Vegán nigériai Jollof Rice recept

Avatar Gadam | 2021.02.04. 836 Views 0 Likes 0 Ratings

836 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

GYIK


Milyen típusú rizst használjak a Jollof elkészítéséhez?

A hagyományos Jollof recept hosszú szemű rizst használ.

A nigériai Jollof forrázott, hosszú nyereségű rizst használ, amelyet megfelelően leöblítettek az extra keményítő eltávolításához. Ez a rizs kevésbé ragacsos, de nedvesebb, így könnyebben felszívja a mártást.

A ghánai Jollof ehelyett inkább hosszú szemű, magasabb keményítőtartalmú rizst használ, például a basmati rizst. Ez a rizs könnyű és bolyhos, és nem szív fel annyi szószt.

A Jollof rizs más nyugat-afrikai régiókban is híres étel, és valamennyien változtatják a felhasznált összetevőket. De csak a nigériai és a gán változatokat próbáltuk ki, ezért itt csak róluk beszéltünk.

Ebben a receptben a párolt verziót használtuk, és alaposan leöblítettük. Tehát „nigériai stílusúnak” neveztük a Jollof rizst. Ha basmati-t használ, ugyanazt a receptet követheti anélkül, hogy öblítené a rizst, és lehet, hogy egy kicsit tovább kell főznie.

Tehát ez forralva vs basmati. Melyiket válassza? Javasoljuk, hogy használja azt a fajtát, amelyik a legjobban ismeri, hogy ne kockáztassa meg a túlzott / alulsütést. Ha nincs preferenciája, válasszon bármilyen hosszú szemű rizst, amit talál, és minden rendben lesz. Az ízváltozás meglehetősen minimális lesz.

Ha ehelyett szeretne részt venni a nagy verseny, hogy ki készíti a legjobb Jollof rizst, majd próbálkozzon mindkettővel, és adja le szavazatát!

Egészséges ez a recept?

A Jollof rizs összetevői önmagukban is egészségesek. Tehát, ha nem követi azokat a recepteket, amelyek olaj helyett vaj használatát javasolják, jól esik, ha normál mennyiségben és rendszeresen fogyasztja a Jollof rizst.

Vannak dolgok, amelyekkel még ennél is egészségesebbé teheti ezt a receptet. Használhat hosszú szemű barna rizsfajtát, amely kevésbé feldolgozott és több rostot tartalmaz, mint a fehér rizs. Vagy ha ellenőrizni szeretné a kalóriabevitelt, akkor készítse el ezt a recept keto-t úgy, hogy a rizst felaprított karfiolvirággal (AKA karfiolrizs), a babot pedig kockára vágott tofuval helyettesíti.

A Jollof rizs nagyon fűszeres?

A Jollof rizs csípős, akárcsak itt, sok fűszert használ! De nagyon-nagyon meleg is.

A recept egyik domináns összetevője a Scotch Bonnet Chilli. Ez a chili rendkívül forró, különösen, ha bent tartja a magokat.

Ha szereti a szuper tüzes ételeket, és elviheti, folytassa a fenti receptünket.

Ehelyett, ha egy kicsit le akarja tárcsázni, távolítsa el a magokat, mielőtt a chilit elfehérítené.

[ad_2]
Source link


836 Views 0 Ratings Rate it