Vezesd le saját Blob Operád (még ha nem is tudsz zenét olvasni)

Avatar admin | 2021.01.30. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a saját Blob Opera vezetése című cikkhez (még akkor is, ha nem tudsz zenét olvasni)

Pillanatkép: Google Művészetek és kultúra

Néhány ember zenei ajándékokkal születik. Mások éveket – talán évtizedeket is – tanulnak, csak rájönni, hogy zenei képességeik szolgálatot jelentenekképes, legjobb esetben. És akkor vannak olyanok, akik különféle okokból a zene élvezőjeként járnak el, nem pedig annak készítőjeként. Függetlenül attól, hogy melyik kategóriába tartozik, jó esély van arra, hogy értékelni fogja a Blob Operát. Itt van, amit tudni kell.

Mi az a Blob Opera?

Vessen egy pillantást a fenti képre. Ezek foltok. Ők egy gépi tanulási kísérlet részét képezik, amelyet David Li hozott létre, és amelyet a Google Művészetek és Kultúra együttműködésével hoztak elénk. Együtt – és az Ön és a technológia segítségével – operát alkotnak. Blob Opera, hogy pontos legyek.

Li és az övé a kollégák kifejlesztettek egy gépi tanulási modellt, amelyet négy valós operaénekes hangjának felhasználásával képeztek ki, azzal a céllal, hogy „létrehozzon egy interaktív kísérletet, amelyet bárki élvezhet, zenei képességektől függetlenül” – írta a bejegyzés a Experiments With Google blogra.

Ezek az énekesek – Christian Joel (tenor), Frederick Tong (basszusgitár), Joanna Gamble (mezzoszoprán) és Olivia Doutney (szoprán) – összesen 16 óra hanganyagot énekeltek és vettek fel. Innentől kezdve a gépi tanulási modell meghallgatta a felvételeket, és megértette, milyen az operaénekes, majd kifejlesztette azokat a hangokat, amelyek a Blob Operát alkotják.

Hogyan kell vezetni a Blob Operát

Igaz, gyakorlás, gyakorlás, gyakorlat kell ahhoz, hogy a Carnegie Hallba kerülj, de csak az internethez csatlakoztatott eszközön kell tartózkodnod hogy vezesse a Blob Operát. A kezdéshez kövesse Li utasításait:

A hangmagasság megváltoztatásához húzza fel és le a foltokat. Vagy előre és hátra a különböző magánhangzókhoz. Egy másik gépi tanulási modell lehetővé teszi a foltok számára, hogy valós időben reagáljanak és harmonizálják a bevitelt.

Valójában ez nem csupán dirigálás: képes vagy rá eredeti kompozíciókat készíthet és rögzíthet a Blob Opera számára, majd ossza meg barátaival, családtagjaival és másokkal, akik valószínűleg még soha nem is utaltak arra, hogy vágyakoznának hallgatni egy számítógép által létrehozott operaszámot, de biztosan meg fogják köszönni ezt az ajándékot.


Source link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok