Telefonja most már a kerékpáros számítógépe – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.03.12. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Értékelés:
8/10
?

 • 1 – Abszolút forró szemét
 • 2 – Sorta langyos szemét
 • 3 – Erősen hibás kialakítás
 • 4 – Néhány profi, sok hátrány
 • 5 – Elfogadhatóan tökéletlen
 • 6 – Elég jó vásárolni
 • 7 – Nagyszerű, de nem a legjobb a kategóriájában
 • 8 – fantasztikus, néhány lábjegyzettel
 • 9 – Fogd be és vedd el a pénzemet
 • 10 – Abszolút Design Nirvana

Ár: Változó

A Spigen Gearlock a külső elülső tartóhoz rögzített telefonnal van felszerelve
Cameron Summerson

Ha kerékpáros vagy, akkor ismered a kerékpározás elsődleges szabályát: ha nincs bekapcsolva Strava, nem történt meg. És bár többféleképpen rögzítheti túráit, a telefon használata valószínűleg a legegyszerűbb – különösen, ha nem szeretne dedikált kerékpáros számítógépet keresni. És ott van Spigen sebességváltója a vonal jól jön: ez egy kerékpáros telefontartó, amely elöl-középen helyezi telefonját a kerékpár rúdjaira.

Itt van, amit szeretünk

 • Nagyon erős zár a telefonon
 • Félelmetes a beltéri edzéshez

És amit nem

 • A külső elülső rögzítés kevésbé stabil, mint a szár
 • Korlátozott telefonos támogatás natív esetekhez

Van néhány kihívás, amely természetesen együtt jár a drága és szintén meglehetősen törékeny okostelefon kerékpár kormányával történő felszerelésével. Az egyikhez a telefon további védelmet igényel. Másodszor, a reteszelő rendszernek biztosnak kell lennie. Harmadszor, minél sokoldalúbbnak kell lennie.

És többnyire a Gearlock szögezi le ezeket a dolgokat. A Spigen jó munkát végzett annak megvizsgálásával, hogy a kerékpárosok hogyan használják a jelenlegi kerékpáros számítógépeket, és nagyon hasonló érzésű rendszert építettek ki. Bár elismerem, hogy a Gearlock nem mindenki számára a megfelelő megoldás, nagyszerű az alkalmi kerékpárosok számára, akik csak arra vágynak, hogy nyomon kövessék túráikat és használhassák a navigációt anélkül, hogy egy kiadós kerékpáros számítógéphez kellene menniük.

De van egy második kerékpároscsoport is, amelyre a Gearlock kiválóan alkalmas: beltéri kerékpárosok vagy azok számára, akik bármilyen beltéri edzést végeznek. Az iPhone 12 Mini készülékemen a Gearlock-ot használtam a Zwift társ futtatásához beltéri foglalkozások során, és ez nagyon jó. De ebbe egy kicsit többet fogunk bele. Most beszéljünk a Gearlock működéséről.

Oké, szóval, hogyan működik a sebességváltó?

A szárrögzítő egy Cannondale CAADX kavicsos / cyclocross kerékpárhoz van rögzítve.
A szárrögzítés sokkal minimálisabb. Elmarad az útból. Cameron Summerson

Ha valaha látott egy kerékpáros számítógépet a Garmintól vagy a Wahoo-tól, akkor már van elképzelése arról, hogy mit akar a Gearlock újrateremteni. Kétféle szerelvény áll rendelkezésre: szárrögzítés és elülső tartó (további részletek mindegyikről alább). Mindkettő rendkívül könnyen telepíthető és ugyanazon típusú click-and-lock mechanizmust használja, amely vagy egy dedikált telefontokhoz (nem tartozék), vagy egy univerzális csatlakozó adapterhez (tartozék) kapcsolódik, amely minden esetben működik.

Véleményem szerint a teljes rendszer – a mount és a dedikált eset – a legjobb beállítás. A szár és a külső elülső tartókhoz kapott rögzítő adapter 3M ragasztót használ a legtöbb meglévő esethez, ami elég robusztusnak tűnik. Ha valamivel lényegesebbet (vagy tartósabbat) keres, akkor meg kell néznie a dedikált Gearlock tokokat.

Ezekben az esetekben a Gearlock tartó van beépítve, valamint néhány további párnázási pont a tokban a telefonok további védelme érdekében. Nem olyan korszerűek, mint a Spigen néhány vékonyabb esete, de nem is annyira terjedelmes, mint valami Otterbox vagy akár Spigen Tough Armor. Ha akarná, akkor a telefont mindig a telefonon hagyhatja, de a hátlapja nagyon vastag, ahol a tartó van, így terjedelmessé válhatnak – és megzavarhatják a vezeték nélküli töltést.

A rögzítő konzol megjelenítése a Gearlock tok hátoldalán A Gearlock tok belseje, az extra párnázatot mutatja

A Gearlock tokok legnagyobb problémája, hogy sok telefonhoz nem állnak rendelkezésre. Ha nincs modern iPhone vagy Galaxy S10, akkor egyszerűen nincs szerencséje. Ebben az esetben a ragasztótartó adapterre kell támaszkodnia. Azt javaslom, hogy vásároljon egy második tokot a telefonjához, és dobja rá az adaptert a fentebb említett okok miatt. Terjedelmes.

A ház vagy a rögzítő adapter interfésze a tartókkal egy nagyon ismert negyedfordulós mechanizmust használ, bár drámai módon néz ki, mint a legtöbb kerékpáros számítógép-tartó. A tartó valójában a ház adapterébe illeszkedik (ami ellentétes a legtöbb dedikált számítógéppel), majd negyed fordulattal rögzíti a helyén. A telefon eltávolításához csúsztassa el a reteszelő mechanizmust és forgassa újra a tokot (mindkét irányba). Nagyon könnyű és ostobán biztonságos.

Az univerzális adapter, amely minden esetben ragaszkodik a 3M ragasztóval
Az univerzális adapter szinte minden esetben ragaszkodni fog. Spigen

Nagy! De mennyire biztonságos?

Örülök, hogy megkérdezte. Amikor először telepítettem a Gearlock-ot a kavicsos kerékpáromra, nem tudtam megtudni, hogyan lehet rávenni a tartót a tok feloldására (általában úgy döntöttem, hogy nem olvasom el az utasításokat, hogy lássam, mennyire nehéz ezeket a dolgokat kitalálni a legtöbb felhasználó számára, akik szintén nem ne olvassa el az utasításokat. Szívesen). Megcsavartam a pokol abból a dologból. Mint például addig a pontig, hogy hallottam, hogy durran, és jelzi, hogy valami rosszat csinálok. De tudod mit? Nem lazult meg.

Ez nagyjából elmondott mindent, amit tudni akartam arról, hogy a Gearlock mennyire tartja biztonságban a telefonját. Egyszóval: nagyon. Ha a telefon-a-bár-telepítésre való áttérés egyik félelme a telefon leesik, akkor ezt elengedheti. Még azt is állítanám, hogy nyugodt lehet, ha ezt kavicsos kerékpárral futtatja. Hegyi kerékpár esetén attól tartanék, hogy az ágak és a sziklák eltalálják a telefont, és lehúzják a képernyőt, de nem esik le. A közúti kerékpárok esetében is, akkor valószínűleg kárt okoz a telefonjában, ha lemegy, de gyakran ez a helyzet az országúti kerékpározással, még akkor is, ha a telefon a zsebében van.

A szár rögzítése a szárra van felszerelve. A telefon jelenleg a külső elülső tartóhoz van csatlakoztatva. Cameron Summerson

Ennek ellenére bízom a szár rögzítésében nagyon többet, mint az elülső tartó, különösen, ha offroadon csinálsz bármit. Az elülső oldal könnyebben áttekinthető helyzetbe hozza a telefont, de az egész rögzítő rendszer nekem csak vékonyabbnak tűnik. A kettő között nagyrészt a szárrögzítést részesítem előnyben.

Szép, de kinek való a Gearlock?

A Gearlock szárrögzítő nincs rögzítve kerékpárhozA Gearlock elülső tartója nincs rögzítve a kerékpárhozBalra: A szár rögzítése; Jobbra: Az elülső tartó, amely különféle méretű kormányok számára alkalmas.

Keményen elkötelezett kerékpáros vagyok, aki tavaly több mint 7000 mérföldet lovagolt és heti hat napon edzett. Nem tartom magam a Gearlock célközönségének. De vannak olyan barátaim, akik sokat lovagolnak, főleg a melegebb hónapokban, és mást nem szeretnek, mint kijönni az útra és csak pörögni. A Gearlock tökéletes ezeknek az embereknek.

A kerékpáros számítógéppel nem rendelkező kezdő kerékpárosok számára a Gearlock tökéletes. A viszonylag alacsony belépési költségek miatt remek lehetőség a hagyományos számítógépekkel szemben – elvégre már van telefonja. A Gearlock jó választás annak a kerékpáros rajongónak is, aki rendelkezik alap kerékpáros számítógéppel, de többet keres. A legtöbb kerékpáros alkalmazás sokkal robusztusabb, mint az alapvető kerékpáros számítógépek, így a Gearlock nagyszerű frissítést jelent.

Beltéri edzésbeállítás Zwift segítségével egy TV-n, TrainerRoad telefonon és Gearlock, aki iPhone-t tart a Zwift társalkalmazással.
A Gearlock tökéletes Zwift társ. Cameron Summerson

Csak azért, mert „keményebb” kerékpáros vagyok, ez még nem jelenti azt, hogy Gearlocknak ​​nincs helye az életemben. Csinálok egy tonna beltéri edzés, mind a TrainerRoad, mind a Zwift mellett (egyszerre). A TR-t telefonon futtatom, a Zwiftet egy tévéhez csatlakoztatott laptopon, a Zwift társalkalmazást pedig egy iPhone 12 Mini-n. Jelenleg a Gearlock szárrögzítőt használom, hogy az iPhone-t tartsam a rúdjaimon, hogy gyorsan hozzáférhessek a Zwift futtatásához szükséges összes eszközhöz, és ez gyönyörűen működik.

Azt is látom, hogy a jövőben a Gearlock-ot használom, amikor újra utazhatok. Gyakran viszek magammal kerékpárt nyaraláskor, hogy vagy új helyeken kint lovagolhassak, vagy tarthassam edzésemet hordozható edzőn. Ebben az esetben csak a TrainerRoad-ot (Zwift nélkül) futtatnám, a Gearlock-szal ellátott rúdjaimra szerelt iPhone-val.

Összességében engem – a nem kerékpáros márkák legtöbb kerékpáros kiegészítőjének elismert szkeptikus és kemény kritikusát – nagyon lenyűgöz a Gearlock. Stabil, biztonságos, robusztus és hihetetlenül hasznos számos helyzetben. Mit akarhat még?

Értékelés: 8/10

Ár: Változó

Itt van, amit szeretünk

 • Nagyon erős zár a telefonon
 • Félelmetes a beltéri edzéshez

És amit nem

 • A külső elülső rögzítés kevésbé stabil, mint a szár
 • Korlátozott telefonos támogatás natív esetekhez
Source link


25 Views 0 Ratings Rate it