Mire valójában a Raspberry Pis? – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.02.23. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A Raspberry Pi 4 fényképe.
Fiacre Muller / Raspberry Pi Alapítvány

A Raspberry Pi számítógépek áttekinthető megoldást jelentenek házimozik, NAS eszközök, és egyéb személyes projektek . De a Raspberry Pi Alapítvány legújabb termékei és partnerségei a barkácsolókat vakargatták. Miért adná ki a Pi Alapítvány a előre összeállított számítógépes készlet, vagy partner a Microsofttal új szoftvert vinni a Raspbian OS-be? A válasz egyszerű – A Raspberry Pi létezik, hogy segítse a gyerekeket és a felnőtteket a számítástechnika elsajátításában. Ez nem csak egy eszköz a hobbistáknak és a strébereknek.

A Raspberry Pi elsősorban oktatási eszköz

https://www.youtube.com/watch?v=WbLDOu_54HYAA

Alapjában véve a Raspberry Pi egy oktatási eszköz, amelyet a Raspberry Pi Foundation gyárt – jótékonysági szervezet. A hasonló eszközök lelki utódja a BBC Micro, amely felhatalmazta az állami iskolák tanárait arra, hogy a diákokat megismertessék a számítástechnikával és a programozással, amikor nagyon kevés családnak volt otthoni számítógépe.

A számítógépek sokkal gyakoribbak, mint a 80-as években, de a modern eszközök, operációs rendszerek és szoftverek kevés lehetőséget kínálnak a számítógépes hardverekkel való bütykölésre, vagy a számítástechnika és a programozás megismerésére. A mai laptopok, asztali számítógépek, táblagépek és telefonok ritkán kezelhetők a felhasználók által, GUI-alapú operációs rendszerekkel és a vállalat tulajdonában lévő zárt forráskódú szoftverekkel rendelkeznek. Nem segít abban, hogy az iskolák költségvetése korlátozott, ezért a drága asztali számítógépek nyitva tartásának, módosításának és esetleg feltörésének nagy nem-nem.

De a Raspberry Pi más. Kicsi, olcsó, és olyan általános összetevőket tartalmaz, mint az USB és az Ethernet. Linuxot futtat, és a Pi Foundation Raspbian operációs rendszerével érkezik, amely előre be van töltve kódolóeszközökkel, és bizonyos alapfunkciókhoz a terminál használatát igényli. Ami a legfontosabb, hogy a Raspberry Pi rendelkezik GPIO (általános célú bemenet / kimenet) csapokkal, amelyek a LED-ekkel, fényképezőgépekkel, robotokkal és egyéb kiegészítőkkel ellátott praktikus kódolási projekteket intuitívvé, gyakorlati és izgalmasá teszik a gyerekek számára.

Az iskolák megvásárolhatják a Raspberry Pis-t informatikai tanfolyamokra vagy iskolai programok után, de a Raspberry Pi Alapítvány felhívja a figyelmet arra, hogy a Pi számítógépeket és tanulási forrásokat ingyen adományozza az iskoláknak. Végül is a Raspberry Pi Alapítványé küldetés. De a Pi számítógépek nem csak egy iskolai tanulási eszköz, a gyerekek és a felnőttek is részt vesznek a közösség vezetésében Málna lekvár események a számítástechnikai ismeretek megosztására és a jó projektek bemutatására. Mint a népszerű Kano és Dudás számítógépes készletek, a Raspberry Pis otthoni tanulási lehetőséget is biztosít (egy felnőtt kis segítségével).

Hobbisták segítik a Pi Alapítvány finanszírozását

Fotó a Raspberry Pi Pico mikrokontollerről USB-kábellel.
Alasdiar Allan / Raspberry Pi Alapítvány

A Raspberry Pi alapítvány legutóbbi törekvései közül néhány, például az előszerelt Pi 400 számítógép és együttműködés a Microsoft fejlesztése érdekében Visual Studio kód Raspbian, néhány rajongót megkérdőjelezték, hogy hol vannak a jótékonysági szervezetek prioritásai. A Pi 400 számítógép nem vonzza a népszerű házimozi vagy robotikai projekteket, és bár a Visual Studio Code egyszerre intuitív és nyílt forráskódú, A Pi rajongók aggódnak hogy a nagy rossz Microsoft vállalat „nyomon követi” a szoftverüket frissítő Pi felhasználókat.

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy egy nemrégiben végrehajtott repo hozzáadás után a sudo apt update A parancs automatikusan felhívja a fejlesztőket, köztük a Microsoftot, hogy kérje a legújabb szoftvercsomagokat, amelyeket a vállalatok elméletileg felhasználhatnak célzott reklámozásra. De ezek a félelmek megalapozatlanok, az ellenőrzés csak az aktuális csomagok frissítéseit keresi, például a Visual Code-ot. A „Frissítések keresése” nem azonos a hirdetésekkel.

Amikor a Pi rajongók panaszkodnak ezekre a törekvésekre, hiányzik a cselekmény. A Raspberry Pi mindenekelőtt egy olyan eszköz, amely mindenki számára hozzáférhetőbbé teszi a számítást és a programozást. Néha ez azt jelenti, hogy olyan döntéseket kell hozni, amelyek felhatalmazzák vagy vonzzák a fiatalokat, nem pedig a felnőtt hobbistákat.

Természetesen a rajongók nélkülözhetetlenek a Pi Alapítvány céljainak eléréséhez. A Raspberry Pi értékesítése ösztönzi a jótékonysági szervezet oktatási törekvéseit, és azok az emberek, akik Pi-projektjüket a YouTube-ra vagy az Instructables-re teszik fel, inspirálják a fiatalokat, hogy megtanulják az osztálytermi külső és belső számítástechnikát.

Nem oktalan, ha a hobbisták új funkciókat vagy termékeket kérnek, de azt is fontos tudomásul venni, hogy a Pi Alapítvány oktatás-orientált jótékonysági szervezet. Valami, ami a Pi rajongóinak félreértésnek tűnhet, jobbá teheti a gyerekek életét, és annak követelése, hogy a Pi Alapítvány csak egy irányba mozogjon, ellentmond annak a küldetésének, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye a számítástechnikát.

A Pi jövője: mindenki számára megfizethető számítógép

A távoktatás és a távmunka most sokkal fontosabb, mint valaha, ennek ellenére elképesztően sok hiányzik az olcsó számítógépekről a piacon. Megbízható Windows számítógépet találni 300 dollár alatt szinte lehetetlen, sőt a szerény Chromebook is legalább 100 dollárba kerül.

Megalakulása óta a Raspberry Pi egy nagyon egyszerű eszköz, tökéletes oktatási gyakorlatokhoz és kis projektekhez, de nem minden, ami hasznos a webböngészéshez és más gyakori, gyakorlati alkalmazásokhoz. Egy pillanat alatt a Raspberry Pi állhat egy laptop vagy asztali számítógép mellett, de nagyon nehéz lenne megbízható asztali cserének nevezni.

De ez megváltozott az elmúlt években. A Chromium 2016-ban lett az alapértelmezett Raspbian böngésző, megoldva a régit sújtó webkompatibilitási problémákat vízkereszt böngésző. A 2019-ben kiadott Raspberry Pi 4 (kétségtelenül) volt az első Pi számítógép, amely megbízható böngészési élményt kínált, és a Pi Alapítvány kifejezetten 4K-készként hirdette, asztali számítógép.

A legutóbbi Pi 400 számítógép egy lépéssel előrébb lép. Mint a 80-as évekbeli Atari vagy Commodore számítógépek, a Raspberry Pi 400 egy teljes számítógépes rendszer a billentyűzet belsejében. Előre van szerelve, és a Raspbain előre telepítve van, így egyszerűen csatlakoztathatja a TV-hez vagy a monitorhoz, és elkezdhet böngészni az interneten. Bizonyos szempontból a Pi 400 a Pi Alapítvány első valóban hozzáférhető számítógépe, mivel hihetetlenül költséghatékony (100 dollár a csomagért, vagy 70 dollár, ha nincsenek szüksége a kábelekre), könnyen beállítható és elég nagy teljesítményű webböngészéshez , streaming, kezdetleges fotószerkesztés és egyéb mindennapi feladatok.

Mivel a Pi Alapítvány célja az emberek számítógépekre és programozásra való megtanítása, csak akkor van értelme, ha a Pi-t a lehető legkönnyebben elérhetővé és hasznosabbá tesszük. A Raspberry Pi a közeljövőben igazi univerzális számítógéppé válhat, amelynek 100 dollár alatti árcédulája mindenki számára vonzó lesz, nemcsak hobbistáknak és tanároknak.[ad_2]
Source link


43 Views 0 Ratings Rate it