Mit jelent a „Kecske”, és hogyan használja?

Avatar admin | 2021.03.21. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

A "KECSKE" logó.
Soronként vektorok / Shutterstock.com

Akár sportrajongó, akár alkalmi néző vagy, valószínűleg hallottad már a „Kecske” kifejezést. Íme, mit jelent egy sport (vagy bármi más) „Kecske” lenni.

„Minden idők legnagyobbja”

A GOAT „minden idők legnagyobbja”. Ha részt vett online sportbeszélgetéseken, felismerheti, hogy a kifejezés a hivatásos sport történetében a legnagyobb sportolóra utal. Alternatív megoldásként egyesek a mezőny jelenleg aktív sportolóira utalnak. Kiemelkedése miatt a sporton kívüli témákban is minden idők nagyszerű kifejezésévé vált.

A rövidítés gyakran megtalálható az internet minden részén, ahol sport- beszélnek. Ide tartoznak az üzenőfalak, a közösségi oldalak és a videomegosztó webhelyek, például a YouTube. A sportrajongók kisebb csoportjai között is használják, akár beszélgetésekben, akár a való életben. Számos sportmédia is átvette ezt a kifejezést, gyakran cikkeket írva arról, hogy szerintük ki az adott terület Kecske.

A Kecskét mindig a nagybetűvel írják, hogy elkerüljék az állatra utaló „kecske” főnévvel való összetévesztést. „Kecske” -ként is megfogalmazható, az egyes betűk után pontokkal.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan továbbíthatjuk az USA sportját ingyen online

A Kecske eredete

Muhammed Ali művészete.
Muhammad Ali ernando febrian / Shutterstock.com

Más rövidítésekkel ellentétben, amelyeket itt a How-To Geeknél ismertettünk, a GOAT nem a korai internetezők terméke volt. Nagyon váratlan forrásból származik: profi sportoló. 1992-ben a profi ökölvívó, Muhammad Ali felesége, Lonnie Ali bealapította a „GOAT Inc” nevű társaságot, amely a férje imázsához kapcsolódó összes eszközt együtt tartotta. Ez volt az első figyelemre méltó eset, amikor a GOAT-t „minden idők legnagyobbjára” hivatkozták.

A kifejezés 2000-ben még szélesebb körű népszerűségre tett szert az LL Cool J GOAT stúdióalbum megjelenésével, amely platinalemez lett, és az Egyesült Államokban elérte az 1. helyet, tovább erősítve a kifejezés helyét a popkultúrában.

Azóta a profi sportok tömeges népszerűsége az egész világon hozzájárult a kifejezés és az azt körülvevő viták emelkedéséhez. A sportolók domináns teljesítményének köszönhető, hogy az utóbbi néhány évben jelentős növekedést mutat. A közösségi hálózati platformok és a prominens híroldalak folyamatosan felgyújtják a „GOAT-vitákat” az elkötelezettség fokozása érdekében.

A Kecske a sportban

Serena Williams a 2016-os US Open Grand Slam tenisztornán
Serena Williams Jimmie48 Photography / Shutterstock.com

Az elmúlt évtizedben a „Ki a Kecske?” Téma a sportbeszélgetés kiemelkedő részévé vált.

Néhány példa azokra a sportolókra, akiket saját sportáguk kecskéjeként emlegetnek, többek között Tom Brady, Muhammad Ali, Serena Williams, Michael Phelps és Tiger Woods. 2021-ben a GOAT jelentősen megugrotta a Google keresési népszerűségét. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az NFL játékosa, Tom Brady elnyerte hetedik Super Bowl címét.

Mivel a sportot erősen a szurkolók közötti verseny vezérli, az online platformok megjelenése a rajongók számára a sport vitatásához és megvitatásához nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az inicializálás a közös nyelv részévé váljon.

Kecske más területeken

A sporton kívül a GOAT egy olyan fogássá vált kifejezés is, aki „minden idők legnagyobbja” egy adott területen. Például azt mondhatja, hogy „Einstein a fizika Kecske” vagy „Meryl Streep a Kecske színésznője”.

Az olyan közösségi média platformok, mint a Reddit, vitákat váltottak ki a kultúra más területein is. Az emberek gyakran vitatják meg, hogy kik a Kecske zenészei, üzleti vezetői, divattervezői és művészei.

Tréfálkozva is felhasználható önmagára vagy ismerőseire való hivatkozásra. Gúnyosan mondhatnád, hogy valaki valami negatív kérdésben a Kecske, például „a késés Kecskéje” vagy „a figyelmen kívül hagyás Kecskéje”. Nevezheted magad valaminek a Kecskéjének hiperbolikus módon is, például: „Én vagyok a Kecske mac és sajt készítésében”.

Hogyan használjuk a Kecskét

Ha a Kecskét csevegésekben vagy a közösségi médiában használja, írja be nagybetűvel. Cserélje le a rövidítést arra az esetre, amikor egyébként azt mondaná, hogy „minden idők legnagyobbja”. Be is hangosan beszélhető IRL beszélgetések. Helyi nyomokat kell használnia annak meghatározásához, hogy a személy milyen típusú „Kecskére” hivatkozik.

Íme néhány példa a Kecske működés közben:

  • – Mit gondolsz, ki a kosárlabda Kecske?
  • – Tom Brady a Kecske.
  • – Te vagy a Kecske, ha elfelejted mosogatni.
  • – Azt hiszem, Charles Dickens a Kecske-regényíró.

Ha szeretne megismerni más, az interneten gyakran használt betűszavakat, nézze meg a következő cikkeket: TIL és ELI5.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent az “IRL” és hogyan használja?
Source link


32 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok