A fizikai távolságtartáshoz szükséges 6 lábú szemgolyó

Avatar admin | 2021.01.17. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a fizikai távolságtartáshoz szükséges 6 lábú szemgolyózáshoz

Fénykép: DisobeyArt (Shutterstock)

Mostanra már közel egy éve 6 láb távolságot tartunk másoktól (vagy legalábbis erre utasítást kapott). Vannak, akikhez hasonlóan én sem vagyok jó a távolságok vagy más térbeli viszonyok becslésében. Megoldásom az volt, hogy elég messze maradjak más emberektől, hogy semmiképpen sem lehet kevesebb, mint 6 láb – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az épülethez nyomják, miközben az emberek elhaladnak, amíg meg nem találom azt, amit biztonságosnak tartok a gyalogos forgalomban. (Ne aggódj: ez nem a hack.) A tényleges hack az NPR-től származik. Itt van, amit tudni kell.

Miért kell a fizikai távolságtartáshoz 6 láb?

Ezt a sajátos távolságot a következők szerint választották éves kutatás, amelyek egy része a 19. század végére nyúlik vissza. Mint Dr. Abraar Karan, a Harvard Orvosi Iskola orvosa az NPR-nek elmondta, ez a becsült távolság, amelyet a fertőző cseppek tüsszentés, köhögés – vagy kiabálás – után a földre esnek, a levegőn keresztül haladhatnak.

De ne feledje, hogy a „cseppek” és az „aeroszolok” nem ugyanaz. Az aeroszolok kisebbek és kilégzéskor felszabadulnak – és a SARS-CoV-2 átvitelének másik módja. És ezek az aeroszolok 6 lábnál messzebbre utazhatnak (még egy ok, amiért a maszk viselése olyan fontos mind a beteg, mind az egészséges emberek számára).

Hogyan becsülhető meg 6 láb

Szerencsére Marc Silver, az NPR “Kecskék és szóda” vertikális szerkesztője, van egy egyszerű trükkje ez segíthet: lefényképezi magát a földön. Mint 5 ‘8 “éves, Silver becsülésére néhány extra hüvelykre tesz szert, amint ezt a videó bemutatja, ahol egy animált Michael Jordan mellett látható.:

Van egy másik stratégiája is – ezúttal bevonva a szárnyfesztávolságát:

Egy másik jó tipp a 6 láb távolság megtartásához az, hogy gondolkodj szárnyfesztávolságodon – az ujjhegytől az ujjhegyig terjedő távolságra kinyújtott karokkal. Ha kinyújtja az egyik karját, és az a személy, akivel együtt van, kinyújtja az egyik karját, ez a magasságának durva megfelelője – tehát 6 láb, adjon vagy vegyen, attól függően, hogy milyen magas vagy. Ha meg akarja ítélni a távolságot, nyújtsa ki a karját, kérje meg társát, hogy tegye ugyanezt, és ennek megfelelően állítsa be saját testalkatát.

Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy egyértelmű, hogy valaki kevesebb mint 6 méterre van tőled, és nincs mód arra, hogy elkerüld, elfordítva a fejét az illetőtől jó ötlet elkerülni a cseppjeiket és az aeroszolokat, Silver írja.


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok