Tücsök riasztás házilag: 4 ügyes módszer

Avatar Gadam | 2022.12.08. 1580 Views 0 Likes 0 Ratings

1580 Views 0 Ratings Rate it

tücsök riasztás házilag

Ha a tücsök megkeseríti az életed, vagy az estéidet, érdemes humánus riasztó módszerekhez folyamodnod. Megmutatunk 4 ügyes, házilag alkalmazható megoldást. Mindegyik szakértői forrásból származik.

Tücsök riasztás házilag szappannal

Az egyik legegyszerűbb szer a tücsköktől való megszabaduláshoz a rovarölő szappan keverék. Ez a stratégia jól működik, és nem teszi szükségessé a káros rovarirtók használatát. A mosogatószappant gyakran használják otthoni kezeléseknél, de nem feltétlenül riasztja el a tücsköket.

Összetevők:

  • 1 teáskanál folyékony rovarirtó szappan
  • 4 csésze víz

Elkészítés, teendők:

Egy szórófejes flakonban keverd össze a szappant és a vizet. Fújd be a ház egy kis részét a keverékkel. Másnap ellenőrizd, hogy nem történt-e elszíneződés a szöveten, a festéken vagy más károsodás.

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja a tücskök elpusztításának, ha az oldatot minden olyan felületre ráfújod, ahol a rovarok összegyűlnek. A teljes lefedettség fenntartása kritikus fontosságú, mert minden kezeletlen terület újrafertőződéshez vezethet.

Cédrus olaj tücsök riasztáshoz házilag

Egy másik természetes rovarriasztó a cédrusolaj. Ez a recept szintén házi készítésű permet a tücskök távoltartására és ideális házi készítésű riasztó spray. Amikor a tücskök vagy más bogarak olajjal érintkeznek, ozmotikus kiszáradáson mennek keresztül és elpusztulnak.

Összetevők:

  • 1 csésze víz
  • 30 csepp cédrusolaj

Elkészítés, teendők:

A tücsökriasztó spray elkészítéséhez keverd össze a cédrusolajat és a vizet egy szórófejes flakonban. Permetezd a spray-t minden olyan területre, ahol tücskök tevékenykednek. A cédrusolajos házi tücsökriasztónak megvan az a plusz előnye, hogy nem mérgező és még kellemes illatot is áraszt.

Használj természetes ragadozót a kültéri tücsökriasztóhoz

A ragadozó rovarok természetes tücsökriasztó hatásúak. Bár a házon belül nem praktikus használni őket, a természetes ragadozó állatok és rovarok segítenek csökkenteni a tücsökpopulációkat a szabadban. Próbálj meg szalamandrákat, békákat vagy varangyokat elhelyezni az udvaron, hogy azok természetes tücsökriasztóként működjenek, feltéve, hogy megfelelő környezetet biztosítasz ezen élőlényeknek a fenntartásához. Ha a kertedet vonzóbbá teszed a rovarevő madarak számára, azzal megoldhatod a tücsökproblémát.

Tücsök riasztása házilag „NeeM” olajjal

A neemolaj természetes tücsökriasztó. Mivel a tücskök gyorsan elfoglalhatják a lakást, mind belül, mind kívül, a neemolaj természetes rovarölő szer, amely kiküszöböli ezeket és más kártevőket. Az ebben az olajban lévő vegyületek megzavarják a rovarok hormonális rendszerét, és a rovarok táplálkozási, szaporodási és tojásrakási képességei döntően sérülnek általuk.

Összetevők:

  • 2 evőkanál neem olaj
  • 4 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 csésze víz

Elkészítés, teendők:

Használd a tücsökirtót olyan felületeken, ahol a rovarok összegyűlnek, miután az összetevőket egy szórófejes flakonban alaposan összeráztad.

Tücsök riasztás házilag videó

Nézd meg ezt a videót további tippekért, trükkökért, amit alkalmazhatsz. Vagy csak azért, hogy könnyebben emészthetők legyenek az imént olvasottak, és saját szemeddel láthasd az eredményeket.

 

Forrás: Natural Cricket Repellents – DIY Cricket-Repellent Solutions (tipsbulletin.com)


1580 Views 0 Ratings Rate it