Szüksége van egy Streaming Stickre, ha Xbox vagy PlayStation tulajdonosa van? – Review Geek

Avatar admin | 2021.03.20. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Az Xbox és a PS5 DualSense vezérlők fehér alapon.
Microsoft, Sony

Az olyan olcsó streaming botok, mint a Roku Premiere vagy a Google TV-vel ellátott Chromecast, azonnali hozzáférést biztosítanak a Netflixhez, a Hulu-hoz, a YouTube-hoz és az összes többi kedvenc platformjához. De ha Xbox vagy PlayStation tulajdonosa van, van-e oka külön streaming bot vásárlására? Ez az, amit kihagy, ha mindent közvetít egy játékkonzolon keresztül.

Az Xbox és a PlayStation valódi streaming gépek

A PS5-ösök "Média" felület.
A PS5 „Media” kezelőfelülete. Sony

Előtt streaming botok és az okostévék népszerűvé váltak, az olyan játékkonzolok, mint az Xbox 360 és a PlayStation 3 voltak a megoldás azok számára, akik videót akartak közvetíteni a tévéjükön. Kevesen látták értelmét egy 60 dolláros Roku vásárlásának, amelyikre képes volt csak a Netflixet játssza amikor az Xbox és a PlayStation több alkalmazást, plusz játékokat, DVD-ket, CD-ket és Blu-Ray lemezeket is be tudott fogadni.

A streaming botok sokkal jobban képesek (és olcsóbbak) lenni, mint korábban, de egyesek ugyanebben az okban, mint 10 évvel ezelőtt, inkább játékkonzolon közvetítettek – az Xbox és a PlayStation segítségével mindent egy helyen végezhet. Megnézheti a legnépszerűbb streaming szolgáltatásokat, játékokat játszhat, sőt futhat is kábel TV az Xbox-on vagy a PlayStation-en keresztül, anélkül, hogy megnyomná a TV-készülék „bemeneti” gombját, vagy átrendezné a HDMI-kábeleket.

Egyesek számára az Xbox és a PlayStation sokkal kényelmesebb, mint a streaming bot. De az előnyök nem érnek véget ezzel. az Xbox Series X / S és a PS5 körülbelül ugyanolyan nagy teljesítményű, mint egy csúcskategóriás asztali számítógép, ezért sokkal tovább fognak élni, mint egy 30 dolláros Fire TV-stick vagy egy Roku doboz. Ráadásul beépített Ethernet portokkal rendelkeznek, hogy az otthoni internetről a lehető leggyorsabb sebességet érhessék el, ami egy ritka szolgáltatás (vagy egy) adapterre van szükség), ha streaming botot használ.

De a konzoloknak vannak bizonyos korlátai

Az Xbox S sorozat képe.
Microsoft

Erőssége és kényelme ellenére van néhány hátránya annak, hogy Xbox-ját vagy PlayStation-jét dedikált streaming gépként használja. E problémák többsége az áramfogyasztásból ered. Az Xbox és a PlayStation több energiát használ fel, mint a streaming botok, így ha sok Netflix-t néz, akkor észreveheti azt a villanyszámláján. Ráadásul az összes energiafelhasználás miatt a konzol felforrósodik és bekapcsolja a belső ventilátorokat, ami bosszantó lehet, ha kicsi szobában tartózkodik.

És bár az Xbox és a PlayStation állítólag több órás, folyamatos használatot visel el, mégsem legyőzhetetlenek. A végtelen streaming növelheti a konzol kopását és lerövidítheti belső alkatrészeinek élettartamát. A streaming botok is elhasználódnak használat közben, de a 60 dolláros Roku cseréje sokkal kevésbé fájdalmas, mint egy Xbox vagy PlayStation cseréje.

Az Xbox-ról és a PlayStation-ről hiányzik néhány olyan szolgáltatás, amely a streaming-botok esetében szabványos, például egy hagyományos távirányító (hacsak nem vásároljon egyet 30 dollárért), a smarthome funkciók és a platformra kiterjedő streaming alkalmazások (például A Roku-csatorna). A konzolok felhasználói kihagyják a streaming bot felhasználói felületét is, ami megkönnyíti a műsorok és filmek megtalálását a személyre szabási funkcióknak és annak a lehetőségnek köszönhetően, hogy egyszerre minden streaming szolgáltatásban futtathasson keresést.

Más kérdések akkor merülnek fel, ha egy utolsó generációs konzolról közvetítenek, mivel a streaming szolgáltatások kevéssé ösztönzik az Xbox One és a PS4 hosszú távú támogatását. Ne aggódjon, az utolsó generációs konzolon több évig tartó streaming maradt, de a hibák, a lassan betöltődő képernyők és más problémák csak idővel nőnek. Érdemes megemlíteni azt is, hogy mivel a legtöbb utolsó generációs konzol HDD-ről indul, navigációs menüik és alkalmazásuk betöltési ideje lassabb, mint a jelenlegi generációs konzolok vagy streaming botok.

A Streaming Stick előnyei

A Roku Premiere streaming set-top box.
Roku

Az Xbox és a PlayStation sok energiát használ, és nem rendelkezik a streaming botok néhány jó tulajdonságával. De mégis működnek az összes kedvenc streaming szolgáltatásoddal, akkor miért tennéd meg a lehetőségedet, hogy 30, 50 vagy akár 100 dollárt dobj le egy dedikált streaming eszközre? A válasz egyszerű – a streaming botok exkluzív funkciókkal és szolgáltatásokkal rendelkeznek, és gyakran ők az első eszközök, amelyek hozzáférnek az új streaming platformokhoz.

A dedikált streaming botok egy teljesen új szintre emelik a streaminget intuitív kezelőfelületüknek, hangvezérlésüknek és személyre szabási szolgáltatásaiknak köszönhetően, amelyek automatikusan „megtanulják” a beállításokat. A Chromecast a Google TV-vel kiemelkedő eszköz az intelligens funkciók és a személyre szabás terén, univerzális figyelőlistával, tartalmi ajánlásokkal a kezdőképernyőn, univerzális kereséssel, amely egyszerre lefedi az összes streaming szolgáltatását, valamint a Google Segéddel a smarthome vezérléséhez és a gyorsabb kereséshez. (Ezen funkciók közül sok, mint például a hangvezérlés és az univerzális keresés, elérhető a Roku, a Fire TV és az Android TV rendszereken is, a Google TV-vel ellátott Chromecast véletlenül a „legokosabb” lehetőség.)

A streaming botok tartalmaznak néhány exkluzív szolgáltatást is, például a The Roku Channel és az Amazon Fire TV alkalmazását, amelyek rengeteg ingyenes, igény szerinti tartalmat és élő tévécsatornákat tartalmaznak. Roku streaming botok és a Amazon Fire TV átdolgozása csatlakozhat egy antennához is az ingyenes rádiótelevízióhoz, további TV-tuner segítsége nélkül (követelmény a OTA TV az Xbox-on).

És bár az Xbox és a PlayStation támogatja a legnépszerűbb streaming platformokat, gyakran hónapokba telik vagy évek hogy az új streaming szolgáltatások megérkezzenek a konzolokra. A streaming botok viszont jellemzően az első eszközök, amelyek új szolgáltatásokhoz jutnak, és gyakran jobb hibafogást és biztonsági támogatást kapnak, mint konzolos társaik.

Ha Ön egy csomó smarthome eszközt birtokol, vagy rendszeresen használ intelligens asszisztenst, akkor ez csak egy további ok egy dedikált streaming bot használatára. A Roku, a Fire TV, az Android TV és a Google TV-eszközökkel ellátott Chromecast mind támogatja az Alexát vagy a Google Segédet, lehetővé téve, hogy hangparancsokkal használhassa a tévé bekapcsolását és működtetését, a kanapén való vezérlését, a kanapén történő videojátékok keresését, gépelés nélkül videókat vagy zenét kereshet, vagy akár nézheti az intelligens biztonsági kamerák élő adását a nagy képernyőn.

Melyik streaming botot érdemes megvásárolnia?

Chromecast a Google TV USB-C portjával
Justin Duino

Még akkor is, ha Xbox vagy PlayStation tulajdonosa van, a dedikált streaming bot segítségével maximalizálhatja a streaming élményét, csökkentheti a konzol kopását és hozzáférhet az exkluzív szolgáltatásokhoz. De mivel nagyon sok nagyszerű streaming bot található különböző áron, az egyik kiválasztása félelmetes feladat lehet.

Ezért gyorsan megnézzük a ma elérhető legjobb streaming botokat. A legjobb streaming botokkal kapcsolatos részletesebb információkért tekintse meg a mi oldalunkat részletes vásárlási útmutató.

Az olcsó és egyszerű lehetőség

Roku Premiere 4K

A Roku Premiere kevesebb, mint 40 dollárba kerül, és az összes kedvenc szolgáltatásával működik. Ráadásul 4K videókat is továbbíthat, és kompatibilis az Alexa és a Google Assistant hangparancsokkal.

Az Amazon háztartások számára

Amazon Fire TV Stick 4K

Az Amazon Fire TV Stick 4K ideális streaming bot a Prime Video rajongók és az Alexa felhasználók számára. Ez egyben a ma elérhető egyik legolcsóbb 4K streaming bot, és akár néhány androidos játékot is képes lejátszani.
Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok