{Vegán, cukormentes} Matcha Manju | Élelmesen

Avatar Gadam | 2021.01.31. 55 Views 0 Likes 0 Ratings

55 Views 0 Ratings Rate it

Soha nem ment el egy japán pékség mellett, hogy lélegzet-visszafojtva lássa az apró, tökéletes finomságok precizitását és kivitelezését? Nos, szerencsére nem minden japán desszert igényel ilyen készségeket. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetünk egy egyszerű, mégis finom japán édességet, Manjū (Manjuu; Manju) néven. Matcha porral készítjük őket, és energizáló csemegévé változtatjuk őket.

A Manju párolt, bolyhos zsemle, édes vörös babpasztával töltve. Közepes méretű kavicsnak tűnik: alul lapos, felül felül kerek. Nem minden manju zsemle egyforma. Egyesek rizslisztből, mások búzából vagy hajdina lisztből készítik őket. Egyes receptek tojást használnak, mások pedig nem. Ami a hagyományos receptekben közös anko – vörös bab és cukor paszta.

Szokásunk szerint gondoltuk a recept egészségesebbé és étrend-barátabbá tételét. Tehát a mi Manju-m lesz tojás nélküli, vegán, és finomított cukrok nélkül készült. Ha gluténmentesen szeretné elkészíteni őket, kölcsönkérheti a tésztát a miénktől gluténmentes kannoli héjak receptet, és cserélje ki a kakaóport matchával.

Cukormentes matcha manju készítéséhez mi magunk készítjük a vörös babot. Dátum-pasztát fogunk használni fehér cukor helyett. A hagyományos felhasználásával elkészítheti adzuki bab vagy a gyakoribb vörös vesebab. Az alábbi utasításokban elmondjuk, hogyan kell csinálni mind nyers, mind konzerv babokkal. A konzerv bab felhasználása gyorsabb.

A dátumok természetesen édesek, közepesen alacsony glikémiás index és glikémiás terheléssel rendelkeznek. Mivel nem használtunk túl sok dátumot, még a cukorbetegek is naponta egy marék ilyen manju zsemlét élvezhetnek gond nélkül[1]. Ezért ezek a manju tökéletesen megfelelnek a diétázóknak.

Összességében a fehérjék és a matcha keveréke, valamint a finomított cukrok hiánya teszi manju egészséges és energikus harapnivalókká. Egyetlen zsemle gazdag a zöld tea fellendítő tulajdonságaiban, nulla zsír és csak 6% RDI cukor. Ráadásul ez lehet a kísérlet a japán cukrászda gyönyörű világába! Egyelőre érezd jól magad az alábbi receptünk szerint, és élvezd a cukor nélküli manju zsemlét.


Source link


55 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok