Tisztább hely, biztonságosabb hely: 5 barkács házi takarítási tipp

Avatar admin | 2021.07.16. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

A ház takarítása meglehetősen elsöprő és összetett lehet, különösen, ha az ember otthonának sok része van. Minden szobában más-más rendetlenség és szennyeződés tisztítható. Ez azt jelenti, hogy sokféle tisztítószert kell használni és felhordani a felületekre. Mivel a COVID-19 még mindig ott van, az embereknek gyakrabban kell maguknak takarítaniuk és fertőtleníteniük a házukat, különösen a belsejében. A ház takarításának többféle módja van.

5 barkácsolási ház takarítási tipp

Tágítsa perspektíváját, és szánjon rá időt kreatív és egyszerű tisztítási „csapkodások” keresésére, valahányszor általános tisztítást végez. Így időt és pénzt takaríthat meg. Használhat akár konyhai termékeket vagy élelmiszer-összetevőket is tisztító oldat készítésére a piszkos felületekre. Ez a lista takarítási tippeket tartalmaz, amelyeket mindenkinek ismernie és kipróbálnia kell.

Tetőtisztítás

A tető fokozza a ház vonzerejét. A tető tisztítása nem olyan egyszerű, de ennek sem kell nagyon alaposnak lennie. Bármelyik nap választhat, de célszerű lehet a tetőtisztítást ütemezni egy felhős napon, amikor eső öntéssel fenyeget. De miért? Az eső maximalizálja az elvégzett tisztítást. Csak győződjön meg róla, hogy végzett-e a tisztítással, mielőtt leöntené.

A seprűt egy seprűvel söpörhetik, a tetőt pedig a tető szépségét elfedő fák ágainak levágásával – keverhetik a mosószeres fehérítőt egy liter vízzel. Permetezze be az oldatot a tetőre, és súrolja a tetőt, vagy használjon erős permetezőt. Ha valahol Perthben vagy a közelben él, fontolja meg a legjobb szolgáltatások igénybevételét. Sokan vannak Perth tetőtisztítási szolgáltatások könnyen kapcsolatba léphet. A szolgáltatások igénybevételével biztos lehet a tető tisztaságában és rendezettségében.

A kád tisztítása

A kád valószínűleg a ház legfontosabb eleme a tisztításhoz. Hosszú munkanap után (főleg, ha valaki nem otthon dolgozik), hazatér, és alaposan fertőtleníti magát annak biztosítása érdekében, hogy egyetlen vírus sem veszi át az egészségét. A fürdőkád tisztításának manapság komolyabb figyelmet kell fordítania és komolyabban kell kezelnie. Időnként súrolja meg a kádat. Győződjön meg arról, hogy a lefolyónak nincsenek szőrszálai, így nem fog eltömődni.

A kád tisztításakor ideális egy vödör forró vizet önteni előkészítésként. Ezután szódabikarbónát szórhat az egész kádba, hogy a szennyeződés és a zsír vízben feloldódhasson. Töltse meg újra a vödröt, de ezúttal langyos vízzel és folyékony mosogatószeres szappannal. Mártsa be a szivacsot a vödörbe, és dörzsölje erősen a kád minden hüvelykét, amíg meg nem elégszik a tisztaságával. Az oldathoz felhúzott mindent felhasználva mindent leöblíthet.

Padlótisztítás

Elengedhetetlen a padló tisztítása minden nap, járvánnyal vagy anélkül. Természetesen a padlótisztítás is egyszerűbb, mint a tisztítás módja. Ha azonban valaki meg akar győződni arról, hogy a padló valóban tiszta-e, akkor többet kell tennie. Az ember tisztítási módja a padló típusától függ. Tehát először azonosítsa a padló típusát. Ezt követően alaposan vizsgálja meg, hogy milyen tisztítási módszert alkalmazzon, hogy a padló megfelelően karbantartható legyen.

Keményfa padló porszívózni, söpörni és mopedezni kell. Minél többen lépnek az ilyen típusú padlóra, annál gyakrabban kell tisztítani. A csempe padlóit seprűvel vagy vákuummal vagy tiszta ruhával kell átmosni. Meg kell találni a megfelelő termékeket, ha padlója szőnyeg. A szőnyeg minőségének megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy megtalálja a megfelelő termékeket, amelyek kifejezetten erre a padlótípusra lettek kialakítva.

5 barkácsolási ház takarítási tipp - porszívózás

Felületek tisztítása

A ház minden felületét meg kell tisztítani. Számos termék használható, és meglepő módon sok konyhai termék is. Ezek a konyhai termékek közé tartozik az ecet, a citrom és az olívaolaj. A padlóburkolathoz hasonlóan azonban a termék felhordása előtt figyelembe kell venni a tisztítandó felületet. Az általános tisztítás részeként az alkohol minden felületére permetezhető. Bizonyított, hogy 70% alkoholt dörzsöl csak 30 másodpercig képes elpusztítani a baktériumokat. Az olívaolaj kiválóan alkalmas rozsdamentes acél felületek csiszolására. Lazítja a zsírt, a foltokat és a piszkot. Ha rozsdamentes acélból készült konyhai készülékei morcossá válnak, tanácsos egy kevés olívaolajat és ecetet felhelyezni egy ruhára vagy szivacsra, és körkörös mozdulatokkal dörzsölni a felületre.

A falak tisztítása

Ideális a falak mélytisztítása évente legalább egyszer. Hetente száraz porosítást is lehet végezni, így a pókhálók nem jelennek meg. Az újrafestés előkészítése ideális a falak tisztításához is. Használhat vízbe és ecetbe mártott mikroszálas fali mosógépeket. De ez megint a fal festékétől függ. Először egy spot-tesztet kell elvégezni, mielőtt kipróbálná a megoldást a falakon. Ecet univerzális tisztítószer, de néha túl erős ahhoz, hogy a festékek elhalványuljanak. Egyéb megoldások lehetnek meleg víz és folyékony mosogatószer. Ideális, ha a kényelem érdekében egy spray-palackban van. Használjon mikroszálas kendőt a falak súrolásához, és győződjön meg arról, hogy a szennyeződés eltűnt egy tökéletesen fertőtlenített falhoz.

Elvitel

Ideális egy kicsit mélyebbre ásni a megoldások során, amikor a házában bármit tisztít. Tudja meg, milyen termékek alkalmasak a ház egy részére, hogy kedvező eredményeket érjenek el. Jó szórakozást kísérletezhet különféle főzött esztergákkal. Győződjön meg róla, hogy megszerezte a tökéletes keveréket a megoldás hatékonyságához.


Forrás link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok