Reszeljen le néhány kalácsot, tegyen szalonnát

Avatar admin | 2021.08.05. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Reszeljen le néhány kalácsot, tegyen szalonnát

Cikk-Uborka laza

Valaha úgy érezte, kiégett a slaw? Eljutottál arra a pontra, hogy nem tudod magad megenni egy újabb borongós villás nyers káposztából? Lehet, hogy hibáztatják azt a sápadt, barna kinézetű káposztasalátát, amely krónikusan alultáplált, mert valaki elfelejtette a citromlevet és a sót. Vagy arra is lehet következtetni, hogy valamikor, mint társadalom, úgy döntöttünk, hogy egy zacskó elõre vágott káposzta és sárgarépa majonézzel keverve elegendõ köret mindenhez, a grillezett virslitõl a vacsorázó tonhalolvadásig.

A segítség itt van. Jó híreket hozok, és új módot adok a büntetésre. Friss ízű uborkasaláta formájában érkezik, amelyet ütős, fokhagymás vinaigrette-vel öltözök. Az alapöntet ugyanolyan egyszerűen elkészíthető, mint az uborka. Kezdem azzal, hogy pácolom a fokhagymát, és elragadom a gyors, füstös hőt a calabriai chilipaprikából vörösbor ecetben, mielőtt olívaolajat adnék hozzá. Ezután hozzáadok frissen reszelt paradicsomot, ami édességet és testet kölcsönöz a mártásnak. A nagy lyukak egy praktikus régi 1970-es stílusú dobozreszelőn működnek itt a legjobban.

Újra használom azt a dobozreszelőt az uborka apró, szálszerű darabokra vágásához. Ez egy kicsit szokatlanabb, mint mondjuk csak a szelet feldarabolása, de a szelettől eltérően a reszelt uborka könnyű, szellős, selymes állagú, és felszívja a vinaigrette -t. Ez egy olyan textúra, aminek annyi értelme van, hogy közvetlenül a tányérról villásodik, mint hamburgeres zsemlére halmozva, bármi friss a rácson. Mivel az uborka annyi vizet hordoz, összenyomom ezeket a darabokat, hogy fel tudják szívni a vinaigrette -t. Végül adok hozzá apróra vágott piros édes paprikát, apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot.

Ezt a sültet a legjobb azonnal vagy 30 percen belül felszolgálni – ezt követően lágyulni és nedvesedni kezd. De mivel ilyen gyorsan összeáll, nincs ok arra, hogy ne készítsük frissen a partira, még akkor sem, ha à la percben kell elkészítenie a barátja konyhájában, miközben a bordák a végső barnát a grillen kapják.


Forrás


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok