Táblázatok beszúrása és szerkesztése a Google Dokumentumokban

Avatar Gadam | 2021.03.29. 121 Views 0 Likes 0 Ratings

121 Views 0 Ratings Rate it

Táblázat a Google Dokumentumokban

Ha adatokat, képeket vagy objektumokat szeretne megjeleníteni a dokumentumban, használhat egy táblázatot. Megmutatjuk, mennyire egyszerű táblázatot beszúrni Google Dokumentumok és tetszés szerint szerkessze.

A Google Dokumentumokban használt táblázat nagyszerű eleme, hogy strukturált módon jeleníti meg az elemeket. Lehet, hogy vannak olyan adatok, amelyek a legjobban illeszkednek egy táblázatba, vagy különféle képek, amelyeket szépen meg akar jeleníteni.

Bármi is legyen az oka, a táblázat használata a Google Dokumentumokban olyan egyszerű, hogy nemcsak hatékony módot kínál arra, hogy megmutassa, amire szüksége van, hanem javíthatja a dokumentum általános megjelenését is.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google Dokumentumok kezdőinek útmutatója

Tegyen be egy táblázatot a Google Dokumentumokba

Irány ide Google Dokumentumok, jelentkezzen be, és nyissa meg a dokumentumot, vagy hozzon létre újat.

Vigye a kurzort a dokumentumba, ahová fel szeretné venni a táblázatot. Kattintson a menü Beszúrás> Táblázata elemére. Az előugró ablakban vigye a kurzort a rács fölé a kívánt oszlopok és sorok számáig, majd kattintson.

Kattintson a Beszúrás, Táblázat elemre, és válasszon ki egy méretet

Az asztal a kívánt helyre kerül a dokumentumra. Ha azonnal megkezdi az adatok hozzáadását, nézze meg ezek a Google Dokumentumok billentyűparancsok amiért az asztalod körül mozogsz.

Táblázat szerkesztése a dokumentumban

Táblázat beszúrása a Google Dokumentumokba legfeljebb néhány kattintást igényel. Megérkezve megváltoztathatja az oszlopok vagy sorok számát, átméretezheti őket, vagy hozzáadhat egy cellahatárt.

Oszlopok és sorok hozzáadása vagy eltávolítása

Ön dönthet úgy, hogy az asztal túl nagy vagy túl kicsi a célhoz. Oszlopok és sorok hozzáadása és eltávolítása egyszerű.

Lépjen a táblázat cellájához, ahova oszlopot vagy sort szeretne hozzáadni vagy eltávolítani. Kattintson a jobb gombbal, és megjelenik a Beillesztés és Törlés opció mind az oszlopokhoz, mind a sorokhoz a menüben.

Kattintson jobb gombbal a táblára oszlopok vagy sorok hozzáadásához vagy eltávolításához

A „Táblázat törlése” opciót itt is észreveszi, amelyet érdemes szem előtt tartani, ha később dönt a táblázat eltávolítása mellett.

Oszlopok és sorok átméretezése

A táblázatban található elemek méretétől függően előfordulhat, hogy módosítania kell egy oszlop vagy sor méretét.

Vigye a kurzort a módosítani kívánt oszlop vagy sor cellájának határára. Kattintson, amikor a kétoldalas nyíl megjelenik. Az oszlop vagy sor szegélyét kék színnel jelöli. Húzza ezt a sort a méret és a kioldás beállításához.

Kattintson és húzza az oszlop szegélyét az átméretezéséhez

Adjon hozzá egy cellahatárt

Amellett, hogy megváltoztatja a tábla szegélyét (amelyet legközelebb megmutatunk), hozzáadhat határokat az egyes cellákhoz. Ez lehetővé teszi adott cellák kiemelését, ha szükséges.

Válassza ki a cellát, és kattintson a benne megjelenő kis nyílra.

Kattintson a nyílra a cellában

Amikor megjelenik a kis felugró ablak, válassza ki a cellahatár elhelyezését.

Válassza ki a szegély elhelyezését

Ezzel egyidejűleg az eszköztár átalakítja a szegély testreszabását. Válasszon színt, szélességet vagy szaggatott vonalat a szegélyhez.

Testreszabhatja a cella szegélyét az eszköztár segítségével

Ha egyszerre több cellára szeretné módosítani a határokat, egyszerűen válassza ki a cellákat, és kövesse ugyanezeket a lépéseket.

Táblázat szerkesztése a Tulajdonságokban

A Google Dokumentumok táblázatának további szerkesztési beállításai a Táblázat tulajdonságai beállításban találhatók. Tehát kattintson a jobb gombbal a táblázat belsejébe, és válassza a „Táblázat tulajdonságai” lehetőséget.

Kattintson a jobb gombbal, és válassza a Táblázat tulajdonságai lehetőséget

Változtassa meg az asztal szegélyét

A Táblázat tulajdonságai ablak bal felső sarkában találhatók az Asztali szegély beállításai. A két legördülő listából válassza ki a szegély színét és szélességét.

Módosítsa az asztal szegélyének színét és szélességét

Válassza ki a Cella színét és igazítását

A Táblázat szegélye alatt hozzáadhat egy cella háttérszínt a legördülő menüben. A Cella függőleges igazításhoz választhat a Fent, a Középre vagy az Alulról.

Módosítsa a cella háttérszínét és igazítását

Ha azt szeretné, hogy a cella színe és igazítása az egész táblára vonatkozjon, akkor először ki kell választania. Ellenkező esetben a módosítás csak az Ön által kiválasztott oszlopra vagy sorra vonatkozik.

A teljes táblázat kijelöléséhez húzza végig a kurzort, amíg az egész tábla ki nem jelenik (kék).

Válassza ki a teljes táblázatot

Ezután térjen vissza a Táblázat tulajdonságai elemre a cella beállításainak módosításához.

Állítsa be a méreteket és a cellabetétet

Ha pontosan hüvelykeket szeretne használni az oszlopok és sorok méretéhez, akkor ezeket a Méretek alatt állíthatja be. A módosítás elvégzése előtt először a teljes táblázatot ki kell választania (a fent leírtak szerint).

Ezután jelölje be az „Oszlopszélesség” és / vagy a „Minimális sormagasság” jelölőnégyzetet, és adja hozzá a tizedesértékeket hüvelykben a jobb oldalon.

Módosítsa a táblázat méreteit és a cellák kitöltését

A sejtpárna ugyanúgy működik az értékeivel. Adja meg a párnázáshoz használni kívánt hüvelyk számát. Ne feledje, hogy a cella kitöltése a celladat és a cellahatár közötti tér.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan adhatunk helyet a szöveg és a cellahatárok között az Excel programban

Mozgassa a táblázat igazítását

Az utolsó beállítás, amelyet érdemes módosítani, a táblázat igazítása. A Táblázat tulajdonságai ezen szakaszában található legördülő mezőben válasszon a Bal, Közép vagy Jobb közül. Ha balra igazított táblázatot használ, opcionálisan megadhatja a bal behúzás értékét hüvelykben.

Módosítsa a táblázat igazítását


Ha be szeretne illeszteni és szerkeszteni egy táblázatot a Google Dokumentumokba, akkor ezt egyszerűen megteheti, és nagy rugalmasságot biztosít. További információért nézze meg, hogyan kell hozzon létre tartalomjegyzéket a Google Dokumentumokban.

ÖSSZEFÜGGŐ: Tartalomjegyzék létrehozása a Google Dokumentumokban
Source link


121 Views 0 Ratings Rate it