Pörkölje meg a Citrus alparészt

Avatar admin | 2021.03.10. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a pörkölt Citrus alaphoz

Fénykép: Claire Lower

Szemétet enni Claire-lelSzemétet enni Claire-lelAz a sorozat, ahol Claire Lower meggyőzi, hogy konyhai maradványait ehető és finom dologgá alakítsa át

Közeledünk a citrusfélék szezonjának végéhez, és néhány klementinem, narancsom és hibrid szépségem kissé halványabban kezd ízleni. Persze, még mindig kaphatok olcsót ötkilós zacskó klementin, de észrevehető csökkenés mutatkozott náluk minőség, amint elérjük a tél végét. Néhány apró citrusfélék fényesek és lédúsak, de vannak, amelyek túl kemények, túl szárazak vagy éppen nem túl ízletesek. Ez nyilvánvalóan nagyon kiábrándító helyzet, amelybe beleharaphatunk, de ha van kedve feldobni a komposztban a megmaradt alparadicsomokat, szüneteltesse – gyűjtse össze magát -, majd dobja őket inkább egy tepsibe.

Finom, vizes termék pörkölése ízt ad neki. Ez igaz szezonon kívüli paradicsom, és ez igaz szinte szezonon kívüli klementinek. A sütőben a citrusszegmensek robbantásával koncentrálódnak azok az ízek, amelyek vannak ott, és barnulás útján új ízeket ad hozzá. A gyümölcs kissé kandírozott, kissé szószos, és sokkal inkább snackelhető.

Nem igazán kell recept, bár néhányat biztosan talál, ha gyors keresést végez. Ruth Reichl pörköli klementinjeit egy serpenyőben, de én inkább a lassabb, kéz nélküli sütő megközelítést választom. Mindössze annyit kell tennie, hogy szétválasztja a szegmenseket, lehúzza a fehér, szálkás darabokat, és csak annyi olívaolajjal dobja fel, hogy egy sütőben biztonságos edénybe bekenje. Hozzáadhat 1 / 4-1 / 2 teáskanál mézet vagy juharszirupot is egész gyümölcsönként az extra édességért, néhány chili pehelyből a hőért, vagy néhány gyógynövényből az összetettségért. Szórj meg mindent tengeri sót, majd 400–40 percig keverjük 35–45 percig, amíg a gyümölcs nem forog fel és megpirul. a széleit.

Hűtsük le, majd kanalazzuk énnto joghurtot, ricotta pirítóst vagy salátát. A sült citrusfélék nagyszerűen kiegészítik a sajtot vagy egy finom c-tszemben egy sós, roston sült vagy párolt hússal –de ne csodálkozzon, ha azon kapja magát, hogy édességként eszi őket.


Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok