Rozmaringcsirke és avokádószalonnás pitas mézes feta mártással.

Avatar admin | 2021.05.05. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

A vacsora szórakoztató ezekkel a gyors és egyszerű rozmaring csirkével és avokádó szalonnás pitákkal mézes feta mártással. Ízletes rozmaring-citromos csirke, friss pitákba töltve, az összes „extrával” … finom, sós krémes feta szósz, avokádó darabok és ropogós szalonna. Ez a megrakott pita olyan JÓ, és szórakoztató, finom és más hétköznapi vacsorát kínál. Tálaljon minden pitát házi krumplival egy olyan étkezéshez, amelyet mindenki igazán szeret. Tökéletes a következő meleg hónapokra.

Rozmaringcsirke és avokádószalonnás pitas mézes feta mártással  halfbakedharvest.com

Nem vagyok benne biztos, hogy emlékszel-e rám, hogy ezt mondtam. De valójában kerülöm a szendvics receptek megosztását – csak azért, mert utálom fényképezni őket.

Úgy gondolom, hogy mindennél jobban félelem, amit a fejembe vetettem. Meggyőztem magam arról, hogy nem tudok finom kinézetű fényképet készíteni egy szendvicsről. De a közelmúltban túlléptem a félelmeimen, és olyan szórakoztató szendvicseket öleltem magukhoz, mint ezek a piták.

Miért? Nos, két okból. Először is nagyon-nagyon unatkozom. És ami a recepteket illeti, ha a dolgok unalmassá válnak, át kell állítanom őket. Tehát ezek a szendvicsek váltást jelentenek. Különösen úgy látom, hogy receptarchívumunkban csak egy kis marék szendvics van.

Másodszor, rájöttem, hogy az elmém az, ami visszatartott minden finom szendvicstől. És legyünk valóságosak, van néhány igazán Finom szendvics. Tehát itt vagyunk … töltött piták, új kedvenc!

Rozmaringcsirke és avokádószalonnás pitas mézes feta mártással  halfbakedharvest.com

Az ötlet…

Ezek a szendvicsek egészen máshogy kezdődtek. Ahogy készítettem őket, folyamatosan változtattam itt-ott a dolgokat az alapján, ami a legjobban hangzott a fejemben. Nyilvánvaló, hogy az agyam furcsa módon működik.

Tehát eleinte ezek valamivel többet indultak el … Sima Jane, mondhatnám. De aztán olyan dolgokat adtak hozzá, mint avokádó és szalonna. Végül ezzel a szórakoztató, gyors és egyszerű pita kombóval fejeztem be.

És csaknem tökéletes. Egyszerű összetevők, JÓ ízek és éppen megfelelő mennyiségű textúra dupla mennyiségű mártással.

És bár valóban küzdöttem egy kicsit a fotókkal, kitaláltam őket, és végül megszerettem ezeknek a gyors csirke pitáknak az utolsó részleteit.

Rozmaringcsirke és avokádószalonnás pitas mézes feta mártással  halfbakedharvest.com

Itt a gyors és egyszerű folyamat …

Kezdje a csirkével. Friss rozmaring, paprika, chili por és citrom keverékével dobják fel. Nem sok összetevő, de ha olyan erős gyógynövényt használok, mint a rozmaring, nem szeretek versengő ízeket használni. Tehát bár egyszerűnek tűnhet, bízz bennem, az íze mind megvan.

Szeretem megsütni a csirkét, de könnyen meg lehet grillezni és aprítani is – főleg, ha szép az idő. Finom lenne!

Amíg a csirke főz, szeretem elkészíteni a krémes feta szószt. És srácok … ez a mártás a titok különlegessége ezeknek a pitáknak. Ez csak a feta sajt, amelyet citrommal és mézzel keverünk, amíg szép krémes nem lesz. SZERETEM a sós fetát az édes mézzel, az egyik kedvenc ízkombinációmnak kell lennie.

Egy kanálba kanalazom a feta mártást, majd a tetejére egy lite szitáló olívaolajat (vagy tehetnék több mézet is). Ezután adjon hozzá friss, gyengéd gyógynövényeket, mint a kapor és a bazsalikom, valamint a chilipehely, hogy ellensúlyozza ezt az édességet.

NAGYON FINOM. Elnézést a kupakokért, de valahogy megmutatom az izgalmaimat ezek iránt ma!

Rozmaringcsirke és avokádószalonnás pitas mézes feta mártással  halfbakedharvest.com

Fejezd be őket …

Tehát a többi csak azt jelenti, hogy minden pitát megtöltünk az összes hozzávalóval. Kezdem a fetával, majd adok hozzá aprított római, avokádót, szalonnát és paradicsomot. Hozzáadjuk a csirkét, majd további salátát, avokádót és szalonnát. Végezzen még ennél a feta szósznál és sok friss gyógynövénynél. A gyógynövények megszállottja vagyok, mivel gyógynövényszezonba kezdünk. Mindig ilyen finom és friss felületet adnak a receptekhez!

Ennek oka részben az, hogy Creighton bátyám jelenleg itt van Coloradóban. A töltött piták a kedvencei, ezért tudtam, hogy izgatott lesz ezek miatt. És hidd el, ő volt! Olyannyira, hogy azt hiszem, ma csinálok néhány bárányt töltött pitát. Creighton folyton azt mondja nekem, hogy nagyon el kell kezdenem főzni a báránnyal.

De egyelőre megkaptuk ezeket az ízletes csirke pitákat. Herby rozmaring csirke, sós-édes feta és ropogós szalonna … az egyik legjobb ízkombináció. A jó és remek mellett az előttünk álló melegebb hónapokban, mivel ez alapvetően csak egy finom csirke saláta töltött pitával !!

Rozmaringcsirke és avokádószalonnás pitas mézes feta mártással  halfbakedharvest.com

Más szórakoztató tavaszi és nyári szendvicseket keres, próbálja ki ezeket:

Antipasto Mozzarella szendvics Lemony Basil Pesto-val

Articsóka és brokkoli Pesto Brie Panini kakukkfűmézzel

Minden Cheddar paradicsomos szalonna grillezett sajt

Fokhagyma Naan grillezett sajt

Végül, ha ezeket a rozmaring csirkét és avokádó szalonnás pitákat készítjük mézes feta mártással. feltétlenül hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!Rozmaringcsirke és avokádószalonnás pitas mézes feta mártással  halfbakedharvest.com