Ropogós fekete bors kurkuma karfiol és fokhagymás tészta.

Avatar admin | 2021.03.17. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

Gyors és egészséges ropogós fekete bors kurkuma karfiol és fokhagymás tészta. A kurkumával és a fekete borssal feldarabolt karfiol, ropogósra pörkölt, majd szószos fokhagymás vaj rizstésztával tálaljuk, és tetején egy mészfröccs és friss thai bazsalikom van. Nagyon finom! Minden falatnak ropogós, krémes, fűszeres-édes íze van. Jelentős bónusz? Ez egy pillanat alatt összeáll.

Ropogós fekete bors kurkuma karfiol és fokhagymás tészta  halfbakedharvest.com

Boldog Szent Patrik napot mindenkinek !! Hogyan ünnepelnek srácok? Idén nem készítettem új ír ihletésű recepteket (sajnálom). De remélem, hogy ti valamilyen módon ünnepelnek ma. Creighton bátyám NAGYON izgatott lenne, ha megennél neki egy szarvasmarhás szendvicset. 120% -ig pozitív vagyok, hogy csaknem meghalna és a mennybe kerülne, ha ilyenné tenném. Sajnos számára ez csak nincs benne a kártyákban. De ez nem azt jelenti, hogy nincs egy finom receptem, amit megosszam.

Mert én igen! És személy szerint ez az egyik kedvencem.

Az idősebb bátyámmal az elmúlt hónapokban nagyon sokszor a receptek nehezebben lendültek a húson és a csirkén, mint szeretném. Azon „srácok-fiúk” közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy egyetlen étkezés sem teljes mindenféle hús nélkül. Mivel imádok másoknak főzni, igyekeztem minden tőlem telhetőt jobban kiszolgálni. Ne feledje ezeket sajtos gordita ropogós tacók? Igen, minden cselekedete.

De ma minden a karfiolról és a tésztáról szól. Így, az én étel fajta.

Ropogós fekete bors kurkuma karfiol és fokhagymás tészta  halfbakedharvest.com

Az ihlet

Olyan nagy rajongója vagyok manapság a karfiolnak, de különösen a sült karfiolnak, amely kissé ropogós és ropogós lesz. Az egész akkor kezdődött, amikor ezt elkészítettem Ropogósra sült karfiol krémes pesto tésztával még januárban. És utána követte Karfiol Tinga Tacos. Amióta a sült karfiolt bármilyen formában szeretem.

És ez a fajta elvezet ehhez a recepthez. Ez egy pár recept összeállítása, amelyeket ismételten elkészítek, és egy kis thaiföldi ihletet kapok hozzá. Kicsit másként hangzik, de hidd el, ez jó értelemben más.

Ropogós fekete bors kurkuma karfiol és fokhagymás tészta  halfbakedharvest.com

Itt vannak a részletek … kezdjük a karfiollal

A karfiol ennek a receptnek a ragyogó csillaga. Kemencében sült sok kurkuma, gyömbér és fekete bors. Dobja be a sütőbe, majd kb. A főzés felénél, adjon hozzá kesudiót a keverékhez. Ezután dobjon rá egy kevés mézet és szójaszószt. A méz segíti a karfiolt karamellizálódni, édes és fűszeresé válni. Mire a sütőből kijön, extra ropogós, csak megfelelő mennyiségű szénnel és ennyi ízzel. Ez finom! Különösen egy nagy tál tetején tejszínes fokhagymás vaj rizstésztával.

Szórakoztató tény, mielőtt áttérünk ezekre a csomókra? A két fűszer együttes használata gyulladáscsökkentő port és rengeteg antioxidáns tulajdonságot tartalmaz. De még hűvösebb? A fekete bors és a kurkuma párosítása állítólag segít a testednek jobban felszívni a kurkumában található kurkumint.

Szóval, érted? Nagyon egészséges. Szeretem, ha a finom ételek is táplálóak.

Ropogós fekete bors kurkuma karfiol és fokhagymás tészta  halfbakedharvest.com

Azokra a tésztákra …

Amíg a karfiol sült, készítsük el azokat a tésztákat. Forraljuk fel a rizstésztát, és dobjuk egy vajjal és fokhagymával teli forró serpenyőbe. Igen, tészta, vaj és fokhagyma … de ezután adj hozzá egy kis kókusztejet egy kis szószhoz és további krémhez.

Ez olyan jó.

Szeretek használni cérnametélt rizstészta, de használhat bármilyenféle rizstésztát, vagy akár angyalszőr tésztát is. A tészta szósszal készült, ezért ha egyszer feldobja őket a fokhagymás vajmártással, mindenképpen tálalja őket.

Mire a tészta megfőtt, a karfiolt is el kell készíteni. És csak annyi van hátra, hogy összerakja az egészet.

Kanállal tálaljuk a tésztát és a krémes kókuszszószt, majd adjuk hozzá a sült karfiolt. Minden tálat befejez egy friss citromlével és friss bazsalikommal vagy korianderrel.

Élvezze azonnal – miközben ezek a tészták forróak, és a karfiol rendkívül ropogós.

Kevesebb, mint egy óra alatt elkészül. Nem csak finom, de szórakoztató is!

Ropogós fekete bors kurkuma karfiol és fokhagymás tészta  halfbakedharvest.com

Más könnyű vacsora recepteket keres thai fáklyával? Itt van néhány próbálkozás:

30 perces krémes kurkuma csirke és tészta

Sütőben sült kókuszrák ananászos chili szószsal

Heti esti csirkehúsgombóc Khao Soi.

Végül, ha elkészíti ezt a ropogós fekete borsos kurkuma karfiolt és fokhagymás tésztát, feltétlenül hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!