Nem, nem kell előzetesen áztatni a terrakotta edényeket

Avatar admin | 2021.08.01. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Kép a Nem, nem kell előzetesen áztatnia a terrakotta edényeket

Fénykép: Avi Loren Fox (Shutterstock)

A terrakotta edények népszerűek mind beltéren és kültéri növények, klasszikus, természetes megjelenésüknek és tartósságuknak köszönhetően. Ha van néhány saját, lehet, hogy látott tanácsokat lebegni arról, hogy előzetesen be kell áztatni az edényeket, mielőtt bármit ültetne beléjük.

„Az érvelés így hangzik: ha nem áztatod be őket, akkor a terrakotta edényed felszívja a vizet, és nem lesz elég növényed a fontos újracserepítési szakaszban.” Anna Cottrell írta a GardeningEtc.

De miután megkérdezte a kertészeti szakértőket, Cottrell rájött, hogy ez a terrakotta tipp valóban terrakotta mítosz. Itt van, amit tudnia kell.

Miért nem kell előre beáztatni a terrakotta edényeket

Röviden, az előáztatott terrakotta edények olyan keveset tesznek, hogy nem éri meg sem az idejét, sem a plusz vizet. Íme, Clive Harris, a megalkotója DIY kert, leírta Cottrellnek:

-Az évek során több száz növényt cserepeztem, cserepeztem és öntöztem, és egyszer sem áztattam be terrakotta edényt. A terrakotta edények beáztatása időpocsékolás, mert az általuk felszívott nedvesség egy napon belül elpárolog, kevesebb idő, mint amennyi a növénynek eléri a leveles vízkészleteit. ”

Mit kell tennie helyette

Tehát, ha a terrakotta edény előáztatása nem tesz semmit, mit tehet annak érdekében, hogy a növény megkapja a szükséges nedvességet? Nos … öntözd, ha vízre van szüksége. „Csak öntözze meg alaposan a növényeit, miután a cserepeket a csatornalyukon keresztül kifolyta, és minden rendben lesz” – mondta Tina Huffman, kertész és tájtervező. greenhousestudio.co – mondta Cottrell.

Ha igazán aggódik amiatt, hogy a növényei elegendő vizet kapjanak-és olyan növényeket termesztenek, amelyeket nem tervez megenni-, Mindy McIntosh-Shetter botanikus – mondta Cottrell hogy festheti az edény belsejét, amely kitölti a terrakotta pórusait, és segít megakadályozni a párolgást.


Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok