Vegán Hawaii tekercs recept | Élelmesen

Avatar Gadam | 2021.02.01. 33 Views 0 Likes 0 Ratings

33 Views 0 Ratings Rate it

Kipróbáltad már hawaii tekercseket? Élvezed, barátom! Ma megmutatjuk, hogyan lehet a klasszikus receptet sokkal egészségesebbé tenni. Hawaii tekercsünk mindkettő vegán (tejmentes, tojás nélküli) és cukormentes, val vel extra szálak.

Ahogy a neve is mutatja, ezek a tekercsek híresek Hawaiin. Nagyon hasonlítanak a portugál édes kenyérhez, és valójában a portugálok vitték a receptet Hawaiira, amikor ott telepedtek a 19. század körül. Milyen ez az édes tekercs? A hawaii kenyér puha és párnás, akár egy briós.

Ami különleges bennük, az a használata ananászlé édesítőszerként. Ez adja a tekercseknek azt az édes trópusi árnyalatot, amely a boldog ünnepekre gondol! De a puha és bolyhos állag elérése érdekében a klasszikus recept nagymértékben használja a tojást és a vajat. Találd ki? Megmutatjuk, hogyan lehet egyformán finom tekercset készíteni nélkül felhasználásával bármilyen vaj, finomított cukor, vagy tojás!

Ehhez a cukrokat extra ananászlével helyettesítjük. Mivel a cukor sütés közben megolvad, a folyékony összetevőhöz hasonlóan viselkedik. Sőt, az ananászlé természetesen édes. Tehát a cukrok cseréje több ananászért nem változtatja meg a recept szerkezetét, de egészségesebbé teszi.

Ezután kicseréljük a tojásokat kókusz joghurttal, és vaj helyett olajat használunk. Ez utóbbi két változtatás a hawaii tekercsünket teljesen vegánvá, extrtrópusi jellegűvé tette, és nem tartalmazta azokat a csúnya telített zsírokat és koleszterint.

Végül a sima és a teljes kiőrlésű liszt kombinációját fogjuk használni a csak fehér liszt helyett. Így növeljük a receptben lévő rostok számát. Több rost egyenlő az egészséggel, mivel a rostok ellensúlyozzák a cukrok felszívódását a véráramba.

Nagyon büszkék vagyunk ezekre a zsemlékre. Finom, egészséges és igazán szórakoztató az elkészítésük. Ahhoz képest, amit a hagyományos receptből kap, vegán hawaii tekercsünk van 4-szer kevesebb telített zsír, 50% -kal több rost, és háromszor kevesebb cukrot. Csak kövesse az alábbi lépéseket, és élvezze!


Source link


33 Views 0 Ratings Rate it