Nézzen meg egy Raspberry Pi gépet, amely minden LEGO téglát rendezett, valaha volt vagy lesz – Tekintse át a Geek-t

Avatar Gadam | 2021.01.20. 35 Views 0 Likes 0 Ratings

35 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A szállítószalagon felfelé haladó LEGO téglák rendetlensége.
Daniel West

Ha sok LEGO téglád van, a válogatás problémát jelent. Minden méretben, formában és színben kaphatók. Órákat tölthet szitálással, szétválasztással és szervezéssel, de ez milyen szórakozás lenne? Miért ne fordulna inkább Raspberry Pi géphez? Daniel West erről döntött, és épített egy eszközt amely bármilyen LEGO téglát képes rendezni.

West gépe képes beolvasni egy LEGO téglát, meghatározni annak jellegét, majd felfelé mozgatni egy szállítószalagon, amely a rendszer 18 vödrének egyikébe van beépítve. Megfelelően West 10 000 LEGO téglából készült. De bár ez biztosítja a struktúrát, a Raspberry Pi biztosítja az agyat és a látást.

Egy nagy LEGO válogatógép oldalnézete
Daniel West

Először a gép a LEGO téglákat egy vibrációs lemez mentén tolja a kamera felé. A rezgőlap megakadályozza, hogy a LEGO téglák egymásra rakódjanak, és biztosítja, hogy egy-egy tégla haladjon el a Raspberry Pi kameramodul előtt.

A Raspberry Pi konvolúciós ideghálózatot használ a tégla beolvasására és azonosítására. A többi LEGO válogatótól való eltérésként West etette a LEGO téglák 3D-s neuronhálózatának képeit, így nem csak a kéznél lévő téglákra korlátozódik. Ez azt jelenti, hogy megérti minden valaha készült LEGO téglát. És könnyen frissítheti jövőbeli téglákkal.

Miután a Raspberry Pi azonosította a téglát, áthelyezi azt egy sor övön és kapun, hogy kiköpje a megfelelő vödörbe. West szerint két másodpercenként képes egy téglát rendezni. Lehet, hogy ez nem hangzik gyorsan, de a kézi válogatás sokkal tovább tarthat.

West még posztolt is több videó leírni a tervezési folyamatot és a Mesterséges Intelligencia szempont működését. Ő ezt követte val vel két magyarázó cikk olvashatsz is. Érdemes ellenőrizni mindkettőt.

Lehet, hogy nem elég az információ ahhoz, hogy önállóan létrehozzuk, de álmodhatunk!

keresztül Raspberry Pi Blog[ad_2]
Source link


35 Views 0 Ratings Rate it