Szerezzen szobanövényt, hogy jobban érezhesse életét

Avatar Gadam | 2021.01.02. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a szobanövény megszerzése című cikkhez, hogy jobban érezhesse életének irányítását

Fénykép: Új Afrika (Shutterstock)

Közel egy éven át életünk szinte minden aspektusát megváltoztatták a mi kezünkön kívül álló dolgok (főleg a COVID-19 járvány és annak hatásai). És bár több hatékony oltóanyag biztosan okot ad az optimizmusra, ez még nem jelenti azt, hogy ezeknek a közeljövőben vége lesz. Még mindig nem tudjuk, mennyi időbe telik, mire a dolgok „normálisra” térnek vissza, ami megnehezíti az olyan tevékenységek előre történő megtervezését, amelyeknek örülünk (például utazás), és amelyek várakozással tekintenek számunkra.

A világjárvány átélése azt jelentette, hogy hónapokig kellett „járni az áramlással”. De nem olyan szórakoztató módon – mint amikor nincs egy meghatározott napirendje egy nyaraláshoz, és úgy dönt, hogy lazít és megnézi, hová visz a nap. Ez egy kifejezetten nem szórakoztató módszer, ahol az életed minden részének rugalmasnak kell lennie, mert a legtöbb dologra az előre tervezés nem lehetséges. A jó hír az, hogy van valami kicsi, ami segíthet: szobanövény beszerzése. Ez az oka annak, hogy ettől most kissé jobban érezheti magát az irányításban.

Növények felhasználásával irányíthatjuk az irányítás szükségességét

Ban ben cikk a MindBodyGreen számára, Eliza Sullivan környezetvédelmi szakértővel és a hulladékmentes aktivistával, Lauren Singerrel beszélt arról, hogy egy szobanövény birtoklása miért segíthet abban, hogy jobban megalapozottnak érezzük magunkat ezekben a bizonytalan időkben. Valójában négy oka van, Singer szerint:

  1. A növények növekedésének figyelemmel kísérése egész évben jobban megértheti az idő múlását – különösen, ha minden nap ugyanezt érezhetjük.
  2. A növény gondozása azt jelenti, hogy ragaszkodni kell legalább valamilyen rutinhoz (megint egy olyan időszakban, amikor sok embernek már nincs ilyen).
  3. Ez egyfajta tudatosság is lehet. Singer szerint a növények gondozása „megtanít arra, hogy összpontosítsak a környezetemre és jelen legyek, mert teljesen tőlem függenek”.
  4. Ha egy másik élőlényt – akár egy növényt – kezelünk, érezhetjük a célt.

Tehát, ha a kerítésen volt, hogy megvásárolja ezt a lombos szobanövényt, fontolja meg, hogy befektetés a mentális egészségébe (valamint a dekorációjába).


Source link


19 Views 0 Ratings Rate it