétről három hónapra kell fürdetnie rövidszőrű kutyáját. A Basset Hounds azonban kivétel, mivel rövidszőrű fajta, különösen zsíros bőrrel és szőrrel.

A kutya egészségével kapcsolatban fel kell mérni, hogy szüksége van-e speciális gyógyszeres samponra. A kutya bőre nagyon érzékeny, és mivel a kutya hajlandósága a mocskolásra magas, hajlamosak mindenre, a gombás és élesztő fertőzésektől a száraz és viszkető bőrig. Ezt szem előtt tartva nem feltétlenül gyakrabban kell mosnia a kutyáját, hanem az, hogy a megfelelőt kell használnia, orvosilag kezelt sampon. Beszéljen állatorvosával arról, hogy ez szükséges-e a kutyájának.

Ami a kutya életmódját illeti, meg kell fontolnia, hogy a kölyke milyen gyakran koszos lesz. Az aktív kutyák általában piszkosabbak, így végezzék el a matematikát is, amikor egy ütemtervet kell összehangolni – ezt valószínűleg mindezek a tényezők kombinációja fogja meghatározni.

Túl sokat fürdetheti a kutyáját?

Egyszóval igen. Az emberekhez hasonlóan a kutyák hajában és bőrén is természetes olajok vannak, amelyek egészségesek. A túlmosás megszüntetheti ezeket az olajokat, és növelheti a fertőzés valószínűségét.

Mint A Pet Plan azt tanácsolja:

Ahogyan nem kéne mosnia a hajat minden alkalommal, amikor zuhanyozik, valószínűleg a kutyáját sem kell lemosni, miután a szőrzeten egy piszok van. Noha természetes ösztönük van az alapvető higiéniai szint fenntartására, a tiszta ötletük nagyon különbözik attól, amit tisztanak neveznénk!

Nem kell megsemmisíteni a kutya kedves kabátját egy rögeszmés tisztítási ütemezéssel. Csak figyelje a kutya kabátját bármilyen fertőzésre vagy szennyeződésre, és bízzon abban, hogy képes lesz megmondani, hogy a kutyája rossz szagú-e.


Source link


1 View 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok