Nézd meg a Holdat és a 3 bolygót Hajnalban

Avatar admin | 2021.03.07. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

A Hold figyelése és a 3 bolygó felsorolása hajnalban című cikk illusztrációja

Fénykép: Jne Fotóaus (Shutterstock)

Elég könnyű észrevenni a holdat, de sokkal nehezebb kideríteni, hogy az éjszakai égbolt melyik pontja a bolygó. Különösen fényes tárgyat lát, és csodálkozik, ha igen egy bolygó, a különösen világító csillag, vagy talán a repülőgép. Nos, a következő három napban a bolygók azonosítása a szokásosnál lényegesen egyszerűbb lesz, annak a ténynek köszönhetően, hogy hajnal előtt a Hold a Merkúrhoz, a Jupiterhez és a Szaturnuszhoz áll. Itt van, amit tudni kell.

Hogyan lehet látni, hogy a Hold három bolygóval sorakozik?

Ez mind lefelé megy (fel?) szerint március 8-án, 9-én és 10-én hajnalban EarthSky. Csak keresse meg a fogyó félhold megvilágított oldalát, és ez közvetlenül a bolygók felsorolására mutat. Szaturnusz bekapcsol tetején, a Jupiter közepén (és a három közül a legfényesebb), a Merkúr pedig be van kapcsolva az alsó. És bár lehetséges, hogy a bolygókat bármiféle felszerelés nélkül láthatja, használja egy távcső a jobb megjelenés érdekében.

Itt van további információ, jóvoltából EarthSky:

A Jupiter, a legragyogóbb reggeli bolygó, a Szaturnuszt mintegy 12-szer, a Merkúrot pedig 7-szer felülmúlja. Bár a Merkúr egy érintéssel fényesebb, mint a Szaturnusz, a Szaturnuszt valószínűleg könnyebben láthatja majd e két világ, mivel a Szaturnusz emelkedik először, őt a Jupiter, majd a Merkúr követi. A higany a legmélyebben a reggeli szürkület tükrében van eltemetve, de próbáljon távcsővel a Jupiterre irányítani, hogy a Jupiter alatti Merkúrra pillantson.

Ez egyike azoknak a helyzeteknek, amikor fel kell keresnie a napfelkeltének időpontját a környékén, majd fel kell kelnie és elindulnia előtte, hogy megbizonyosodjon arról, hogy van-e esélye meglátni a holdat és a bolygókat. (Utána visszafeküdhet.)

Az eszköz használata a Mezőgazdasági Almanach, A EarthSky kiszámította a Merkúr hozzávetőleges emelkedési idejét – a három bolygó közül az utolsó emelkedési időt—Különböző szélességi fokokon (szinthorizontot feltételezve):

40 fok északi szélesség: a Merkúr körülbelül 1 órával (60 perccel) kel a nap előtt

Egyenlítő (0 fok szélesség): A higany körülbelül 1 2/3 órával (100 perc) kel a nap előtt

35 fok déli szélesség: A Merkúr körülbelül 2 1/5 órával (132 perc) kel a nap előtt

Tehát tekerd össze, fogd meg a távcsövet, és indulj kifelé, hogy bepillanthasson ebbe a szilárd felállásba.


Source link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok