Valójában nem olyan koszos, ha cipőt viselsz bent

Avatar admin | 2021.06.17. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Valójában a cikket nem olyan piszkos, ha bent viseled a cipődet

Fénykép: AnnaTamila (Shutterstock)

Országokban szokás a világ körül hogy vegye le a cipőjét, mielőtt bejön a házba. Néhány háztartás gyakorlati okokból teszi, míg mások cipőt vesznek le vallási okokból. Az Egyesült Államokban az otthoni cipő körüli beszélgetések gyakran zajlanak kötve baktériumok és mocsok. Bár ez érvényes aggodalomra ad okot, a cipője valószínűleg nem olyan koszos vagy csírás ahogy gondolod.

Mennyire csírás a cipőd?

Az az egyszerű tény, hogy a cipőd a földön jár, azt jelenti, hogy kötelesek követni a szennyeződéseket és a külső baktériumokat az otthonodban. LiveScience tanulmányokat talált, amelyek E.coli és Staphylococcus aureus (mikroba, amely néha bőr- és vérfertőzéseket okozhat). Azóta kiderült, hogy ezek a baktériumok riasztóan hangzanak, de valójában az esélye megbetegszik tőle elég alacsony. Kevin Garey klinikai gyógyszerész és professzor a WordsSideKick.com-nek elmondta:[f]vagy egészséges egyén, a cipőn lévő baktériumok valószínűleg nem jelentenek vagy csak minimális kockázatot jelentenek ”, mivel egy tipikus lábnyomban egyszerűen nincs ugyanazon törzs több ezer mikrobája, amelyre szükség lenne valakinek a megbetegedéséhez.

A cipőkön található egyéb gyakori maradványok a peszticidek és a herbicidek, vagy olyan vegyi anyagok, mint a kátrány és más építőanyagok. MegegyezésH-nakealthline, „[t]ezek a vegyi anyagok olyan egészségügyi kockázatokkal járnak, mint a bőr vagy a szem irritációja, és olyan súlyosak, mint a rák. ” De még egyszer, bezeknek az anyagoknak a nyomába jutása az otthonba a cipőjén valószínűtlen, hogy növelné a bármilyen betegséggel járó kockázatot.

De eltávolítani azok cipő, ha akarod – vagy ha a házigazdád kéri

Jó tudni, hogy a cipőd valószínűleg nem követi nyomon a betegségeket vagy a családod. De fvagy néhány, még mindig nagy a vágy hogy cipőt vegyen le, mielőtt belépne egy otthonba. Ha kívül hagyja a cipőjét, csökken a cipő mennyisége piszok és por a házában, így sokkal könnyebb a takarítás. Egyes padlók hajlamosak a horzsolásokra és az ütésekre, így a cipő eltávolítása enyhítheti a kiegészítőt elhasználódás.

És as említettem, a cipőeltávolítás bizonyos kultúrák és nevelések része, ezért légy udvarias. Ha egy háztartás egyértelművé teszi, hogy a cipő nem megengedett, akkor ne nyomja meg a kérdést: Teljesen rendben van hogy cipőmentes háztartást akarjon.


Forrás link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok