Vegán libanoni baklava juharral

Avatar admin | 2021.02.01. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

A Baklava egy ízletes közel-keleti csemege, amely ropogós filo (filo) tészta rétegekből és ropogós diófélékből áll, mindegyik ragacsos szirupban mázolva. Bármennyire is jól hangzik, a hagyományos recept sokkoló mennyiségű vajat és cukrot használ. Ettől a csemege nem alkalmas diétás senkinek, és nem is vegán. Próbáljuk meg javítani ezen.

Az alábbiakban meg fogjuk tenni vegán libanoni baklava vaj és méz nélkül.

De először is mi a különleges a libanoni baklavában? Ez a variáció a kedvencünk, mert rózsavizet használ az extra ízhez. A rózsavíz a vízből és a rózsaszirmokból készült esszencia. Fantasztikus illata és íze van, és olyan jól játszik a dióval és a sziruppal a baklavában.

A vegán és egészségesebb baklava elkészítéséhez a vajat olajjal, a fehér cukorszirupot pedig juharsziruppal helyettesítettük. A juharszirup körülbelül 30% -kal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a fehér cukor, hozzájárulva ennek a receptnek a jobb táplálkozási profiljához.

Annak ellenére, hogy jól haladtunk és javítottuk a hagyományos baklava táplálkozási profilját, ezt a receptet “3 szívből 1-nek” adtuk. A Foodaciously egyik szíve az “engedékeny” szót jelenti, ami azt jelenti, hogy ezt az ételt mértékkel és szórványosan kell élveznie.

Ha minden második nap ennek a desszertnek egy vagy két négyzetére korlátozódik, gond nélkül élvezheti a libanoni baklava csodálatos ízét. Valójában a baklavánk két négyzete csaknem 200 kalória és a cukor RDI 14% -a. Tökéletesen elfogadható, és sokkal jobb, mint a legtöbb más desszert.

JEGYZET: Az alapértelmezett összetevők kb. 40 négyzetből állnak, és egy adag két darabból áll. Az alábbi adagokat a háztartás igényeihez igazíthatja.


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok