Ne tárolja az ételt a szabadban, még akkor sem, ha télen elveszíti az áramot

Avatar admin | 2021.02.20. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Ne tárolja az ételt a szabadban, még akkor is, ha télen elveszíti az energiát, illusztráció

Fénykép: Berezovaya Nonna (Shutterstock)

Az áramvesztéssel járó helyzetek általában elég stresszesek. Ez azért van, mert gyakran nem csak az áramhiánnyal foglalkozol, hanem általában valami más összefüggésben történik, például hatalmas vihar vagy természeti katasztrófa – például extrém téli időjárás Texasban és az ország számos más részén ezen a héten.

Amikor nyáron áramkimaradás következik be, teljesen világos, hogy a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban tárolt ételeket viszonylag gyorsan elfogyasztani nem biztonságos. De a tél folyamán rendben kell lennie, hogy romlandó ételeket vigyünk kifelé – főleg ha hó van -, és ott tároljuk, amíg vissza nem jön az áram, igaz? Sajnos ez nem olyan egyszerű. De egy dolgot megtehet, hogy a hideg hőmérsékletet az ön javára használja. Itt van, amit tudni kell.

Ne tároljon ételt a szabadban

Szerint a Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium Élelmiszerbiztonsági és Ellenőrzési Szolgálata (FSIS), nem biztonságos fagyasztott vagy hűtött ételeket tárolni kint – még akkor sem, ha a szabadban hideg van és / vagy hó van.

Ennek számos oka van, a Az FSIS elmagyarázza:

  1. A fagyasztott ételek megolvadhatnak, ha napsugárzásnak vannak kitéve, még akkor is, ha a hőmérséklet nagyon hideg.
  2. A hűtött ételek túl melegek lehetnek, lehetővé téve az élelmiszer által hordozott baktériumok növekedését.
  3. A külső hőmérséklet óránként változhat, és a kinti hőmérséklet nem védi a hűtött és fagyasztott ételeket.
  4. A romlandó tárgyak egészségtelen körülményeknek vagy állatoknak lehetnek kitéve. Az állatok baktériumokat vagy betegségeket hordozhatnak; soha ne fogyasszon olyan ételt, amely érintkezett egy állattal.

Mit tegyek helyette

Ha valóban meg akarja próbálni megmenteni romlandó ételeit, ahelyett, hogy kint tenné, az FSIS azt javasolja, hogy jég készítésével vegyék igénybe a hideg hőmérsékletet.

“Töltsön meg vödröket, üres tejesdobozokat vagy kannákat vízzel, és hagyja kint fagyni” Az FSIS tanácsot ad. – Ezután tegye a házi készítésű jeget a hűtőszekrényébe, fagyasztójába vagy hűtőjébe.


Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok