„Tökéletes” billentyűzet keresése – Tekintse át a Geek alkalmazást

Avatar admin | 2021.01.23. 56 Views 0 Likes 0 Ratings

56 Views 0 Ratings Rate it

Mechanikus billentyűzet fénykép
Thedavidpen / Shutterstock.com

Úgy ugrottam a mechanikus billentyűzetre, mint sokan, akciós Razer Blackwidow-val. Ez hat évvel ezelőtt volt. Őszintén szólva nem tudom megmondani, hogy hány billentyűzetet vásároltam és építettem azóta, mert sokukat dekonstruálták, „kannibalizálták”, hogy alkatrészeket más billentyűzetekbe helyezhessenek. Mert vadászaton vagyok.

Nagyjából befejeztem a „fő” billentyűzetemet, a nevetséges egyedi projektet, amelyet munkához használok (a tetején ülök más nevetséges egyedi projekt). Ha kíváncsi vagy rá, ez egy vezeték nélküli Varmilo VB87M, a nehezen megtalálható alumínium kiegészítő tokkal, a BOX Navy-ra cserélt kapcsolókkal és a Galaxy Class DSA billentyűzetekkel. Nem, amire vadászok, az a “tökéletes” hordozható mechanikus billentyűzet, vagy legalábbis a tökéletes számomra. Olyan elemről van szó, amely, amennyire meg tudom mondani, még nem létezik.

A bezárásnak azt a részét nem építéssel töltöttem extravagáns kopogtató LEGO szettek, de apró billentyűzetek vásárlása, módosítása, tesztelése és visszaküldése. Olyan dologra vadászok, amely lehetővé teszi, hogy a (viszonylagos) csendet beírjam a nyilvánosság elé, így kimehetek egy táblagéppel a Starbucks-ba, és szívem szerint dübörgök anélkül, hogy zavarnám a körülöttem lévőket.

Az az irónia, hogy ezt a COVID-járvány idején tettem (és amúgy sem igazán hagyhatom el a házamat), és nem lennék elég közel másokhoz, hogy zavarjam őket, ha tehetném, nem veszett el.

Egy nagyon meghatározott halmaza Készségek Jellemzők

Egyébként itt vannak azok a funkciók, amelyekre keresek:

  • 60 vagy 65% ​​-os hordozhatósági tényező
  • Bluetooth (és belső akkumulátor) a vezeték nélküli kapcsolatokhoz
  • Hotswap aljzatok a különböző „csendes” kapcsolók kipróbálására
  • Prémium anyagok (lehetőleg fém tok)
  • Teljes programozhatóság a furcsa szamár egyedi elrendezésemhez

Nincs szükségem magukra a kapcsolókra vagy a kulcskapcsokra – ezeket el tudom látni növekvő gyűjteményemből. A kis billentyűzeteket nem nehéz megtalálni, és nem is hotswap aljzatokkal– mindkettőből több tucat található az Amazon-on, nem kell vadászni az egyedi beszállítók után. Van még néhány, szép fém tokkal. A Bluetooth billentyűzetek több éve meglepően vékonyak voltak a földön, mechanikus formában, de most már lehet több kínai gyártótól.

Razer Huntsman Mini
Michel Crider

A kincsvadászat meglepően nehéz aspektusa a programozhatóság volt. Korábban már hárfáztam ezen, de szerintem feltétlenül elengedhetetlen, hogy egy kis billentyűzet teljes programozási lehetőségeket kínáljon, beleértve az FN módosító gomb körüli mozgást is. Ez azért van, mert a „TKL” méretnél kisebb billentyűzet már arra kéri a felhasználót, hogy tanuljon meg egy új elrendezést, esetleg különböző nyílbillentyűket tartalmazva. A mindennapi használat kényelméhez fontos, hogy testre szabhassa a különböző nem tipizálási funkciókat.

Saját munkafolyamatomhoz mindig bekapcsolva lévő nyílbillentyűkre van szükségem, és viszonylag könnyű hozzáféréssel (vagyis egy réteggel lefelé) hozzáférhetünk a hangerő, a némítás és a Képernyő nyomtatása gombhoz. Bónusz lenne a lejátszáshoz / szünethez való hozzáférés és a dedikált Delete billentyű opciója. A dedikált nyílgombok az igazi gyilkosok a 60% -os méretben. Szeretném tudni használni a jobb oldali Alt, Windows, Menu és Ctrl billentyűket a négy nyílgombhoz, ha a fürt nem érhető el. Ebben az esetben a Caps Lock funkcióbillentyűt használom.

Bezár, de nincs szivar

Több billentyűzetet láttam közel ehhez a platonikus hordozható ideálhoz az elmúlt évben. A Csepp (Massdrop) ALT messze a legszebb billentyűzet, amelyet ebben a formában kipróbáltam. Programozása kiváló, teljes fémszerkezetet használ, gyönyörű mágneses lábakkal, és hotswap kapcsolókkal rendelkezik. Jaj, nem vezeték nélküli. Nem jelölt az én igényeimre.

Drop Alt Mechanical Keyboard
A Drop ALT tökéletes lenne nekem, ha vezeték nélküli lenne. Michael Crider

Kipróbáltam a Keychron K6. Remek elrendezéssel, többeszközös Bluetooth-kapcsolattal, valamint opcióval rendelkezik egyfajta fém tokhoz (fém műanyag fölött) és hotwap kapcsolókhoz. Kár, hogy a kulcskiosztások megváltoztatására nincs mód, és a rettenetes „könnyű” gomb, ahol a Törlés billentyűnek lennie, fájdalmat okoz az írásban. Kulcskron ígéretet tett a billentyűzetek újraprogramozásának módjára 2020-ban, és nem szállított. (Mind azt hitted, hogy ezt elfelejtem, mi?) Ez van továbbra is olyan programokra irányítja a felhasználókat, mint a SharpKeys programozáshoz, ami hiábavaló, ha különböző billentyűzeteket használ egy Windows géphez, vagy valóban, ha a Keychronját laptophoz vagy Chrome géphez szeretné használni. Jobb, Keychron.

Keychron K6 táblagéppel
A Keychron K6 az összes megfelelő hardveres jegyzetet eléri, de nem kínál programozást. Michael Crider

vettem az Epomaker SK61S az Amazon-tól. Papíron minden megvan, amire szükségem van: hotswap kapcsolók, Bluetooth, 60% -os elrendezés, kulcs programozás. Amikor beértem, azt tapasztaltam, hogy a kapcsolókat elég nehéz kijutni és visszahozni, de ez nem üzletkötő. Ha megvannak a kívánt kapcsolók, nem kell ezt rendszeresen megtenni. Aztán elindítottam az egyéni elrendezés és rétegek programozásához szükséges Windows eszközt … és a szívem összetört. Nem volt mód az FN kulcs mozgatására, vagyis lehetetlen volt megszereznem azt a bal alsó nyílcsoportot. Még egyszer legyőzve visszaadtam az Amazonnak.

Epomaker SK61S
Epomaker

Néhány évvel ezelőtt még megpróbáltam saját billentyűzetet készíteni. Sikerült egy divat után – fel kellett találnom az egyedüli Bluetooth-képes NYÁK-kat, amelyek egyedi billentyűzet-készítők számára készültek (amely sajnos már nem készül), és véglegesen forrasztanom kell a kapcsolókat. Még azt is hagyta, hogy öt gombot használjak azon a jobb alsó fürtön – négy nyílgombot és egy FN gombot. Kaptam egy egyedi lemezt, amelyet kinyomtattam az elrendezésemhez, és még egy használt Poker 3 tokot is felkutattam, mert ez egy szép, könnyen elérhető, minimális tok. Csak annyit kellett tennem, hogy a Dremel kinyújtott egy nagyobb lyukat az USB-C porthoz, és óvatosan helyezzen el egy 3,7 voltos akkumulátort, hogy ne szúrja el.

De annak a billentyűzetnek a NYÁK-ja … nem volt megfelelő. Gyakran lekapcsolódott a Bluetooth-ról, és ismételt billentyűleütéseket adott a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Ha több Bluetooth-kapcsolat volt aktív, nevezetesen egér és fejhallgató, akkor ez zavarja a többi eszközt. Nagyon keményen próbáltam szeretetteljes munkámat beváltani, de erre csak egy órányi problémamentes gépeléssel nem lehetett megbízni. Ez a sok órás (és dolláros) munka most kihasználatlanul ül a szekrényemben.

Törékeny kompromisszum

Pillanatnyilag eldöntöttem egy olyan hordozható billentyűzetem jelöltjét, akitől nem vagyok elragadtatva, de amely technikailag megfelel a fenti pontoknak. Ez a GK68XS, az Epomaker billentyűzet valamivel nagyobb változata, amelyet korábban vásároltam. Ugyanazokkal a szolgáltatásokkal rendelkezik, plusz egy további hat billentyű, amelyek lehetővé teszik számára a teljes nyílfürtöt (sajnos „gömbölyített” jobb váltógombbal). Ez a kis módosítás lehetővé teszi számomra a nyílbillentyűk használatát anélkül, hogy mozgatnom kellene az FN billentyűt.

EPOMAKER GK68XS
Michael Crider

A programozás ugyanolyan rossz, mint a kisebb billentyűzeten, de hozzáadhatok dedikált hangerőgombokat, és a Print Screen-t valami könnyen megjegyezhetőhöz köthetem. Bluetooth-ja sokkal megbízhatóbb, mint az én egyéni munkám, a hot-swap kapcsolók látszólag tovább vannak fejlesztve, és kényelmesebb rövidebb profilú, mint a Keychron. Kailh BOX Silent Brown kapcsolóival használom, amelyek a hall-effektus szárainak csodálatos érzésével és egy kis tapintható dudorral rendelkeznek, de belső habbal csillapítják a billentyűk hangját, hogy ne zavarják a képzeletbeli Starbucks mecénásait (vagy a barátnőmet). amikor a nappaliba gépelek).

EPOMAKER GK68XS közelkép
Ez a furcsa visszalépés billentyű és a furcsa egyedi elrendezésem között a billentyűzet ezen része nagyon furcsa. Michael Crider

De természetesen van egy hátránya is. A GK68XS esetében ez a Backspace / Delete gomb. A legtöbb 65% -os billentyűzet ott tartja a Backspace-et, ahol általában van, és a Delete mellé helyezi a jobb oldalon. Valamilyen oknál fogva ez a billentyűzet egy Backspace billentyűt áthelyez, leteszi a Delete parancsot (ahol a TKL táblán lenne, de ami itt kínos), és a tilde billentyűt bal oldalról jobbra mozgatja. Mit?

Ez bosszantó. De működőképes. Ez a hatékonyan lerövidített Backspace olyan dolog, amihez igazítani tudom az izom memóriámat, és a billentyűzet többi funkciója elég nagyszerű. Rendeltem ehhez egy fém tokot azzal a szándékkal, hogy félig állandó hordozható deszkává tegyem. Remélhetőleg még a nyilvánosság előtt is használhatom valamikor ebben az évben, miután befejeződött az oltásra várt hosszú várakozás.

Nincs olyan dolog, mint a Végjáték

Ezt a billentyűzetet fogom használni. Élvezni fogom ezt a billentyűzetet. De veszek (vagy építek) még egyet. Esetleg még az év vége előtt. Mert a tökéletességre törekszem, pedig tudom, hogy nem tudom elérni.

A csúcskategóriás mechanikus billentyűzet közösségben van egy pszichológiai cél – a „végjáték”. Az ötlet az, hogy elegendő időt és pénzt költhet el kutatásra, vásárlásra, építésre, programozásra, csípésre, hogy tökéletes billentyűzetet kapjon … vagy legalábbis a tökéletes billentyűzetet. A Glorious ezt sok ember számára próbálja elkészíteni a közelgő GMMK Pro, például.

GMMK Pro promóciós kép
Dicső

Ez a fajta gondolkodás szinte minden hobbira kiterjed. Láttam ugyanezt olyan emberekkel, akik szeretik az otthoni irodai beállításokat, kerékpárokat, gitárokat, házimozikokat vagy konyhákat építeni és testre szabni, vagy valami oly egyszerűnek tűnő dolgot, mint egy töltőtollat. Jelentős másikom ezt kaktuszokkal és pozsgásokkal teszi. Bárhol is van elkölthető jövedelem valamire, amit élvez, az ötlet, hogy ezt úgy tudja megtenni, hogy tökéletesítse, közös célnak tűnik.

Korlátozott kiadású Fender Noir Telecaster
Szerkesztőnk, Cam’s Fender Noir Telecaster, csupasz csülökkel, Piledriver hangszedővel. Cameron Summerson

Van egy közvetlenül kapcsolódó mondás a billentyűzetfigurák körében: “Nincs olyan, hogy végjáték.” Ez a cikk azt az alapgondolatot tárja fel, hogy bármennyi időt és pénzt fordít a tökéletesítésre, valami visszatér. Lehetséges, hogy ez az a nyaggató érzés, hogy bármennyire is „tökéletesnek” gondolja a jelenlegi beállításait, tudja, hogy ez egy kicsit jobb is lehet.

De azt hiszem, erre a gondolatra kevésbé cinikus válasz van. És ez az, hogy maga a hobbi szeretete arra készteti Önt, hogy újra és újra visszatérjen, hogy megtalálja új „tökéletes” billentyűzetét. Nem azért, mert szükséged van rá, hogy jobb legyen, vagy akár valóban azt akarod, hogy jobb legyen. Hanem azért, mert maga a keresés az, amit élvezett, és ennek a keresésnek az megosztása az ugyanazon úton lévő emberekkel.

A szacharin megszólaltatásának kockázatával az igazi „végjáték” a barátok (és a billentyűzetek) voltak, akikkel útközben találkoztam.
Source link


56 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok