Mit csinál az Apple Watch oldalsó gombja?

Avatar Gadam | 2021.02.24. 127 Views 0 Likes 0 Ratings

127 Views 0 Ratings Rate it

Khamosh Pathak

Lehet, hogy úgy gondolja, hogy az Oldalsó gomb alantas eszköz, amelyet az Apple Watch kikapcsolásához használnak, de ez az igénytelen gomb számos funkciót rejt, beleértve a személyre szabott alkalmazásindítót is. Itt található minden, amit az Apple Watch Oldalsó gombja tesz.

Az oldalsó gomb egy barátok funkcióval indult

Amikor az Apple Watch először megjelent 2015-ben, az Oldalsó gombnak egészen más célja volt. Állítólag ez egy kattintásos módszer volt arra, hogy elküldje szívverését barátainak. Nem meglepő, hogy ez nem sikerült.

Az Apple Watch Oldalsó gombjának megnyomásával megjelent a Barátok képernyő. Ez a képernyő azokat a kapcsolattartókat tartalmazta, akik rendelkeznek az Apple Watch-szal is. Itt megérintheti a képernyőt szívek vagy firkák elküldéséhez vagy hívás kezdeményezéséhez.

A Digital Touch funkció még mindig létezik, de most az Messages alkalmazás mélyén el van rejtve.

Az oldalsó gomb dokkként működik

A watchOS 3 2016-os frissítése új funkciót hozott létre – a Dockot. Hasonló volt a Dockhoz, amelyet megszokott az iPhone-on, iPad, és Mac, de új csavarral.

Az Oldalsó gomb megnyomásakor megjelenik a legutóbb használt alkalmazások listája, a legfelső alkalmazással a tetején. Itt az ujjával vagy a Digital Crown segítségével görgethet lefelé más alkalmazások megtekintéséhez. Csak válasszon egy alkalmazást a váltáshoz.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan adhatom hozzá az alkalmazást az iPad dokkolójához

Személyre szabott alkalmazásindítóvá alakíthatja

Ennek oka van, hogy nem gyakran használja az Oldalsó gombot. Ez azért van, mert a Dock alapértelmezett viselkedése nem igazán hasznos. Legtöbbünk nem három vagy négy különböző, nemrégiben használt alkalmazás között zsonglőrködik, mint például az iPhone-on vagy az iPad-en.

Szerencsére van egy rejtett szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a Dockot személyre szabott alkalmazásindítóvá alakítsa (így végül alapértelmezett alkalmazásindító). A legutóbbi alkalmazások megjelenítése helyett válthat kedvenc alkalmazásaira.

Ennek beállításához nyissa meg iPhone „Watch” alkalmazását. A „Saját karóra” fülön válassza a „Dokk” lehetőséget.

Itt először kapcsolja át a „Dokk rendelése” részt a „Kedvencek” lehetőségre.

Most megjelenik az előre kiválasztott alkalmazások listája. Érintse meg a „Szerkesztés” gombot a Dock testreszabásához.

Lefelé görgetve megtekintheti az Apple Watchra telepített összes elérhető alkalmazást. Érintse meg a „+” gombot egy alkalmazás mellett, hogy hozzáadja azt a listához.

Ezután használja a háromsoros fogantyú ikont az alkalmazás sorrendjének átrendezéséhez. Hozzáadhat alkalmazásokat, és tetszése szerint rendezheti a dokk elrendezését. Ha elkészült, érintse meg a „Kész” gombot az elrendezés mentéséhez.

Most, amikor megnyomja az Oldalsó gombot, a Dock megmutatja az előre kiválasztott alkalmazások listáját, és megtekintheti az alkalmazásban zajló eseményeket.

Koppintson egy alkalmazásra a váltáshoz. A dokkoló emlékszik arra, ahol abbahagyta, így a Side gomb következő megnyomásakor nem kerül a lista tetejére.

Használhatja az Apple Pay alkalmazáshoz

Az Apple Pay alkalmazással az Apple Pay alkalmazással rendelkező személy
Kaspars Grinvalds / Shutterstock

Ha olyan országban élsz, hogy támogatja az Apple Pay szolgáltatást, az Oldalsó gombbal gyorsan elérheti kártyáit és bárhol fizethet NFC elérhető. Csak duplán nyomja meg az Oldalsó gombot az Apple Pay alkalmazás megnyitásához.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az Apple Pay beállítása és használata az Apple Watch-on

Az Apple Watch kikapcsolása (vagy a sürgősségi SOS kapcsolatfelvétele)

Végül az Oldalsó gomb is az, ahogyan te kapcsolja ki az Apple Watch-ot és hogyan hívja a segélyszolgálatokat. Nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, majd használja a „Kikapcsolás” csúszkát az Apple Watch kikapcsolásához.

A „Sürgősségi SOS” csúszkával felhívhatja a helyi sürgősségi szolgálatokat. Ha megvan a Orvosi igazolvány az Egészség alkalmazásban beállítva itt látni fogja az orvosi azonosító csúszkát is.


Ha már pár éve használja az Apple Watch készülékét, akkor nehéz lehet a nap teljesítése anélkül, hogy eltalálná a töltőt. Így kell meghosszabbítja az Apple Watch akkumulátorának élettartamát.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az Apple Watch akkumulátorának élettartamának javítása: 12 tipp
Source link


127 Views 0 Ratings Rate it