Miért ne használná a rúzsot szemhéjfestékként vagy fordítva?

Avatar admin | 2021.01.29. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez, Miért nem szabad használni a rúzsot szemhéjfestékként, vagy fordítva

Fénykép: Dewayne Virágok (Shutterstock)

Elfogy, és felejts el szemhéjfestéket vagy elpirulást hozni; ahelyett, hogy felvennél néhányat a sarokboltból, megragadod a matt rúzsodat, és bekevered az arccsontodra és a szemhéjadra. Aki sminkel, az valamikor megcsinálta: vett egy dologra szánt kozmetikumot, és másra használta. Végül is mindez az arcodnak szól – mi lehet a kár?

Ne tegyen rúzsot a szemére, és fordítva

Ha rúzsot vásárol, akkor ezt a terméket egy és csak egy használatra tesztelik: az ajkaidra. Ártalmatlannak tűnhet – ha a szája körül biztonságos, akkor a szeme körül is biztonságosnak kell lennie, igaz? De mint kozmetikai vegyész Dobos Kelly a Lifehackernek elmondta: “A rúzs használata a szemkörnyékben csak egy példa a potenciálisan veszélyes helyettesítésre, mivel a rúzsban való használatra jóváhagyott vörös pigmentek többségét a szem környékén nem engedélyezték irritáció vagy allergiás reakció miatt.”

Nem csak a szemedre kell vigyáznod – veszélyes lehet a szemvédő termékek használata is. Szem árnyék, például, lehet bennük vas, valamint ultramarinok, vas-ferrocianid és króm-oxidok. A bőrápoló és természetes sminkcég Sterling ásványi anyagok magyarázza: “Ezeket az ásványi sminktermékekben és a kozmetikumok minden más formájában megtalálható, helyileg alkalmazható bőrápolásra biztonságosnak tekintik, de rúzsban vagy szájfényben nem használhatók.”

What are the risks?

The main risk for cosmetic substitutes is allergic reaction and irritation; the product you are using may contain ingredients that your lips do not react to but could cause a severe allergic reaction around your eyes. The Az FDA figyelmeztet a kozmetikumok használata olyan területeken, ahol nem szánták őket:

Ne használjon kozmetikumot a szeme közelében, kivéve, ha kifejezetten erre a célra szánják. Például ne használjon ajakfestéket szemceruzaként. Lehet, hogy kiteszi a szemét a szájából származó szennyeződésnek, vagy olyan színes adalékoknak, amelyek nem engedélyezettek a szem területén.

Viselet szemhéjfesték az ajkaidon közben, és te fuss a káros vegyi anyagok lenyelésének kockázata.

Melyek a biztonságos kozmetikai helyettesítések?

Úgy tűnik, hogy az ajakfesték szemceruzának vagy rúzsnak a szemhéjfestékhez rossz ötlet. De a szemhéjfesték vagy a rúzs használata pirosítóként vagy a szemöldök ajakfestéke viszonylag biztonságos. Valójában néhány publikáció szereti Teen Vogue javasoljuk, hogy a vörös hajú emberek használják az ajakbélést, hogy pontos hangot kapjanak a szemöldökükön. És a smink bemutató webhely A Szépségosztály kínál részletes utasításokat a matt rúzs használatával a pír helyett.

De ne feledje: a pirosítóként használt rúzs kitöréseket okozhat, vagy az úgynevezett „acne cosmetica, ” ahol a smink a pattanások kiváltó oka. A pattanásokon kívül azonban úgy tűnik, hogy nincs komoly kockázat annak, ha kedvenc ajkaddal piszkálod az arcodat. Csak próbáljon ne keverni a szem és a száj kozmetikumait, és tartsa szemmel a káros adalékanyagokat. És természetesen, ha bármilyen súlyos reakciót észlel, azonnal hagyja abba a felhasználást, és forduljon orvosához.
Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok