Ne telepítse a kiszivárgott Windows 11 Build-et

Avatar admin | 2021.06.16. 29 Views 0 Likes 0 Ratings

29 Views 0 Ratings Rate it

A feltételezett Windows 11 feltétel nélküli felépítése kiszivárgott az interneten, és az emberek telepítik. A korai benyomások alapján úgy tűnik, hogy a Windows-felhasználók nagy átalakításon mennek keresztül: A képernyőképek egy teljesen új macOS-szerű asztali elrendezést, egy újratervezett Windows Intéző felületet, új Start menüket és a Windows valaha volt legjobb beépített háttérképeit mutatják be.

Néhány embert izgatnak a változások, másokat nem annyira, de nyugodtan mondhatjuk mindenkinek legalább kíváncsi a Microsoft technikailag még be nem jelentett operációs rendszeréről (feltételezzük, hogy a közelgő Sun Valley Windows 10 frissítést átnevezik Windows 11-re). Azt mondta, valószínűleg nem szabad telepíteni a kiszivárgott Windows 11 frissítést.

Az érvelés ugyanaz, mint amikor mi óvatosság az egyéb operációs rendszerek béta verzióinak telepítésével szemben és tesztelje az olyan alkalmazásokat, mint a Chrome Canary: A Windows 11 befejezetlen és instabil. A kiszivárgott Windows 11 is technikailag nem hivatalos, tehát ha telepíti és valami elromlik, a Microsoft nem segít a javításában – és ilyesmiben valószínűleg fog szünet, figyelembe véve, hogy a Windows frissítései milyen köztudottan hibásak.

Ne telepítse a kiszivárgott Windows 11 Build-et című cikk illusztrációja

Pillanatkép: Microsoft

A Windows 11 nem telepíthető hivatalos csatornákon keresztül (nem találja meg a Windows Insider csatornákon), vagyis máshonnan kell letöltenie – és hackerek és adathalászok szeretet hogy kiszivárgott szoftvernek álcázza a gyanútlan felhasználókat rosszindulatú linkekkel.

Nem tagadom, hogy szórakoztató az új termékek korai kipróbálása, de annak oka van, hogy a Microsoft még nem jelentette be a Windows 11-et, nemhogy egy béta verziót. A fejlesztők, az újságírók és a magas szintű felhasználók valószínűleg megúszhatják a Windows 11 kipróbálását, de az általános felhasználóknak egyértelműen kormányozniuk kell, amíg a Microsoft hivatalos bétaverziót nem vezet be.

Őszintén szólva valószínűleg el kell kerülnie a hivatalos kiadás előtti verziókat is, sok okból, amelyet bemutattunk, kivéve, ha van másodlagos számítógépe, amelyen tesztelheti és biztonságosan megtarthatja elsődleges gépét a Windows 10 rendszeren.

Más Windows 10 felhasználók késztetést érezhetnek arra, hogy kipróbálják a Windows 11-et PC-jük operációs rendszerének „jövőbiztosítására” – de ne féljenek. A kiszivárgott Windows 11 nem csak hiányos élmény lenne a Windows 10-hez képest, a Microsoft nemrégiben megerősítette, hogy október 14-ig támogatja a Windows 10-et, 2025 — so a Windows 11 indítása után is hivatalosan a Windows 10 több évig továbbra is fontos biztonsági frissítéseket fog kapni.

Természetesen ez nem befolyásol semmiféle kényszerítő frissítési stratégiát, amelyet a Microsoft arra késztethet, hogy a felhasználókat még akkor is aktív Windows 10-re vigye a Windows 11-re, de elméletben ha akarja, egy ideig biztonságosan ragaszkodhat a Windows 10-hez. És belátható időn belül a Windows 10-hez való ragaszkodás pontosan az, amit meg kell tennie.

[[Tech Radar]


Forrás link


29 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok