{Vegán, alacsony zsírtartalmú} Savanyú kifli recept

Avatar admin | 2021.02.06. 29 Views 0 Likes 0 Ratings

29 Views 0 Ratings Rate it

A savanyú tészta most minden düh, és jó okokból! A kenyér otthoni készítése ennek a nyüzsgő élesztőnek az egyik legkielégítőbb dolog, amit tehet. De tudtad, hogy a kovászt nem csak kenyérhez használhatod? Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készíthet és süthet kovászos kiflit a semmiből.

A savanyú kifli sokkal ízesebb, mint a hagyományos, és különösen alkalmas sós töltelékekhez, például sajthoz vagy sonkához. Ha élvezi az édes és savanyú ételeket, akkor a lekvár is csodákat tesz. Nézze meg a választékunkat cukormentes lekvár receptek.

A croissant-t kissé el kell készíteni, de az utasításokat könnyen követhető és jól részletezett lépésekben bontottuk le, ezért ne féljen!

Először is feltételezzük, hogy a kovászod már valahol a konyhádban pezseg. Ha nem, nézd meg ez a videó hogy megtanulják elkészíteni.

Néhány módosítást elvégeztünk a hagyományos croissant-recepten, és elkészítettük egészségesebb és vegánabb:

  • Az aktív élesztőt kiváltuk kovászra.

  • A vajat lecseréltük olaj terjedése; erről bővebben alább.

  • Teljes kiőrlésű lisztet adtunk hozzá, hogy minél több egészséges rostot kapjunk.

A klasszikus kiflik sok vajat használnak, ezért nem túl egészségesek és nem vegánok. Még a vegán receptek is egészségtelen összetevőket használnak, például margarint, pálmaolajat vagy kókuszolajat.

Croissant-jaink tejmentes, vegán és egészséges készítéséhez minden egészségtelen zsírt elárasztottunk, és a kínai cukrászok által alkalmazott módszert alkalmazzuk: a növényi olaj kenést. A növényi olaj liszttel történő keverésével olyan pasztát kapunk, amely félig olvasztott vajra hasonlít. Ez a kenés ropogós és pelyhes kiflit ad nekünk a klasszikus péksüteményben található zsírok töredékével.

Lássuk, hogyan viszonyulnak vegán kovászos kiflink a hagyományoshoz. Az egyik süteményünk a zsírok fele, tízszer kevesebb telített zsír és háromszor több rostot mint egy klasszikus kifli. Elképesztő, igaz? Akkor mire várunk? Csináljuk ezt együtt!


Source link


29 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok