Több webhely megnyitása parancsikon segítségével a Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2021.03.13. 264 Views 0 Likes 0 Ratings

264 Views 0 Ratings Rate it

A Windows 10 eredeti sötét és frissített világos asztali háttere

Ha több webhelyet nyit meg rendszeresen, létrehozhat egy parancsikont a Windows 10 rendszerben, hogy az összes webhelyet egyetlen kattintással (vagy dupla kattintással) nyissa meg. Ez a trükk a Windows 10 kötegelt szkriptelési képességeit használja, de ennek a web böngészőben is meglehetősen egyszerű módja van.

Hozzon létre egy parancsikont a több webhely egyszerre történő megnyitásához a Windows 10 rendszeren

Ha egyszerre több webhelyet szeretne megnyitni a böngészőben, létre kell hoznia egy parancsikonfájlt ezekhez a webhelyekhez a számítógépén. Alapvetően létrehoz egy fájlt, hozzáadja az összes webhelyét ehhez a fájlhoz, és futtatja a fájlt, amikor el akarja indítani a webhelyeket.

Ez egy kötegelt szkriptfájl ez lehetővé teszi több URL megnyitását egyetlen kattintással. Ezt a fájlt a számítógép beépített Jegyzettömb alkalmazásával hozhatja létre. Ugyanazzal az alkalmazással szerkesztheti a fájlt, amikor URL-eket kell hozzáadnia vagy eltávolítania belőle.

ÖSSZEFÜGGŐ: Batch Script írása Windows rendszeren

A kezdéshez nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg a „Jegyzettömb” kifejezést, majd kattintson az alkalmazásra az eredmények között.

Nyissa meg a Jegyzettömböt

Másolja a következő kódot, és illessze be az új Jegyzettömb dokumentumba:

@echo off
start https://www.howtogeek.com
start https://www.reviewgeek.com
start https://www.cloudsavvyit.com

Adjon hozzá webhely URL-eket

A fenti kód három webhelyet nyit meg, amiről maga is meggyőződhet. A Windows 10 az alapértelmezett böngészőt használja. Ezeket az URL-eket le kell cserélni a PC-n megnyitni kívánt webhelyekre. Szabadon hozzáadhat annyi URL-t a kódhoz, amennyit csak akar. Csak tegye mindegyiket a saját sorára, és feltétlenül adja hozzá a „start” szót és egy szóközt minden egyes URL elé.

Miután megadta webhelyének URL-jét, kattintson a Fájl> Mentés másként a Jegyzettömbbe elemre a fájl mentéséhez.

Webhelyek mentése parancsikon

Válassza ki a fájl mentésének helyét. Előnyben kell részesíteni az asztalt, mivel ez megkönnyíti és gyorsítja a parancsikon elindítását, mint bármely más helyen.

Ezután írja be a parancsikon nevét a „Fájlnév” mezőbe, és csatolja a „.bat” nevet a név végéhez. Tehát, ha a fájlt „LaunchAllSites” -nek akarja hívni, írja be a „LaunchAllSites.bat” parancsot. Ezután válassza a „Mentés típusként” legördülő menü „Minden fájl” elemét, majd kattintson a „Mentés” gombra.

Írja be a parancsikon részleteit

Webhelyének parancsikonja használatra kész. Használatához kattintson duplán a parancsikonra, és az összes megadott webhely elindul az alapértelmezett böngészőben. Egy rövid ideig megjelenik egy Parancssor ablak, de azonnal eltűnik, lehetővé téve a webhelyeire való összpontosítást.

Többféle parancsikont hozhat létre, hogy különböző típusú webhelyeket nyithasson meg a Windows 10 PC-n.

A Helyek listájának szerkesztése a parancsikonon

Az újonnan létrehozott parancsikon szerkeszthető, és bármikor hozzáadhat és eltávolíthat webhelyeket belőle. Használjon szövegszerkesztőt mint a Jegyzettömb, hogy megváltoztassa a kötegelt szkript tartalmát.

ÖSSZEFÜGGŐ: A legjobb ingyenes szövegszerkesztő Windows, Linux és Mac számára

Webhelyek hozzáadásához vagy eltávolításához a parancsikonból kattintson a jobb gombbal a parancsikonra, és válassza a „Szerkesztés” lehetőséget.

Webhelyek szerkesztése parancsikon

A parancsikon megnyílik a Jegyzettömbben, és most hozzáadhat és eltávolíthat URL-eket belőle. Ha végzett, a fájlok mentéséhez kattintson a Fájl> Mentés gombra.

Hogyan lehet megváltoztatni a böngészőt, amelyben webhelyei megnyílnak

A kötegelt fájl összes linkje megnyílik a Windows 10 PC alapértelmezett böngészőjében. Ha egy másik böngészőben szeretné megnyitni linkjeit, egyszerűen állítsa be azt a böngészőt alapértelmezettként a számítógépén.

Ehhez nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg a „Beállítások” kifejezést, és nyissa meg az alkalmazást. A Beállítások megnyitásához megnyomhatja a Windows + i billentyűkombinációt is.

Nyissa meg a Beállításokat a Windows 10 rendszeren

A Beállításokban kattintson az „Alkalmazások” elemre, majd válassza a bal oldalon az „Alapértelmezett alkalmazások” lehetőséget.

Az alapértelmezett alkalmazásokhoz a Beállításokban férhet hozzá

Kattintson a jelenlegi böngészőre a jobb oldalon található „Böngésző” alatt, majd válasszon egy új böngészőt az alapértelmezett beállításhoz.

Állítsa be az alapértelmezett böngészőt a Windows 10 rendszeren

Linkjeinek most meg kell nyitniuk az újonnan kiválasztott böngészőben.

Hogyan nyithat meg egyszerre több webhelyet a böngészőben

Ha szeretné, egyszerre több webhelyet nyithat meg a böngészőiben. Ehhez hozzá kell adnia az összes webhelyét egy könyvjelző mappához.

Ha az összes webhelyét megnyitja egy könyvjelzőmappában a Chrome-ban, nyissa meg a „Chrome” elemet, kattintson jobb gombbal a könyvjelzőmappára, majd kattintson az „Összes megnyitása (X)” gombra. „X”: a könyvjelzők mappában található webhelyek száma.

Nyisson meg egyszerre több webhelyet a Chrome-ban

Ha Firefoxot használ, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jobb egérgombbal kattint a könyvjelzők mappájára, és kiválasztja az „Összes megnyitása lapokon” lehetőséget. Ez megnyitja az összes webhelyet a könyvjelzők mappában.

Nyisson meg egyszerre több webhelyet a Firefoxban

Az összes webhely a saját fülén fog megnyílni a böngészőben.


Ha Microsoft Edge-t használ, tudja ezt az összes megnyitott fül különálló entitásként jelenhet meg az Alt + Tab váltóban? Így gyorsan bepillanthat a nyitott webhelyeibe.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az összes böngésző fülének megjelenítése az Alt + Tab alatt a Windows 10 rendszeren
Source link


264 Views 0 Ratings Rate it