Tennivalók és tennivalók egy felújított laptop vásárlásához

Avatar admin | 2021.07.20. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Kép a felújított laptop vásárlásának tennivalói és tilalmai cikkhez

Fénykép: Studio Peace (Shutterstock)

Új laptop vásárlása – a az egyik – költséges törekvés. Még az alapmodell MacBooks is több mint ezer dollárba kerül, és ez nagyjából ugyanaz a történet egy Dell XPS esetében.

Pár száz dollárt spórolhat egyszerűen felújított vásárlással. Bár nem tűnhet jó fogadásnak egy olyan eszközre, amelyre minden nap támaszkodni fog, a megbízható (tanúsított) üzletből felújított vásárlás lényegében egy szinte új termék vásárlását jelenti, igaz, több száz dolláros kedvezménnyel.

De az ördög a részletekben rejlik. Ha egy felújított laptop piacán van, itt tudnia kell a vásárlás megkezdése előtt.

A felújított biztonságosabb alternatíva a használt vásárláshoz

Könnyű megvásárolni egy használt laptopot – rengeteg ilyet talál a webhelyeken Craigslist vagy eBay. De a használt vásárlás is hatalmas hazárdjáték. Az online lista alapján nem tudja pontosan megítélni a belső elektronika állapotát.

A felújított laptopok általában tanúsítási folyamaton mennek keresztül, amelynek során a hardvert és az elektronikát ellenőrzik annak érdekében, hogy minden rendben legyen, és a hibás alkatrészeket kicseréljék. A felújított (vagy inkább igazoltan felújított, ahol az ellenőrzést és a javításokat a gyártó maga végzi) vásárlása sokkal biztonságosabb alternatíva.

Ami a laptopokat illeti, a legtöbb felújított terméket keveset használják; sok olyan új gép, amelyet eredeti vevője adott vissza a visszatérési időszak alatt.

Tippek egy felújított laptop vásárlásához

Mielőtt elkezdené vadászni egy felújított laptopra, érdemes szem előtt tartania néhány dolgot:

Csak megbízható forrásokból vásároljon

Számos olyan webhelyet talál, amely felújított laptopokat árul (néha őrült árengedményekkel), de a legjobb, ha távol tartja magát ezektől az alacsony ballerektől, mivel nincs jó módszer a felújítási folyamat ellenőrzésére. Könnyedén egy törött vagy sokat használt laptophoz juthat.

Megbízható forrásból történő vásárlás (ezek közül többre is kitérünk alább) azt a nyugalmat kelti, hogy a készüléket alaposan tesztelték a vásárlás előtt.

Kutassa meg, mit jelentett a felújítási folyamat

Nincs egyértelmű meghatározása a „felújított” kifejezésnek, és gyakran találkozik olyan kifejezésekkel, mint a „tanúsított felújított” és a „felújított”, amelyeket felcserélhető módon használnak.

Ezért fontos ellenőrizni a laptop felújításának folyamatát. Ezt általában a termékleírás oldalon találja meg. Általában azt állítom, hogy „tanúsított felújított” vagy „a gyártó felújított”. Akkor jó, ha megy, de a legjobb, ha az eladó megadta a teljes folyamat ellenőrzőlistáját.

Ellenőrizze a jótállást

Az, hogy felújított terméket vásárol, nem jelenti azt, hogy nem kaphat garanciát. Az első féltől származó webhelyek, mint például az Apple és a Dell, egy teljes év garanciát kínálnak Önnek (azzal a lehetőséggel, hogy tovább meghosszabbítsák), a harmadik fél webhelyei pedig egy héttől egy hónapig, vagy annál hosszabb ideig kínálhatnak.

Olvassa el az eladó véleményét

Ha harmadik fél felújító webhelyéről vásárol (például az Amazon vagy a Newegg), feltétlenül olvassa el az értékeléseket. Nagyon jó ajánlatokkal találkozhat régebbi, alacsony kategóriájú, felújított laptopok esetében, de csak akkor tudja meg, hogy az eladó teljesíti-e az ígéreteket a vélemények elolvasásával. Különösen ajánljuk ezt, ha „Megújított” laptopot vásárol az Amazon-on, ahol több száz eladó sorolt ​​fel hasonló termékeket.

Ne vásároljon régebbi vagy szuper olcsó modell csak a pénz megtakarítása érdekében

Bár nagyon soknak tűnhet, általában tartózkodnia kell egy felújított, 2-3 évnél idősebb laptop vásárlásától. Rengeteg ilyen mélyen leértékelt gépet talál az olyan webhelyeken, mint az Amazon, de általában nem éri meg a fáradságot.

Még akkor is, ha felújított laptopot vásárol, győződjön meg róla, hogy csak egy vagy két éves. Ez azt jelenti, hogy a belső elemek, például a merevlemez, az akkumulátor és a képernyő, az elkövetkező években is jól működnek.

Célszerű távol maradni az igazán olcsó felújított Chromebookoktól vagy általában a csúcskategóriás Celeron alapú laptopoktól. Bár az üzletek csábítóak (akár 100 dollárig is elérhetőek), ezek a gépek nem sokáig fognak tartani, mielőtt a teljesítményük csúszásba süllyedne.

Megbízható források felújított laptopok vásárlásához

Nem minden laptopot fejlesztenek egyformán. Szóval hogyan lehetne biztos abban, hogy ne kerüljön csöppségbe? Megbízható, ellenőrzött forrásból vásárolhat. Kicsit többe fog kerülni, de megéri.

alma

Az Apple felújított programja arról híres, hogy közel új állapotú MacBookokat kínál, több mint 15% kedvezménnyel. Például megvásárolhatja a legújabb MacBook Air-t 849 dollárért, szemben a 999 dolláros matrica árával.

Minden MacBook átmegy az Apple tesztelési és javítási folyamatán (ha szükséges), és Ön egy év garanciát kap (kétéves meghosszabbított garancia lehetőségével az Apple Care + használatával).

Dell

Ha felújított Windows laptopot szeretne vásárolni, akkor valóban nem járhat jobban, mint a Dell tanúsított felújított programja. Számos laptopot talál, amelyek közvetlenül a Dell webhelyén érhetők el.

Ezeket a gépeket két kategóriába sorolják: Scratch & Dent és Certified Refurbished. Minden termék ellenőrzött és tanúsított, de a Scratch & Dent modelleken lehetnek látható karcolások vagy horpadások, amelyek nem befolyásolják a teljesítményt (és általában olcsóbbak).

A Dell felújított üzletét naponta frissítik, és folyamatosan érkeznek új modellek, ezért folyamatosan ellenőrizze naponta, hogy nagyon sokat találjon.

Legjobb vásárlás

A Best Buy webhelyén és üzleteiben egyaránt nagy a felújított laptopok választéka. Mindenféle modellt talál itt, a nyitott doboztól a tanúsított felújításig. A nagy doboz kiváló hely, ha középkategóriás, felújított laptopokat keres.

Newegg

NeweA gg az egyik legnépszerűbb hely laptopok és PC perifériák vásárlásához. Felújított részük sokféle felújított laptopot kínál Chromebookok régebbi MacBookok és újabb Windows laptopok.

As NeweA gg viszonteladó, ezek a laptopok nem tanúsítottak felújítottak, és Ön nem kap garanciát. De a másik oldalon az árak meglehetősen olcsóak, a megbízható NeweA gg névnek van némi súlya, és van egy bő 90 napos csereablak (vásárlás előtt feltétlenül olvassa el az értékeléseket).


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok