Mit jelent az „LTTP”, és hogyan használja?

Avatar admin | 2021.02.28. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Az a személy, aki párt kalapot visel, miközben egyedül ül az íróasztalnál.
ViDI Studio / Shutterstock.com

Ha valaha látott egy népszerű, modern filmet néhány évvel a megjelenése után, akkor valószínűleg érezte az LTTP-t. Íme, mi ez az inicializmus és hogyan lehet használni a közösségi médiában.

Késő a pártnak

Az LTTP a „késő a buliba” rövidítést jelenti. Ez egy széles körben elterjedt idiomatikus kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy később valamiben részt vesznek vagy tudatában vannak, mint más emberek. Az LTTP gépelhető mind a nagybetűs „LTTP”, mind a kisbetűs „lttp” betűvel.

Ez a rövidítés kétféleképpen használható. Először is, ez azt jelentheti, hogy elkésett egy népszerű vagy jelentős kulturális pillanattól. Például LTTP vagy, ha egyik filmet sem nézted meg nagy sikerű franchise-ban, vagy ha lemaradtál a legújabb tánctrendről. Alternatívaként ez azt is jelentheti, hogy tényleg elkésik egy beszélgetésből vagy eseményből, ezért más emberekre van szüksége, hogy elmagyarázzák, mit hiányolt.

Nagyon hasonlít az OOTL internetes rövidítéshez, ami azt jelenti, hogy „ki a ciklusból”. Ezek a rövidítések arra utalnak, hogy tudatlanok maradnak valami fontos dologban, gyakran aktuális eseményekben vagy a barátok életének frissítésében.

Az LTTP rövid története

A „késő a pártnak” tényleges idiomatikus kifejezés már nagyon régóta létezik, de a rövidítés az internetes fórumokon és közösségekben keletkezett a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején. Ez egy módja annak, hogy elavult tantárgyakat hozzon fel, vagy lelkesedést osszon meg valamiről, amiről már mindenki abbahagyta a beszélgetést.

Városi szótár felsorolja az LTTP legkorábbi meghatározását 2006-tól. Megállapítja, hogy az LTTP gyakori példányát „használják a fórumokon, amikor olyan szálat indítanak, amelynek témája nem biztos, hogy aktuális. Valószínűleg elég hosszú ideig használták az online fórumokon, mire ezt a meghatározást közzétették az oldalon.

Nintendo

Előfordulhat, hogy némi zavart tapasztal az „LTTP” betűszó másik általános jelentése kapcsán. A videojátéknak is állhat A Zelda legendája: Link a múlthoz, amelyet 1991-ben adtak ki a Super Nintendo szórakoztató rendszer. Mivel vadul népszerű és szeretett cím, gyakran látni fogja LTTP néven a közösségi oldalakon és a játékfórumokon. Ne felejtse el ezt szem előtt tartani, amikor ezt a rövidítést a vadonban látja.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan játszhatjuk kedvenc NES-eket, SNES-eket és más retro játékokat a számítógépen egy emulátorral

Késői tudatosság

A közösségi médiában az emberek általában azt mondják, hogy LTTP-k, amikor hiányolnak valamit, ami hatalmas kulturális beszélgetést indít el. Példa erre egy trendi videojáték, amelyet szinte mindenki játszott. Azt mondanád, hogy te LTTP vagy, ha hónapokkal azután kezdted el játszani, hogy mindenki más már befejezte.

Az LTTP használatának másik elterjedt módja egy régi, elavult viccformátum előszava, vagy megoszthatja lelkesedését egy régi adathordozóval kapcsolatban. Például, ha meg szeretné osztani, hogyan látta a közelmúltban néhány évvel ezelőtt kulturális szempontból jelentős filmet, azt mondaná: „LTTP: végre megláttam Kifeléés csodálatos volt. Ha elavult üzenetet tesz közzé, a többi felhasználó válaszolhat arra, hogy LTTP vagy.

Hiányzó beszélgetések

Az LTTP szerepet vállalhat a személyes beszélgetésekben is. Általában olyan esetekben használják, amikor valójában késik egy eseményről vagy tevékenységről. Már elég gyakori, hogy az emberek azt mondják: „Sajnálom, hogy elkéstem a bulit”, amikor későn érkeznek egy összejövetelre vagy rendezvényre. Ilyen interakciók online is előfordulhatnak.

Például, ha egy nagy csoportos csevegésben vesz részt, akkor akkor nyithatja meg a telefonját, amikor már több száz üzenetet küldtek a többi tag között. Ebben a forgatókönyvben azt mondhatja: „Sajnálom, hogy LTTP vagyok. Mi történik?” Hasonlóképpen elmondhatja, hogy LTTP vagy, amikor online játékban vesz részt barátaival, és későn érkezik.

Az LTTP használata

Az LTTP-t általában rövidítésként használják a közösségi média webhelyein, különösen a Twitteren. Használhatja más emberekkel küldött szövegekben és üzenetekben is. Mivel informális inicializmusról van szó, kerülje a munkahelyen történő alkalmazást.

Íme néhány módszer az LTTP integrálására a következő tweetbe vagy szövegbe:

  • – LTTP vagyok, de most kezdtem el olvasni Pici nők! Milyen nagyszerű könyv.
  • – Sajnálom srácok, LTTP. Elolvasom a szálat.
  • – Olyan LTTP vagyok. Még soha nem láttam Bosszúállók filmek. ”

Ha többet szeretne megtudni az internetes szleng kifejezésekről, olvasson tovább AFK és OP.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent az “AFK”, és hogyan használja?
Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok