Salsa Macha roppanós nagy pillanata

Avatar admin | 2021.07.28. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Zsíros. Ütős. Könnyen hozzáférhető. Egyszerű kiejteni. Salsa machát az Egyesült Államokban szerencsésen megdobálta.

Itt nagyon szeretjük a mexikói ételeket és finomakat. A tex-mex konyhában a sajt mindent takar, míg a sajtot általában Mexikóban megfontoltan használják. Guacamole-t az amerikai öklök lapátolják amerikai pofákba; Mexikóban a guacamole csendes köret, vagy paradicsommal hígítva mártást készít. A salsa macha, az olaj, a szárított chilipaprika és a magvak vagy diófélék sima keveréke, az elmúlt néhány évben egy kombinált tál és egy sor chips és guac mellé bújva felkiáltott: „Hé, én vagyok az új élet buli, haverok! “

Magas oktánszámú pillanatban a salsa machát örömmel fogadták a mexikói-amerikai körzetben, és manapság megtalálható New Orleans-tól Seattle-től Kansas City-ig terjedő menükben – és Amerika-szerte az otthoni konyhában. Egy-két kanál, és a diótörés, az olajos dússág és a salsa macha chilei parázslata a taco csillogó új nyilatkozatnyakláncává válik.

Szerint a Diccionario Enciclopédico de la Gastronomía Mexicana, salsa macha Veracruz államban született valamikor azután, hogy a spanyol gyarmatosítók ott kezdték meg gyarmatosítását a 16. század folyamán Orizaba városában. Tudni akartam, mennyire gyakori a salsa macha Mexikóban, hogy jobban megértsem, hogyan ízesítette az ízesítő az ilyen gyors behatolásokat az Egyesült Államokban, ezért megkérdeztem egy Veracruzano -t, Iván barátomat. Elmesélte, hogy gyerekkorában soha nem tapasztalta meg a salsa machát, mert sem anyja, sem nagyanyja nem készítette el.

Ahogy öregszik, elkezdte látni, hogy párosítva van empanadas veracruzanas, tostadas és paradicsom alapú levesekkel Veracruz éttermeiben. Amikor néhány évvel ezelőtt a szomszédos Puebla államba költözött, nem volt látható salsa macska. “Aztán pizzériákban kezdtem el látni, vagy szendvicsek és hot dogok kíséretében” – emlékezik vissza. Pizza és szendvicsek és virsli?

Pati Jinich, a mexikói születésű, amerikai származású író és TV-műsorvezető szerint ez jól hangzik. “Miután a salsa macha népszerűsége megnőtt az Egyesült Államokban, Mexikóban nagyobb lett” – mondja. “A mexikói ételek körüli tendenciák Mexikóban néha felgyorsulnak, miután azok megtörténnek az államokban.” A határ a két megdönthetetlen ország között állandóan folyékony.

Jinich rajongója a klasszikus stílusú salsa macha, de azt is megjegyzi, hogy a variációk – és lehetőségek – határtalanok. A földimogyoró alapfelszereltség Veracruzban, de azt mondja, hogy a legtöbb dió működhet. A füstös chipotles gyakori abban az esetben, ha Veracruz felveszi a salsa machát is; míg az ancho chile-eket ma Mexikó közepén gyártják. Az olívaolajat Veracruz spanyol gyarmatosítóival való mély kikötői kapcsolatának eredményeként használják Veracruzban, de Jinich azt javasolja, hogy minden olaj megfeleljen. – Használhat kókuszolajat. Kit érdekel?”

Mivel mi, az Egyesült Államok emberei sosem tudjuk, mikor mikor mondjuk, Jinich azt jósolja, hogy amit Veracruzano barátom Mexikóban észrevett, hamarosan itt is megtörténik: sokoldalú salsa macha bármiről és mindenről. – Grillezhet; megkaphatja egy amerikai deli szendvicsen – mondja Jinich. – Nem fogok meglepődni, ha lesz salsa macha burger.

Salsa Macha

KERESSE A SALSA MACHA ÜVEGEIT ÉS ÜVEGEIT:

 • Egyél Yoli Salsa Macha -t
  A Kansas City tortilleriából két kiemelkedő lehetőség áll rendelkezésre: a Negra három chili és fekete fokhagyma keverékét tartalmazza; a Morita a névadó füstös chilit csillagozza kömény és oregánó akcentussal.
 • El Sabor de Oaxaca Salsa Macha
  Szezám- és tökmaggal, valamint a chiles de árbol füstösségével telve ez a TASTE szerkesztő kedvence.
 • Salsa Macha Felix
  Felix Emilio houstoni székhelyű salsa machasai folyamatosan változnak. Az alap napraforgómagot, amarantot és fahéjat tartalmaz, és a legutóbbi különleges ízek között volt egy kápolnával (szöcske) fűszerezett, valamint egy narancsos csók.
 • Sobre Masa Salsa Macha
  A tökmag és a fokhagyma mindig jó párosítás – különösen, ha ezeket enyhe szárított chile egészíti ki. Csak NYC-ben vehető át.

Forrás


2 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok