Miso egy csodálatos egyösszetevős pác

Avatar admin | 2021.01.26. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Ez csak a sertésszűz fele.  Tegnap este megettem a másik felét.

Ez csak a sertésszűz fele. Tegnap este megettem a másik felét.
Fénykép: Claire Lower

Múlt vasárnap este eszembe jutott, hogy egy disznószűz ült a hűtőben. Két nappal azelőtt kivettem a mélyhűtőből, és hirtelen szorongás fogta el, hogy rosszul esett, mielőtt lehetőségem lett volna főzni és megenni. Azt terveztem, hogy áttérek SF piac hogy megragadjon néhányat shio koji bepácolni, de ezt még nem tettem meg, és (ami még fontosabb) nem akartam elhagyni az otthonomat.

Szerencsére volt egy kis piros misóm (vagyis szójabab paszta volt shio koji-val erjesztették). Szerencsére nem volt mirinem vagy szakém, a másik két összetevő ehhez szükséges kiváló hagyományos Japán pác. Csalódott a szánalmas éléskamrám miatt, de még mindig nem volt hajlandó elhagyni az otthonomat. A hígítatlan miso pasztát az egész sertéshúsra bekentem, egy kis lepedős tortaformába pottyantottam, és fedetlenül hűtöttem 24 órára.

Másnap este letöröltem a miso-t a sertéshúsról, egy sekély tepsibe tettem, és lassan megsütöttem egy 250 ° C-ra állított kemencében 50 percig, amíg el nem érte a 130 ° C-ot. Egy forró, habos, fröccsent vajat tartalmazó serpenyőben fejeztem be, amely 145 around körüli hőmérsékletre hozta a hőmérsékletet, pont ott, ahol szeretem. (Ezt az eseménysort felismerheti „a fordított sear“, Ami a kedvenc módom a sertéshús főzésére.)

Ez, ahogy az várható volt, jó, annak ellenére a hatások némileg kevésbé árnyalt, mint a másik két pác. A miso enyhén meggyógyította a sertéshúst, felszívta a nedvességet, fokozta a sertés ízét, és egy sós erjesztett íz. Nem voltak benne a miso-mirin-sake kombináció finoman édes-savanyú jegyei, és nem volt annyira funky, mint a sertéshús, amelyet shio kojiban pácoltam, de hihetetlenül gyengéd, enyhén diós, intenzíven sós zamat, amely nem igényelt további fűszerezést.

Nyilvánvalóan nem én vagyok az első ember betakart valamit miso-ba és vegye észre annak finom hatásait – a japánok már megtették nagyon sokáig. De szép emlékeztető volt, hogy ennek az összetevőnek ennyi mindent kínál önmagában, és meglepett, hogy milyen hatékony és finom más összetevők nélkül. Vörös miso-t használtam, de gyanítom, hogy más színeknek is hasonlóan kellemes hatása lesz, bár ne feledje, hogy a sötétebbek sósabb, intenzívebb ízt adnak a húsának.

Nincs szükség mérésre, csak kenje meg egy darab húsra, amíg az egész be nem borul egy kb. 1/8 centis pasztába, tegye a hűtőbe öt órára (vagy legfeljebb 24 órára), majd törölje le és főzzük a szokásos módon. Minél tovább ül a hús misóban, annál jobban „meggyógyul” az íze, ezért finoman indítson finomabb fehérjékkel. Sertés bélszínhez viszont a teljes 24 órát ajánlom. Ez a dolog jó volt.


Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok