Káprázatos tükörzselé készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.12.26. 217 Views 0 Likes 0 Ratings

217 Views 0 Ratings Rate it

tükörzselé házilag

A tükörzselé készítése nem kell, hogy lehetetlen küldetés legyen! Ez az egyszerű recept mindössze 5 hozzávalóból áll, és például egy már kihűlt vajkrémes tortára tökéletes lehet.

Tükörzselé házilag hozzávalók:

 • 2.5 teáskanál vagy 1 kiszacskónyi ízesítetlen zselatinpor (7 g), 1/4 csésze vízben felhabosítva.
 • 1.5 csésze kristálycukor (300 g)
 • 3/4 csésze víz, szobahőmérsékletű (180 ml)
 • 2/3 csésze cukrozott sűrített tej (170g)
 • 2 csésze mini fehér csokoládé chips (350g)

Tükörzselé házilag eszközök:

 • digitális hőmérő
 • gél ételfesték
 • mikrohullámú sütő

Tükörzselé házilag elkészítés:

 1. Kezdd azzal, hogy 1 boríték kb. 2 1/2 teáskanál zselatint összekeversz egy tálban 1/4 csésze vízzel. Tedd félre, hogy a zselatin ki tudjon kelni, amíg elkezded a máz elkészítését.
 2. Önts 1.5 csésze kristálycukrot, 3/4 csésze vizet és 2/3 csésze cukrozott sűrített tejet egy hőálló tálba.
 3. Melegítsd 90 másodpercig magas fokozaton a mikrohullámú sütőben. Vedd ki a keveréket a mikrohullámú sütőből, és keverd meg alaposan. A cukornak ekkorra már nagyrészt, ha nem is teljesen, de fel kell oldódnia. Ha nem, akkor további 10 másodpercenként melegítsd a keveréket, amíg fel nem oldódik.
 4. Add hozzá a felvert zselatint, és addig keverd, amíg a zselatin teljesen feloldódik.
 5. Olvaszd fel a fehér csokoládéforgácsot a mikrohullámú sütőben, 15 másodpercenként melegítve, minden intervallum között megkeverve. Ha a fehér csokoládé teljesen felolvadt, öntsd a fehér csokoládét a meleg zselatinos keverékhez.
 6. Óvatosan keverd össze a keveréket, amíg teljesen összeáll. Öntsd át egy szitán, hogy eltávolíthasd a nem olvadt csokoládé darabkáit vagy a zselatindarabokat.
 7. Osszad el a mázat egyenletesen négy tál között. Színezd őket különböző árnyalatokra zselés ételfestékkel. A galaxis tükörmáz elkészítéséhez színezd őket kékre, lilára, feketére és rózsaszínre.
 8. Folytasd az időnkénti keverést (hogy megakadályozza a bőrképződést), amíg a máz el nem éri a 32 C fokot, vagy csak enyhén meleg tapintásúvá nem válik.
 9. Öntsd vissza az egyes színű mázat egy nagy tálba, felváltva a színeket, és a színeket öntsd össze, miközben öntöd őket.
 10. Tedd a kihűlt vajkrémes tortát (legalább 10 percig a fagyasztóban vagy 1 órán át a hűtőszekrényben) egy a tortalapnál kisebb kör alakú tárgy tetejére, és ezt helyezd egy nagy, peremes sütőlemez tetejére, hogy a lefolyó mázat felfogja.
 11. Kezdd a torta közepére önteni a mázat, majd lassan, körkörös mozdulatokkal haladj a torta széle felé, amíg a torta teljesen be nem borítja.
 12. Hagyd a mázat kb. 10 percig csöpögni, majd egy kis offset spatula segítségével kapard le a felesleges mázat a tortalap aljáról.

Forrás: Easy Mirror Glaze: 5-Ingredient Recipe and Tutorial (chelsweets.com)


217 Views 0 Ratings Rate it