Mit jelent az „LMK”, és hogyan használja?

Avatar Gadam | 2021.03.14. 765 Views 0 Likes 0 Ratings

765 Views 0 Ratings Rate it

A levelek "LMK" tömbökben megfogalmazva.
Josie Elias / Shutterstock.com

Kérte már valaki, hogy „lmk?” Íme, mit jelent ez a gyakori internetes rövidítés és hogyan kell használni.

Tudasd velem

Az LMK jelentése: „Mondd meg”. Ezt az inicializmust arra használják, hogy valakinek elmondják, hogy a jövőben tájékoztatnia kell valamiről. Például azt mondhatja valakinek, aki jelenleg beteg, hogy „LMK, ha láza lecsökken” vagy „LMK, ha bármire szüksége van”.

A rövidítés gyakran azt jelenti, hogy a jövőben újabb beszélgetésre kerül sor, valószínűleg akkor, amikor a másik válaszol. Leginkább szövegekben és e-mailekben használják a valós beszélgetések helyett. Amikor valakivel IRL-lel beszél, a legjobb, ha a „Mondja meg” teljes kifejezést használja. Ezt a rövidítést használhatja mind a nagybetűs, mind a kisbetűs LMK-ban, mivel mindkettő egyformán elterjedt.

A „Let me know” kifejezés szintén kevésbé konfrontatív és alkalmibbá teszi a kérdést. Ahelyett, hogy úgy hangozna, mintha közvetlenül kérdezne valakit, az LMK inkább barátságosabban hangzik. Ezért potenciálisan feszült vagy nehéz beszélgetésekre használható más emberekkel.

Az LMK rövid története

Mielőtt internetes rövidítéssé vált volna, az „Let me know” kifejezés már rendkívül elterjedt volt angolul. Sokoldalú és különféle összefüggésekre vonatkozik, kezdve az éttermi kiszolgálótól, amikor megkérdezi a patrónust, hogy van-e valamire szükségük, és megkérdezhetünk valakit, hogy milyen időpontban tartanak értekezletet.

Rövidített változata a korai internetes csevegőszobákból, fórumokból és üzenőfalakból származott az 1990-es években, ahol népszerűvé vált más internetes rövidítések mellett. Az internetes szleng weboldalon Városi szótár, az LMK legkorábbi elérhető definíciója 2003-ból származik. Ez egyszerűen így szól: „Mondd meg”.

A 2000-es években és azon túl egyre növekvő felhasználást tapasztalt, különösen az SMS, az azonnali és a közvetlen üzenetküldés növekedésével. Nagyon gyakran használják az LMK-t más emberekkel folytatott személyes beszélgetések során.

Válaszkérés

Egy pár háttal-hátra áll, miközben sms-t küldenek.
George Rudy / Shutterstock.com

Két fő oka van annak, hogy az LMK-t egy mondatban használja: annak érdekében, hogy kérdést tehessen fel valakinek, vagy további információkat kérjen a jövőben.

Az első esetben az LMK-t használja fel a lehető leghamarabb kérdések feltevésére és a másik ember válaszának elvárására. Ez általában akkor történik, amikor üzenetet küld valakinek, aki éppen offline, vagy ha olyan csatornán keresztül küld üzenetet, ahol valakinek nem kell azonnal válaszolnia, például e-mailben vagy SMS-ben. Például azt mondanád: „LMK, ha holnap szabad vagy.”

Mondhatná egy másik kérdés mellett az „LMK” szót is, például „LMK mit gondol” vagy „LMK ahol vagy”. Az LMK használatával az üzenet kevésbé hirtelen és durva, alkalmi és nem konfrontatívnak tűnhet.

Az LMK frissítéseket kér

Az LMK használatának másik oka az, hogy jövőbeli frissítéseket kérjen valakitől egy adott helyzetről. Ebben a forgatókönyvben az „lmk” gyakran párosul olyan mondatokkal, mint a „mi történik” vagy a „hogyan megy”, ami egy bizonyos közelgő eseményre mutat.

Tegyük fel például, hogy egyik barátja fontos állásinterjún készül. A nekik küldött szöveged a következőt írhatja: „Sok szerencsét, és lmk, hogy megy!” Ez azt jelenti, hogy szeretné, ha később frissítenék Önt az interjún.

ÖSSZEFÜGGŐ: Szeretne alacsonyabb stresszt igénylő szöveges üzenetküldést? Kapcsolja ki az Olvasott nyugtákat

Az LMK használata

Az LMK és a „Let me know” kifejezés lényegében felcserélhető, hogy váltson a kettő között. Míg a legtöbb rövidítést szigorúan alkalmi beszélgetésekre használják, az LMK elég sokoldalú ahhoz, hogy elfogadható legyen szakmai körülmények között. Nem ritka, hogy az LMK-t egy e-mailben használja, amely visszajelzést vagy betekintést kér a munkahely más tagjaitól.

Íme néhány példa az LMK használatára:

  • – Most küldtem el önnek a tervezés második felülvizsgálatát. LMK mit gondolsz róla. ”
  • – Hé, hallottam, hogy holnap este van játékod. LMK mi történik. ”
  • „Lmk hol vagy. Felveszlek.
  • – Péntek este tudnál nekem babázni? lmk, köszönöm.

Ha még tovább szeretné bővíteni online szleng szókincsét, akkor tanulmányozza a cikkeket WYD, később beszélünk, és HBU.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent a „HBU”, és hogyan használja?
Source link


765 Views 0 Ratings Rate it