Most könnyebb FHA hitelt szerezni

Avatar admin | 2021.01.28. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Most könnyebb FHA-hitelt szerezni

Fénykép: Drozd Irina (Shutterstock)

A kormányzati szervek olyan változásokat jelentettek be, amelyek lehetővé teszik az „Álmodozók” – az Egyesült Államok lakói számára Halasztott cselekmény a gyermekkorba érkezők (DACA) státusza miatt– jogosult az FHA jelzálogkölcsönökre, valamint a jelzálog-türelem határidejének meghosszabbítására azok számára, akik már rendelkeznek ilyen hitelekkel és küzdenek a befizetésekkel.

Az Egyesült Államok Lakás- és Városfejlesztési Minisztériuma (HUD) bejelentett a múlt héten, hogy a nagyjából 700 000 DACA státuszú ember most jogosult az FHA jelzálogjog igénylésére, feltéve, hogy törvényesen engedélyezik az Egyesült Államokban való munkát Volt egy korábban létező záradék, amely előírta, hogy a hitelfelvevőknek „törvényes tartózkodási hellyel” kell rendelkezniük – ami eredetileg zavart keltett a hitelezőkkel. A változással a gyermekként illegálisan behozott bevándorlók már hozzáférhetnek ezekhez a kölcsönökhöz.

A szövetségi fedezetű FHA-hiteleket hagyományosan az alacsonyabb jövedelmű, először lakásvásárlók használják hitel- és előlegigényként (akár 3,5%) ezek a jelzálogkölcsönök rugalmasabbak, mint a hagyományos magánhitelek. A hónap elején a Szövetségi Lakásigazgatás azt is bejelentette, hogy 2021-re 7,4% -ra emelték az FHA hitelkeretét lépést tartani az emelkedő ingatlanárakkal – láthatja az új korlátokat itt. És ha egy FHA-hitel igénylésén gondolkodik, akkor további információkat talál itt.

További COVID-mentesség az FHA hitelfelvevők számára

Külön-külön közlemény a COVID-enyhítéssel kapcsolatban a HUD bejelentette az FHA-hitelfelvevők határidejének meghosszabbítását a türelem iránti kérelem benyújtására és megkapására. A járvány által pénzügyileg érintett háztulajdonosok akár hat hónapos halasztott vagy csökkentett jelzálog-kifizetéseket is kaphatnak (bár a kamat továbbra is a hitel feltételeinek megfelelően halmozódik fel), feltéve, hogy ezt 2021 március 31-ig kérik. további A kezdeti türelmi határidő hat hónapos meghosszabbítása szintén lehetséges.

Borrowers with FHA-insured mortgages seeking additional information on available options should visit FHA’s COVID-19 források háztulajdonosoknak honlap.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok