Ültesse ezeket a virágokat, amelyek egész nyáron virágozni fognak

Avatar admin | 2021.05.15. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az egész nyáron virágzó, ezeket a virágokat elültető cikkhez

Fénykép: Emi330 (Shutterstock)

Míg a kertészek szívesen töltenek minden nap időt és gondozzák növényeiket, mások inkább gyakorlati megközelítést keresnek. Az egy dolog, hogy tavasszal vagy nyár elején eltart egy kis idő, például néhány virág elültetésére, de ez nem garantálja, hogy egész nyáron egyenletes szőnyeg lesz a színes rügyekből.

De vannak olyan virágok, amelyek a nyári szezonban vagy annak nagy részében virágoznak – ezzel kissé megkönnyítve a munkáját. Íme néhány példa ezekre a fajtákra, jóvoltából Jeanne Huber a ThisOldHouse.com webhelyen.

Stella de Oro Daylily (Hermerocallis)

Követelmények: Teljes napsütéstől világos árnyékig, rendszeres víz. Növekszik évelőként zónák 3-9.

Hubertől:

A kemény és problémamentes nappali liliomok mutatós virágokat teremtenek a kard alakú levelek halma felett. Akár a kertben, akár egy vázában, minden virág csak egy napig tart; ők napvégül is liliom. De mindegyik szár számos rügyet tartalmaz, amelyek egymást követő napokon nyílnak. Az alacsony növekedésű Stella de Oro öt hónapig folyamatosan új szárakat aranysárga virágzással bont ki, jóval hosszabb ideig, mint a legtöbb liliom.

Globe Amaranth (Gomphrena globosa)

Követelmények: Teljes napsütés vagy részleges árnyék, mérsékelt víz. Bármely zónában évenként nő.

Hubertől:

Élvezés céljából ezeket a lóhere-szerű virágfejeket nehéz megverni. A papírvirágok sokáig kitartanak a kertben és friss csokrokban, és a virágzások könnyen száríthatók, télen történő használatra. A fajtától függően a virágok fehérek, pirosak, rózsaszínűek, lilásak vagy lilák. Az élénkpiros virágokkal díszített „Strawberry Fields” és az „All Around Purple” két kiemelkedő.

Lila hullám Petúnia (Petunia F1 ‘Wave Purple’)

Követelmények: Telt nap és rendszeres víz. Évenként növekszik az összes zónában.

Hubertől:

1995 előtt, amikor ezt a hibridet All-America Selection győztesnek nevezték el, a kertészek a petúniákat egyenes növényeknek gondolták. A lila hullámú petúniák (és később a hullámok rózsaszínben és orgonában történő bevezetése) inkább hasonlítanak a szőlőhöz – tökéletesen függő cserepekben, támfalak mentén vagy akár talajtakaróként is termeszthetők.

Évelő Hibiszkusz (H. moscheutos)

Követelmények: Telt napsütés, és rendszeresen bőséges víz. Évelő növényként nő az 5-10. Zónákban.

Hubertől:

A rózsa-mályva és a mocsári hibiszkusz néven is ismert, ez a kerti kiemelkedés keleti és déli őshonos vadvirágokból származott. A hatalmas vörös, rózsaszín vagy fehér virágok fajtától függően akár 2 láb és 8 méter magas szárak is lehetnek. Virágok késő tavasztól fagyig virágoznak. A szára minden télen visszahal a földre.

Profusion Zinnias (Z. hybrida)

Követelmények: Telt nap és rendszeres víz. Évenként növekszik az összes zónában.

Hubertől:

Növelje a cinézeket, ha azt szeretné, hogy képesek legyenek rengeteg virágot vágni a csokrokhoz, és még mindig élénk színű szalaggal rendelkezzen az ösvény vagy a gyep mellett. Minden zinnia virágzik forró időben, de a Profusion zinnia virágzik jó esésig, függetlenül az időjárástól.

A százszorszépszerű virágokkal rendelkező Profusion White, Orange és Cherry többszörös kertdíjat nyert. Ha bolyhos pom-pom-okat szeretne, keressen dupla Profusion fajtákat cseresznye, arany, fehér és „tűz”, narancsvörös színben.

Tehát itt van: a legtöbb virág érkezik a nyár folyamán.


Forrás link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok