Süsse meg a zöldségeit maradék csepegtetőben

Avatar admin | 2021.03.15. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Illusztráció a pörkölt zöldségekben piszkos serpenyőben

Fénykép: Claire Lower

Szemétet enni Claire-lelSzemétet enni Claire-lelA sorozat, ahol Claire Lower meggyőzi, hogy a konyhai maradékot ehető és finom dologgá alakítsa át

Múlt pénteken finomat sültem csirkecombok. Szombat délutánra már elmentek. A barátommal az utolsó kettőt közvetlenül a hűtőben pörkölt serpenyőjükből szedtük ki, és mezítláb megettük őket a konyhában tányérok és edények nélkül. Pár órával később kinyitottam a hűtőszekrényt, hogy megtaláljam a serpenyőt, amelyet hátrahagytunk.

Illusztráció a pörkölt zöldségekben piszkos serpenyőben

Fénykép: Claire Lower

Ez bárki mércéje szerint piszkos serpenyő volt. Ez volt a „Cascade” reklámfilm előtti serpenyője: valamivel foglalkozni, súrolni, fertőtleníteni. De amikor ránéztem a serpenyőre, amelyről elfelejtettem kapkodni a hideg csirkét a számba, nem láttam olyat, ami tisztítást igényelne. Láttam potenciált.

Bármilyen darab hús megsütésekor bizonyos mennyiségű cucc marad. Ez a cucc általában erősen fűszerezett zsírból, kollagénből és kevés vízből áll, amelyeket együttesen csepegésnek neveznek. A csepegtetés nagyon jó ízű, ezért használják egyesek szószok és mártások készítéséhez, és mások miért raknak be egy csomó zöldséget a különösen csöpögő baromfidarabok alá. A serpenyő tartalmának letörlése és lemosása zsír- és aromapazarlás lett volna, de a schmaltz elválasztása a hideg kollagéntől és későbbi használatra való tárolás fájdalmat okozott a fenekemben.

Ahelyett, hogy elvégeztem volna ezeket a dolgokat, felforrósítottam a serpenyőt, hogy a csöpögések mozogjanak, majd feldobtam őket egy kis spárgával, és addig pörköltem a kis szárakat, amíg éppen nem voltak túl gyengék-ropogósak. Nagyon jó, tökéletesen fűszerezett és öltözött spárga lett belőle. A hátrahagyott csirke csepegtetés főzőzsírként és szószként egyaránt hatott, minden szárát gazdag, húsos, sült ízzel vonta be.

Ugyanaz a manőver bármely zöldségfélével végrehajtható. A burgonya nyilvánvaló választás, de a spárga meglepett, hogy milyen jó volt, ezért ne becsülje le a hosszú zöld srácokat. (Lefogadom, hogy egy negyedben hagyma is jó lenne.)

Piszkos serpenyőben sült zöldségek készítéséhez szüksége lesz:

  • Pörkölő serpenyő, amelyből meglehetősen sok maradék csöpög
  • Elég egy vagy több előkészített zöldség a sült serpenyő megtöltéséhez (A hogyan kell felkészíteni őket.)

Vegye ki az edényt a hűtőszekrényből, és válasszon ki minden apró darabot, amely megéghet, például gyógynövényeket, húst vagy már főtt zöldséget. Állítsa a sütőjét 425 ℉-ra, és helyezze a piszkos serpenyőt belsejébe melegedni, amikor a sütő előmelegszik. Körülbelül öt perc elteltével keverje meg a csepegtetőket, hogy megolvadjon-e, és ha egyszer megolvadt, vegye ki az edényt a sütőből, és az elkészített zöldségeket dobja bele a csöpögőbe. Tegye vissza a serpenyőt a fűtött sütőbe, és pörkölje meg a zöldségeket, amíg puhák és ropogósak nem lesznek a szélén (lásd: ez a poszt hozzávetőleges időkig). Egyél zöldségeket, és ismételje meg egy másik növényi résszel, amíg el nem fogy a serpenyő, vagy ne törje fel őket egy kis kenyérrel. (A csepegtetés különösen finom, ha pirítósra kenjük.) Akkor – és csak akkor – mossa meg a serpenyőt.


Source link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok