Ültesse ezeket a szénanátha-barát virágokat, ha allergiája van

Avatar admin | 2021.06.26. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a következő cikkhez: Ültesse ezeket a szénanátha-barát virágokat a nyári tüsszögés ellen

Fénykép: apothostory (Shutterstock)

Az allergia – szó szerint – irritáló. Tüsszentést előidéző ​​pokoltájká változtatják azt az állítólagos derűs kültéri teret. Az Egyesült Államokban körülbelül 19,2 millió felnőtt és 5,2 millió gyermek él allergiás nátha– jobban ismert szénanátha, a Amerikai Asztma és Allergia Alapítvány.

De a jó hír az, hogy viráglehetőségek vannak alapvetően mindenki számára – még a szénanáthában szenvedők számára is. A trükk az, hogy a megfelelő növényeket szedjük. Itt van hat szénanátha-barát virág érdemes megfontolni.

Virágok szénanáthában szenvedőknek

Természetesen olyan tényezőket is figyelembe kell vennie, mint a helyi környezet és az időjárás, de itt van néhány viráglehetőség a kezdéshez, az Interflora jóvoltából:

Snapdragons

Az Antirrhinums néven is ismert snapdragonsnak szorosan záródó rügyei vannak, amelyek minimálisra csökkentik a pollen felszabadulását. “Azt mondták, hogy a” kegyes hölgy “jelentését ábrázolják, ezek a virágzás nektárt biztosít a darázs méheknek, akik egyike azon kevés rovaroknak, amelyek képesek” kinyitni “a virágot.” Interflora.

Bazsarózsa

Ez a népszerű, „nagy, fényűző taft-szerű virágfejű” nyári virág jó választás a szénanáthában szenvedőknek, mert a rovarok beporozzák, nem a szél.

Roses

As it turns out, people with allergies can, in fact, stop to smell the roses. That’s because roses only release small amounts of pollen into the air. Opt for the tight-budded varieties for even less pollen exposure.

Gladiolus

Gladioli originated in South Africa and have blooms containing pollen that is thick and sticky. This means that they’re usually pollinated by bees, instead of the pollen being transferred by the wind.

Astrantia

According to Interflora“Az Astrantia-t először a 16. században termesztették Nagy-Britanniában, és a házikert kedvencévé vált, amely a vadonban is növekszik.” Emellett általában alacsonyabb a pollentartalom is.

Hortenzia

A felsorolásban szereplő többi virághoz hasonlóan a hortenzia is a méhekre támaszkodik a beporzásban – vagyis természetes kialakításuk elriasztja a virágport a szélbe sodródástól (majd tüsszentéstől


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok