Újítsa fel önbizalmát ezekkel a szokásokkal

Avatar admin | 2021.03.10. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az önbizalom helyreállításához ezekkel a szokásokkal című cikkhez

Fénykép: Love Solutions (Shutterstock)

Harvard Health Publishing számolt be arról, hogy az önbizalom haranggörbében emelkedik és esik: Ahogy öregszik, az önbizalom növekszik, 60 éves korában tetőzik, majd hanyatlani kezd. A kiadvány beszámolt róla teljes életen alapuló önbizalom, de az önbizalom ingadozik. Lehet, hogy elveszíti a bizalmát, miután kudarcot vallott egy projektben például az iskolában vagy a munkahelyen, vagy egy barátja vagy egy kedvesének elvesztése után. Mit tehet, ha különösen kemény rutinban van? Itt van egy rutin, amely segíthet a bizalomvesztés újjáépítésében.

Készíts reggeli rutint

Az öngondoskodásnak szentelt rendszeres reggeli rutin tele van egészségügyi előnyök, például a termelékenység és az energiaszint növelése, valamint a stressz csökkentése; a magasabb termelékenység és az alacsonyabb stressz pedig hozzájárulhat az önbizalom növeléséhez. Ráadásul a testével és elméjével való törődés segíthet a pozitív gondolatok motiválásában és az önbecsülés növelésében.

A reggeli rutin bármiből állhat, amennyiben következetes. Próbáljon kicsiben kezdeni az ágy megtakarításával, rendszeres bőrápolási rutin vagy meditáció megtalálásával. Bármi legyen is a szokása, ügyeljen arra, hogy elegendő időt szánjon rá, hogy ne érezze magát elsietettnek, miközben a napra készül.

Válassza ki az állításait

Használhatja egészséges szokásait, mielőtt felhasználja a napi felelősséget szokásos mentális gyakorlatok, amelyek növelheti az önbecsülést és növelheti az agy működését. Csak egy kis feladatot kell naponta végrehajtaniuk, hogy mintát hozzanak létre és kihasználhassák előnyeiket, ezért a napi megerősítéseket tekintsék nagyszerű indítási pontnak. Az Healthline közzétette a 2020 legjobb motivációs alkalmazásai ez segíthet abban, hogy pontosan ezt tegye – sEgyes alkalmazások napi megerősítéseket tartalmaznak, míg mások személyiségének és életstílusának megfelelő tevékenységeket kínálnak. Próbáljon következetességet építeni ezekre a gyakorlatokra, hogy visszapattanjon és hosszabb ideig tartson a hangulatában.

Tanuljon meg pozitív beszédet

Amikor különösen alkalmatlannak érzem magam, nehéz negatív beszédet pozitívra váltani. De ezeknek a negatív gondolatoknak a helyettesítésére szolgáló módszerek megtalálása nélkülözhetetlen a bizalom csökkenése fölé emelkedéshez. Nagyon jó elme néhány alternatív állítást javasol, amelyeket pesszimistának érez:

  • Ahelyett, hogy azt mondanád magadnak, hogy „ezt nem tudom kezelni” vagy „Ez lehetetlen”, próbáld emlékeztetni magad arra, hogy „Te is kezelheted” vagy „Csak annyit kell tennem, hogy megpróbálom”.
  • Ahelyett, hogy azt mondanád magadnak, hogy „semmit sem tudok jól csinálni”, amikor hibázol, emlékeztesd magadra, hogy „legközelebb jobban járok” vagy „legalább tanultam valamit”.
  • Ahelyett, hogy azt mondanád, hogy „utálod” a nyilvános beszédet, használj enyhébb munkát, például „nem szeretem”, és emlékeztesd magadra, hogy „mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei”.

Hála naplót vezet

A hála napló itt írhat egy listát azokról a dolgokról, amelyekért hálás vagy, általában napi vagy heti rendszerességgel. Ahogy megszokja, hogy kiírja háláját, az agya természetesen fel fogja építeni a készségét lelet napjának azon területei, amelyekért hálás lehet. Mint Robert A. Emmons, PhD, megosztva vele Nagyobb Magazin, „Menjen mélységbe a szélesség felett. Részletes kidolgozás egy adott dologról, amiért hálás vagy, több előnnyel jár, mint sok dolog felszínes felsorolása. ” Minél hálásabb vagy, annál valószínűbb, hogy újjáépíted a bizalmat abban, hogy jó dolgok vannak az életedben – és megérdemled őket.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok