Lenyűgöző polifoam rózsa készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.11.18. 586 Views 0 Likes 0 Ratings

586 Views 0 Ratings Rate it

Romantikus és kedves ajándékot akartam adni a barátnőmnek, ezért megkerestem a legegyszerűbb polifoam rózsa elkészítési módszert, amellyel házilag is elboldogulok. Találtam egy szuper útmutatót, amit lefordítva megosztok Veled, hogy Te is könnyedén szerezhess örömet valakinek. Igaz, kiváló anya-lánya program is lehet akár a polifoam rózsa elkészítése.

Polifoam rózsa készítése házilag: Mire figyelj?

A polifoamok különböző vastagságban és színben kaphatóak. Vegyük át, mikor milyet használj a rózsa készítéséhez.

Polifoam Papír vagy Polifoam lap: Az A4-es méretű habpapír különböző vastagságban kapható – 2 mm-től 5 mm-ig. Ha csak néhány virágot fogsz készíteni, akkor jó lesz, ha habpapírt vásárolsz, de ha nagyobb projektet szeretnél, akkor költséghatékonyabb, ha polifoam lapot vásárolsz.

Vastagság: A legvékonyabb habszivacs lapot érdemes használni az apró virágokhoz. A nagy szirmú virágok esetén pedig vastagabbat. Sőt, ha igazán nagy virágokat szeretnél készíteni, akkor lehet, hogy meg kell erősítened a szirmokat virágdróttal, hogy nagyobb rugalmasságot biztosíts a formák kialakításában.

Szín: A krém, a világos rózsaszín és a levendula a legjobb választás. Nagyobb rugalmasságot biztosítanak a festés során, és szebb eredményt adnak. Ha nem szeretsz festeni és színezni, válaszd a sötétvörös, a lila és más merész és sötét színeket.

Polifoam rózsa készítése házilag: Mire lesz (Még) szükséged?

 • Vasaló
 • Olajfesték vagy plakátfesték (a plakátfesték azonban kifakulhat)
 • Szivacs
 • Minta (készíthetsz saját mintát)
 • Kézműves olló
 • Ceruza (0,5 mm vagy 0,3 mm) vagy súrlódó toll
 • Virágdrótok és Virágszalagok
 • Ragasztópisztoly

Polifoam rózsa készítése házilag: Az elkészítés menete

1. lépés: Készíts (vagy nyomtass ki) sablonokat

Készíts néhány szirmú virágmintát papírra. Valódi virágszirmokat is használhatsz. Ha nem szeretnél saját sablonokat készíteni, van néhány kézműves-kedvelő, aki elég nagylelkű ahhoz, hogy ingyenesen közzétegye a sablonjait. Ezeket a sablonokat kinyomtathatod, és egyenesen a 2. lépéshez ugorhatsz.

2. lépés: Vágd ki a sablont

Ha bonyolult mintázatú szirmokat vágsz ki, a legjobb, ha kézműves ollót használsz – egy vékony és éles ollót. A karcsú forma működik a legjobban akkor, ha görbék körül kell vágni.

3. lépés: Rajzold körbe a sablont a polifoamon

Tedd a sablont a habszivacsra, és rajzold le. A legjobb, ha 0,5 mm-es vagy 0,3 mm-es ceruzát használsz, hogy ne hagyj nyomot a polifoamon.

Ha nehezen láthatók a világos ceruzavonalak vágás közben, használhatsz ún. Frixion tollat. Az ezzel a tollal készített vonalakat ki lehet törölni!

4. lépés: Színezd ki a polifoamot a tervezett rózsának megfelelően

A hab színezése különleges technikát igényel. A titok a szivacs használatában rejlik – olyan szivacsban, amilyet mosogatáshoz használsz. Használj négyzet alakút. Kb 2,5 centiset.

 1. Mártsd a szivacsot olajfestékbe.
 2. A hüvelyk- és mutatóujjaddal szorosan fogd meg a szivacsot.
 3. Gyors „törlő” mozdulatokkal dolgozz.

Ezzel a technikával színátmenetes hatást érhetsz el.

5. lépés: Melegítsd és formázd a rózsádat

Melegítsd fel a házilag készített polifoam rózsát úgy, hogy óvatosan egy forró vasaló hátuljára helyezed. Néhány másodpercig ott tartod, amíg eléri a formázáshoz szükséges hőt, de vigyázz, hogy ne melegítsd túl!

A virág megformálása kissé trükkös lehet. Még forró állapotban kell megformáznod. Vigyázz, nehogy megégesd magad!

6. lépés: Virágos drót hozzáadása

Ragaszd a szirmokat virágdrótra ragasztópisztollyal. Ez pont olyan, mint amit a papírvirágok készítésekor csinálnál.

Egy kis videós segítség.

Itt egy másik megoldás rózsa készítésére házilag

Ha nem csak a polifoam megoldásra vagy nyitott, nézd meg ezt a tutorial videót, mert ebben bűbájosan szép rózsát készíthetsz. Gyönyörűen végigkövetheted az elkészítés folyamatát, így biztosan sikerre leszel ítélve. Lehet, hogy még jobban meg is tetszik ez a változat, mint a polifoamos.

Bármelyik mellet is döntesz, kívánom, hogy olyan szuper napod legyen, mint amilyen nekem volt, amikor átadtam a rózsát.

Forrás: How to Make Foam Flowers (Step-by-Step Instructions) – FeltMagnet


586 Views 0 Ratings Rate it